BOON - Sport - DVTK

2016.07.13. 09:26

Szerb vagy spanyol focista követi a grúz válogatottat Diósgyőrbe?

Miskolc - A 28-szoros grúz válogatott középpályás Murtaz Daushvili kedden délelőtt csatlakozott az NB I-es diósgyőri labdarúgócsapat keretéhez.

Miskolc - A 28-szoros grúz válogatott középpályás Murtaz Daushvili kedden délelőtt csatlakozott az NB I-es diósgyőri labdarúgócsapat keretéhez.

A hétvégi bajnoki rajtra készülő Diósgyőri VTK (a piros-fehérek vasárnap 18 órától Felcsúton, a Videoton FC vendégeként kezdik az idényt) élvonalbeli labdarúgócsapatának keretének kedden lett tagja Murtaz Daushvili. A 28-szoros grúz válogatott középpályás hétfőn még Budapesten járt, ahol orvosi vizsgálatokon vett részt, és miután mindent rendben találtak nála, nem volt akadálya a szerződtetésének és annak, hogy kedden délelőtt edzésbe álljon.

Bár az első diósgyőri tréningjén Murtaz Daushvili – a kánikula ellenére – sapkával a fején vett részt, mint megtudtuk, nem azért, mert sérülése lenne, hanem mert volt korábban, és azóta is – más labdarúgókhoz hasonlóan – védelmi célokat szolgálva viseli a fejfedőt.

A 27 éves védekező középpályás nem nevezhető vándormadárnak, eddig két klubbal volt szerződése, hazájában a Zestafoni csapatában lett profi játékos, és az ott eltöltött hat esztendő után, 2011-ben lett az ukrán élvonalban szereplő Karpaty Lviv játékosa, és innen érkezett most Diósgyőrbe.

A grúz válogatottban 2008. november 19-én, Románia ellen mutatkozott be Daushvili, aki eddig 28 alkalommal szerepelt hazája nemzeti együttesében.

Két évre

– Kétéves szerződést kötöttünk a grúz válogatott labdarúgóval, akire elsősorban védekező középpályásként számíthatunk – mondta Benczés Miklós, a DVTK sport­igazgatója. – Nagyon agresszív, jó labdaszerző játékos, aki ezen a poszton erőssége lehet a csapatnak, és megfelelően pótolhatja az eddig ezen a helyen játszott, néhány napja eltávozott labdarúgót.

Benczés Miklós érdeklődésünkre elmondta, hogy ezzel nem ért véget az erősítések sora, de lapunk azon felvetését, hogy Daushvili hétfőn nem egyedül volt a fővárosban Diósgyőrből orvosi vizsgálaton, nem kívánta kommentálni, ahogy azt a kérdésünket sem, hogy egy szerb vagy egy spanyol labdarúgó lehet-e az, akinek a szerződtetését hamarosan bejelenthetik.


A DVTK keretéről

Maradtak

Ivan Rados (horvát-magyar, kapus), Drazen Okuka (szerb, védő), Nikházi Márk (középpályás), Bacsa Patrik (támadó), Ternován Patrik (középpályás), Elek Ákos (középpályás), Lipták Zoltán (védő), Tamás Márk (védő), Nemes Milán (védő), Kitl Miklós (középpályás), Halmai Ramón (középpályás), Antal Botond (kapus), Németh Milán (védő), Bognár István (középpályás), Eperjesi Gábor (védő), Georges Griffiths (elefántcsontparti, támadó), Zöldesi Illés (kapus), Boros Gábor (támadó).

Érkeztek

Szabó II. Balázs (középpályás, az utánpótlásból), Lázár Pál (Debreceni VSC), Diego Vela (spanyol, középpályás, Racing Ferrol), Ugrai Roland (támadó, Haladás), Murtaz Daushvili (grúz, középpályás, Karpaty Lviv).

Távoztak

Barczi Dávid (Videoton FC, szabadon igazolhatóként), Kovács Gábor (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Grumic Miroslav (szerb-magyar, lejárt a szerződése), Manjrekar James (kanadai, Vasas, megszűnt a szerződése), Koman Vladimir (FK Oreburg, lejárt a szerződése), Novothny Soma (SSC Napoli, kölcsönből vissza), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC, lejárt a szerződése).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!