BOON - Sport - DVTK

2013.06.04. 11:32

MLSZ Figyelem: nem petárda, csak lufi!

Kisebb összeget rá mernénk tenni, hogy az MLSZ nem fog elmenni szó nélkül a pénztárgépszalag mellett, a nagyobb büntetést elkerülendő abban segítünk nekik, hogy a lufik pukkanását ne hallják petárdának.

Kisebb összeget rá mernénk tenni, hogy az MLSZ nem fog elmenni szó nélkül a pénztárgépszalag mellett, a nagyobb büntetést elkerülendő abban segítünk nekik, hogy a lufik pukkanását ne hallják petárdának.

Ugyanis volt arra példa a közelmúltban, hogy a klubot olyan rigmusok miatt büntette a fegyelmi bizottság, ami nincs is benne a szurkolók repertoárjában. A Ferencváros elleni mérkőzésről van szó, mikor is a szövetségi ellenőr azt hallhatta bele az egyik "lelátói performanszba", hogy "ki nem szar fradista", pedig valójában az "aki nem ugrál fradista" címűt skandálták a drukkerek. Trágár rigmusok persze akkor akadtak bőven mindkét oldalon, az MLSZ büntethetett volna más, mondhatni elfogadhatóbb indokkal, akkor mégis mellé lőttek.

A vasárnapi ünnep alatt nem volt nyoma a negatív szurkolói megnyilvánulásoknak, a szurkolók felejthetetlen élményként tehetik el a Pápa elleni meccset, a rivális táborok szimpatizánsai is elismerően nyilatkoztak a hangulatról a különböző fórumokon és sportszerűen gratuláltak a diósgyőri tábornak.

Borítékolható azonban, hogy a mérkőzés téma lesz a fordulót követő, keddi fegyelmi ülésen, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a pénztárgépszalag mellett nem fognak szó nélkül elmenni (még ha nem is a 90 perc alatt kerültek a játéktérre) a kulturált és családbarát meccshangulat szigorú őrei, azt viszont szeretnénk megakadályozni, hogy hasonló malőr fordulhasson elő, mint a Ferencváros elleni hazain, úgyhogy szeretnénk előre bocsátani, hogy a mérkőzés elején nem petárdák durrogtak, hanem az élőképhez használt lufik. A videón 4:05-től hallható.

A FEB következetesen szankcionál minden klubnál, ahol a szurkolók túllépik az ingerküszöbüket, vagyis ahol "megbotránkoztató" viselkedéssel találkoznak. Azokban a stadionokban nem is szokott baj lenni, ahol lézengenek a lelátón az emberek, ott általában mindent rendben talál a szövetség, a nagyobb nézősereget vonzó mérkőzések viszont rendre témát szolgáltatnak keddenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!