BOON - Sport - DVTK

2016.04.25. 14:09

DVSC vs. DVTK - Azonos színek, de teljesen más dimenziók

Debrecen, Miskolc - A debreceni vendégjátéka alkalmával messze volt a pontszerzéstől a Diósgyőr.

Debrecen, Miskolc - A debreceni vendégjátéka alkalmával messze volt a pontszerzéstől a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I utolsó előtti, 32. fordulójában a Debreceni VSC-Teva vendége volt a Diósgyőri VTK gárdája. A két piros-fehér csapat összecsapása a hazaiak számára bírt nagyobb téttel, ugyanis a hajdúságiak a nemzetközi kupaszereplést jelentő hely elérését tűzték ki célul, ehhez kellett volna nekik nagyon a győzelemért járó három pont. A DVTK-nak ehhez hasonló eredménykényszere nem volt a meccs előtt, azt a pályára lépéskor is tudhatták, hogy a 9. helytől hátrébb nem végezhet a csapat.

Elek és Koman nélkül

A Diósgyőr két sztenderd játékosát is nélkülözte ezen a meccsen, a válogatott középpályás Elek, aki egy hete a Vasas ellen sérült meg, csak a lelátón foglalt helyet, és Koman, aki a legutóbbi, Honvéd elleni bajnokin lett maradói, szintén nem kapott helyet még a cserepadon sem. A hazaiaknál is volt hiányzó, az élvonalbeli pályafutását Diósgyőrben kezdő Máté maradt ki a védelem közepéből, mert sárga lapok miatt eltiltását kellett letöltenie. Ennek ellenére a kezdéskor mégis volt egy Máté a pályán, az előbb említett labdarúgó kisfia, Botond, aki a kezdőrúgást kapta ajándékba a szüleitől, a 3. születésnapjára.

A meccs elején a Debrecen jelezte, hogy igényt tart a három pontra, a 8. percben Bódi bomba szabadrúgását kellett védenie Radosnak, de öt minutával később már tehetetlen volt a kapus, egy tetszetős, pontos passzokkal megkomponált hazai akció végén vezetést szerzett a DVSC. Nem dőltek ettől hátra, az egy gól nem gól jegyében változatlanul ők birtokolták többet a labdát, és benne volt a meccsben, hogy újra betalálnak. Így is történt, 20 perc alatt tulajdonképpen le volt rendezve a meccs, és egy kicsit „hátradőlt” ettől a fehér mezes együttes, a DVTK meg becsületből vezetett néhány akciót. A fektében játszók először a félidő közepén jutottak el a hazai 16-oson belülre, majd a 35. percben veszélyeztettek először, Bognár volt az, aki nem sok különbséggel, kétszer egymás után életerős lövésekkel próbált meg szépíteni. Aztán a félidő hajrájában a felbátorodó Diósgyőrnek sikerült a szépítés, a hajdúságiak nagyon megfeledkeztek Egerszegiről, akivel Novothny rúgatott gólt, így egy találatra csökkent a pályaválasztó előnye.

Fordulás után

A térfélcserét követően nem az folytatódott, ami az első játékrészben abbamaradt, hanem az kezdődött újra, ami az első játékrészben. A Debrecen dominált, kezdeményezőszerepét nem tudta átvenni a Diósgyőr. A vendégek szinte csak a védekezéssel törődtek, ellenakció vezetésére csak ritkán volt lehetőségük. Mivel a DVSC a helyzeteit nem tudta gólra váltani, így eredmény szinten nyitott volt a mecc­s, amelyet James alakíthatott volna döntetlenre, de az 58. percben az első játékrész első valamirevaló diósgyőri kontrájának a végén nem tudott a kapuba találni. Ebben semmi meglepő nem volt, mert a védekező középpályás ugyan a védő munkáját relatíve jól látta el, sok labda megakadt rajta, de a megszerzett játékszer pontos továbbításával elég sok gondja akadt ezen a meccsen. Talán emiatt is döntött úgy Egervári Sándor edző, hogy lecseréli a kanadai válogatottat és Kovács G.-t küldi be helyette, de miközben ennek a váltásnak az előkészülete zajlott, gólt kapott a DVTK, egy megpattanó, balszerencsének tűnő találattal lett újra két gól a csapatok között. 3–1 után jött a csere, de Kovács G. nem sok időt töltött a középpályán, hamar egy sorral hátrébb rendelte őt szakvezetője, és Liptákot küldte előrébb. Ez jobb döntésnek tűnt, egyrészt így Kovács G.-nek kevesebbet kellett futnia, másrészt kettejük közül Lipták az, aki jobban szeret előre kalandozni. De erre az utóbbi játékosnak kevés lehetősége volt, mert változatlanul a védekezés kötötte le a figyelmét – nem csak neki, hanem csapattársainak is –, ugyanis az ismét kétgólos előnyben játszó hazai együttes nem adta át a területet, nem esett ugyanabba a hiába, mint az első félidő végén. Voltak is még további gólszerzési lehetőségeik a debrecenieknek, amelyek kimaradtak, és a DVTK is szépíthetett volna a hajrában, de Barczi lövése hiába csorgott át Verpecz kapuson, nem jutott túl a gólvonalon.

Nem volt alapja

Nyert a DVSC, teljesen megérdemelten, a remélt diósgyőri bravúr elmaradt, de nem is volt alapja ennek ezen a napon, mert a két azonos színkombinációban játszó csapat meccsén kiderült, hogy más dimenzióban vannak. A DVTK egyvalamiben volt jobb ezen a napon, szurkolásban. A vendégdrukkerek körülbelül 300 fős létszámban hatalmas fölényt mutattak a lelátón, és ha kedvenceik a pályán is ilyen produkcióra lettek volna képesek, akkor biztos, hogy a Diósgyőr söpri be a három pontot.



Jegyzőkönyv

Debreceni VSC-Teva – Diósgyőri VTK

3–1 (2-1)

Debrecen, 3286 néző. V.: Szabó Zs. (Bozó, Becséri).


Debreceni VSC-Teva: Verpecz (7) – Lázár (6), Brkovic (6), Mészáros (6), Korhut (6) – Bódi (6), Jovanovic (6), Varga J. (6), Djelmic (5) – Holman (5) – Takács T. (6). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Diósgyőri VTK: Rados (7) – Okuka (6), Lipták (6), Tamás M. (6), Nemes (5) – Egerszegi (6), James (5) – Bacsa (5), Bognár (6), Barczi (5) – Novothny (5). Vezetőedző: Egervári Sándor.

Csere: Djelmic helyett Ferenczi (-) a 61., James helyett Kovács G. (-) a 71., Bacsa helyett Ternován (-) a 73., Holman helyett Tisza (-) a 79., Bognár helyett Szabó B. (-) a 86., Takács T. helyett Kulcsár (-) a 86. percben.

Sárga lap: Okuka a 33., James a 45+1., Jovanovic az 55., Nemes a 67., Novothny a 83., Kulcsár a 90., Lipták a 91., Korhut a 91. percben.

Gólszerző: Jovanovic (1-0) a 13. , Takács T. (2-0) a 19., Egerszegi (2-1) a 43., Bódi (3-1) a 68. percben.


Kondás Elemér: – A csapat nagyon jól játszott. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk, emellett több százszázalékos helyzetet is kidolgoztunk, igaz, ezek egy része kimaradt, de így is magabiztosan nyertünk. A meccs előtt arra számítottunk, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de úgy mentünk ki a pályára, hogy bármilyen áron, de nyerni kell, hogy próbáljuk birtokolni a labdát, ne rugdossuk fel, mert az ellenfélnek sok magas játékosa van. A fiúk megoldották, és végig bírták az egész mérkőzést.

Egervári Sándor: – Először is gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, másodsorban kiemelten szeretnénk gratulálni a szurkolóinknak, akik végig nagyszerűen biztatták a csapatot. Az első félidőben nagyon hamar kaptunk két gólt, a második találatnál a játékosaim elmondása szerint két kézzel lökték el Okukát, majd megnézzük, hogy így volt-e. Az első félidő utolsó negyedórájára visszajöttünk a meccsbe, nem csak a gól, hanem a mutatott játék alapján is. Reményteljesen indultunk neki a második félidőnek, de a fordulópontok a Debrecent segítették, a gólvonalról sem tudtuk bepöckölni a labdát. De ellenfelünk jobban játszott, és megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Sajnos, ezen a meccsen nélkülöznünk kellett két válogatott játékosunkat, ami döntőnek bizonyult.


A gólok története

13. perc: Holman középről jól tette ki a labdát balra, Takács T.-hez, ő szintén pontos passzt küldött középre, az érkező Jovanovic pedig könnyedén lőtt 9 méterről a kapu jobb oldalába, 1-0.


19. perc: Lázár jobb oldali szögletét Varga J. fejelte a kapu bal alsó sarkára, Rados még kiütötte a labdát, de nem volt, aki felszabadítson, és az eszmélő Takács T. pedig 2 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0.


43. perc: Bacsa tette ki a labdát Novothnynak, aki a bal oldalon az alapvonal közeléből nézegette, hogy kinek adhatná a játékszert, aztán egyszer csak észrevette a 16-oson belül üresen lévő Egerszegit. A csatár odatette a lábára a labdát, a középpályás pedig 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 2-1.


68. perc: Jovanovic végzett el a bal oldalról szabadrúgást, szélről. A kapu elé belőtt labda Bódi fején pattant meg, és a földet érése után a kapu bal oldalában kötött ki, 3-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!