BOON - Sport - DVTK

2016.07.01. 12:49

DVTK: Nem szerethető, hanem kellemetlen csapatot akar Horváth Ferenc

Miskolc - Horváth Ferenc, a DVTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője, ha kell forradalmat csinál.

Miskolc - Horváth Ferenc, a DVTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője, ha kell forradalmat csinál.

A DVTK utánpótlás edzőközpont épületében pénteken reggel sajtótájékoztatón mutatták be az élvonalbeli felnőtt együtt új szakvezetőjét, Horváth Ferencet.

– A nemrég befejeződött szezon után, a 8 hónapot követően, amelyet a Videotonnál töltöttem, arra jutottam, hogy ha legközelebb munkát vállalok, azt olyan klubnál teszem, amelyiknek hosszú távú tervei vannak, és ahol hosszú távon számítanak rám, nem olyannál, amelyiknél tüzet kell oltani – jelentette ki Horváth Ferenc. – A DVTK-val tárgyaltam már többször is, kétszer nem sikerült megegyezni, most igen. Benczés Miklós személye fontos volt ebben, mert olyan jövőképet vázolt, ami számomra tetszetős, biztosított a türelem, nem egyből kell eredményt elérni, hanem lépcsőzetesen kell haladni, ami persze nem azt jelenti, hogy nem kell az elején az eredmény. Tudom, hogy vannak fiatalok a keretben, és nagyon értékes labdarúgók is, meg kell találni velük a hangot. Nem szeretnék szerethető csapatot csinálni, de kellemetlent igen. Olyat, akihez nem szívesen jönnek, és amelyiket nem várnak idegenben sem, és akár nyer, akár veszít, a szurkolók – akiknek itt életük a labdarúgás – úgy érezzék, az összes játékos megtett mindent a győzelem érdekében. Ha ehhez forradalmat kell csinálni, akkor azt csinálunk! Olyan játékosok kellenek, akik az első perctől az utolsóig kieszik a szívüket a pályán, más nem játszhat.

A sorsolásról és a másodedzőről

Arra a kérdésre, hogy volt-e már olyan helyzetben, hogy két hét alatt kellett csapatot csinálnia, a DVTK újdonsült szakvezetője a következőket mondta:

– Voltam már olyanban is, hogy két nap alatt kellett. Nem mondom, hogy ez nem probléma, mert bár a keret tagjai edzettek, de nem úgy, ahogy velem edzettek volna, és nem azzal a taktikával, amit én szeretnék. Ahhoz pedig idő kell, hogy ezek minél hamarabb kiteljesedjenek. A sorsolás nagyon nehéz, az első pár mérkőzést tekintve, de hosszú távon kell gondolkodnunk, és most a szükséges lépéseket kell megtennünk.

A szakvezető azt is bejelentette, hogy másodedzője az a Szamosi Tamás lesz, akivel évek óta együtt dolgozik, illetve az is elhangzott, hogy vannak még folyamatban ügyek a stáb kialakítását illetően.

Arról, hogy milyen emlékei vannak a DVTK-ról, akár játékos korából, akár, mint ellenfél edzőjeként, a Diósgyőr frissen kinevezett vezetőedzője, így nyilatkozott:

– Tudom azt, hogy milyen a közönség, annak idején nem azért mentem el, mert el akartam menni, hanem mert a klubnak pénzügyi gondjai voltak. Aki egyszer itt játszott az, nem fogja ezt elfelejteni. Nagyon nagy dolgokat lehet elérni a szurkolókkal, és persze nagyon nagyot lehet itt bukni. Innentől egyet megígérhetek: csak a Diósgyőr!

Az edzésen

A Horváth Ferenc által tartott első edzésen a kapusok közül Antal és Zöldesi, a mezőnyjátékosok részéről Bacsa, Bognár, Boros, Vela, Okuka, Eperjesi, Griffiths, Halmai, Kitl, Kövér, Lázár, Lipták, Mahalek, Nemes, Németh M., Nikházi, Oláh B., Szab I. B., Tamás M. és Ugrai végzett teljes értékű munkát. Rados kapus és Ternován sérülése után külön edzett, Egerszegi – akinek csütörtökön lejárt a szerződése a DVTK-val – pénteken elköszönt a klubtól, más csapatban folytatja pályafutását.

További részletek az Észak-Magyarország szombati számában olvashatók.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!