BOON - Sport - DVTK

2016.05.11. 12:47

Szerda estétől nyári szünet a DVTK-nál

Miskolc - A 2015/16-os évad utolsó meccsét kedd este Emődön játszotta a DVTK labdarúgó­csapata.

Miskolc - A 2015/16-os évad utolsó meccsét kedd este Emődön játszotta a DVTK labdarúgó­csapata.

A labdarúgó NB I-ben a 2015/16-os évadban a 9. helyen végzett Diósgyőri VTK együttese a bajnoki idény utolsó meccsét kedd este a megyei II. osztály Közép csoportjában szereplő Emőd SE vendégeként játszotta. A piros-fehérek a szerda délután az évad utolsó közös tréningjén vesznek részt, csütörtöktől pedig megkezdik a szabadságukat. Igaz, nem mindenki.

Négyen-öten

– Az első keret néhány játékosa a hét végén még pályára lép, méghozzá Diósgyőrben, bajnoki meccsen – mondta Egervári Sándor, a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője, majd így folytatta: – Az NB III-ban a DVTK tartalékegyüttesében a vasárnap 17.30-kor kezdődő, Nyíregyháza elleni mérkőzésen játszanak. Tudjuk, hogy a szurkolók közül sokan készülnek megtekinteni ezt a mérkőzést, mi a magunk módján azzal próbálunk meg hozzájárulni a minél jobb meccshangulathoz, hogy az NB I-es keret tagjai közül 4–5 labdarúgót játszatunk ezen a mérkőzésen.

Egervári Sándor azt is hozzátette, hogy azok, akik vasárnap még pályára lépnek, hétfőtől kezdik meg a pihenőjüket, ami június 7-ig tart, ugyanis az NB I 2016/17-es évadja július 16-án rajtol, így június 8-től öt és fél hetes lesz a felkészülési időszak. Arra a kérdésre, hogy mennyivel lesz rövidebb a szakvezető nyári pihenője a játékosokénál, Egervári Sándor így felelt:

– Nekem kétszer 3 napos programom van ebben az időszakban, viszont a többi napon a játékoskeret együtt tartásán, megerősítésén igyekszem majd dolgozni.

Mindenkinek

Arról viszont nem kívánt hozzávetőleges számot sem mondani a vezetőedző, hogy a most véget ért bajnoki évadban a DVTK-ban szerepelt labdarúgók közül mennyien lesznek tagjai a jövő évi keretnek.

– Van néhány olyan labdarúgó, akik tavaszi teljesítményükkel a segítségére voltak a csapatnak, és lejáróban van a szerződésük, kérdés, hogy velük hogyan végződnek a tárgyalásaink – mondta Egervári Sándor. – Az biztos, hogy a jelenlegi keret minden tagjának a jövő hónap végéig élő szerződése van, így elméletileg mindenkinek itt kell majd lennie június 8-án, amikor a jövő évad első közös gyakorlását tartjuk. És lehet, hogy időközben lesznek sikeresen záruló tárgyalásaink is olyan játékosokkal, akik más klubból érkeznének, de lehet, hogy ők még éppen azért nem tudnak még itt lenni, mert június 30-ig szerződés köti őket máshová.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen mértékű jövés-menésre számít, Egervári Sándor azt felelte, hogy az állandóság nagy előny egy jó alapokkal rendelkező keret esetében, de a tavaszi, időnként besűrűsödő program megmutatta, hogy szükség van újakra is, hogy megfelelő szinten lehessen tartani az eredményességet kényszerű (sérülés, eltiltás) vagy indokolt (pihentetés) rotáció esetén.

Június 20-ig

– 23 fős keretet szeretnénk kialakítani a 2016/17-es évadra, olyat, amelyben minden posztért versenyhelyzet van – jelentette ki Egervári Sándor. – Jó lenne, ha június 20-ra, amikor edzőtáborba megyünk, ez már így lenne, és egy olyan állománnyal kezdhetnénk meg a közvetlen felkészülést a bajnoki évadra, amelyiknek reális célja lehet az, hogy a bajnoki mezőny első felében végezzen.


Labdarúgás: a pályán

Kétszer harminc perces edzőmeccset játszott kedden a DVTK a Borsod-­Abaúj-Zemplén megye II. osztályú Emőd vendégeként.

Emőd SE – Diósgyőri VTK 0-9 (0-7)

Emőd, 700 néző. V.: Nagy R. (Ambrus, Varga Zs).

Emőd SE: Prodán (Czimbalmos) – Szabó Zs. (Lovász), Fekete, Németh Cs. (Nagy G.), Fróna – Hriczó, Petruska, Hocza (Borbély), Rémiás (Németh G.) – Boncsér, Ficsor (Nagy S.). Edző: Vass László.

Diósgyőri VTK: Antal (Zöldesi) – Eperjesi, Lipták, Mahalek, Németh M. – Egerszegi (Okuka), Koman (Szabó I. B.) – Oláh B., Bognár I., Bacsa – Griffiths (Tamás M.). Vezetőedző: Egervári Sándor.

Gólszerző: Griffiths (3), Egerszegi (2), Bacsa (2), Bognár I., Szabó I. B.

Közösen

Egervári Sándortól azt is megkérdeztük, hogy mennyire kell belefolynia a keret kialakításába, hogy feladata-e akár kapottként, akár önként vállaltként, hogy ezen munkálkodjon, hogy ez ügyben tárgyalásokat folytasson, vagy ez kizárólag Benczés Miklós sportigazgató dolga.

– Mindannyiunk érdeke, hogy a DVTK a következő évadban jó csapat legyen, így Miklóssal közösen dolgozunk ezen. Olyan játékosokkal tartjuk a kapcsolatot, akik megfelelnek az elvárásainknak, ami azt jelenti, hogy túl azon, hogy erősítést jelentenek számunkra, a büdzsénk is lehetővé teszi a megtartásukat, megszerzésüket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!