Aluinvent-DVTK: Medgyessy extrával DVTK MK-bronz

Miskolc - A Magyar Kupa-zárónapján a Zalaegerszeget győzte le diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Miskolc - A Magyar Kupa-zárónapján a Zalaegerszeget győzte le diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A Killik László női kosárlabda Magyar Kupa döntő háromnapos eseményének zárásán, a szombati napon a helyosztókat rendezték meg. Az első meccsen az Aluinvent-DVTK-nak a Zalaegerszegi TE NKK ellen kellett pályára lépnie. Minderre azok után került sor, hogy a csütörtöki első napon a DVTK a PEAC-Pécset, a ZTE az ELTE-BEAC Újbudát győzte le a negyeddöntőben, míg a pénteki elődöntőben a Diósgyőr a Sopronnal, az Egerszeg pedig a Szekszárddal szemben maradt alul.

A második MK-meccsüket elvesztő csapatok csatájában a bronzérem megszerzése volt a tét, és mivel nagyon nem mindegy, hogy valaki egy háromnapos tornáról üres kézzel, vagy éremmel tér haza, garantált volt az élesség.

A hetedikben tíz fölött

A meccs Mokango centergóljával indult, és két perccel később a következő találatot is diósgyőri játékos, Skoric érte el. Aztán Medgyessy következett, majd amikor Walker-Kimbrough a saját labdaszerzése után leindításos kosarat szerzett (0-8), egerszegi időkérés jött. A pauza után Pusztai P. a triplavonal mögül húzta a gyűrűbe csapata első találatát, de ez nem zavarta össze a DVTK-t, a piros-fehérek változatlanul remekül védekeztek, és jól is támadtak, így a 7. percben tíznél is nagyobb különbséggel vezettek (3-14). A negyed utolsó három minutájában Medgyessynek voltak szép villanásai, előbb egy alapvonali bedobást csípett el, és szerzett belőle gólt, majd Mokangónak adott káprázatos asszisztot, aztán egy büntetőt értékesített (8-20). Viszont a játékrész végén Koizar és Horti csökkentette a különbséget (12-20).

A második menet elején Kányási büntijei után Medgyessy palánk alólija következett (12-24). A DVTK mély rotációval dolgozott, Zele személyében a tizedik emberük is a pályára került, a csapat turbómotorja Medgyessy volt, aki a mezőnyben elsőként jutott 10 egység fölé (16-29). A 16. percben diósgyőri időkérés (22-31) után folytatódott az ZTE büntetőzés, majd Matsi triplája után már csak három pont volt a felek között (28-31). Aztán Medgyessy szerzett egy lapos hármast, majd Kiss A. büntetője is beszédült, Fortuna a DVTK-val volt, és az ehhez társult kemény melóval visszaépítettek valamennyit a korábbi fórjukból (31-38).

Fordulás után

Maltsi triplával startolt a harmadik játékrész, nem sokkal később Putnina termelt gyors egymásutánban két duplát (36-44), majd amikor Walker-Kimbrough berántott egy hármast, időt kért a ZTE (38-49). A 25. minutában Medgyessy szemtelen gólt szerzett, az alapvonali bedobását az egyik egerszegi játékos hátára pattintotta, majd a labdát a gyűrűbe küldte (38-53). Hegedűs-Őri hármasa és Boonstra kettese után ismét Medgyessy következett, egy tempódobással, majd egymás után három (!) assziszttal. 43-61-nél a ZTE időt kért, amikor a DVTK irányítója már 20 pontnál és 13 (!) gólpassznál járt.

44-61-ről indult a záró negyed és mivel Mokango perceként szerzett egy menetrendszerű centergólt, így maradt a különbség (50-67). A ZTE triplákkal próbálkozott, de a DVTK kosarasai szemmel láthatóan élvezték a játékot, és könnyed eleganciával mentek fel 20 pontos fórra (53-73), öt perccel a vége előtt. A ZTE-nél a kilencedik és tizedik játékos is beállt, Benke és Kovács G. személyében, ami azt jelezte, beletörődtek a megváltozhatatlanba. Abba, hogy ezen a napon fejet kellett hajtaniuk a Medgyessy extrával sokkal jobb DVTK előtt. A piros-fehérek ezzel a sikerrel hat év után szereztek újra MK-bronzot.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv: Zalaegerszegi TE NKK – Aluinvent-DVTK 59-79 (12-20, 19-18, 13-23, 15-18)

Győr, 400 néző. V.: Győrffy, Tőzsér, Csabai-Kaskötő.

Zalaegerszegi TE NKK: Koizar (3), PUSZTAI P. (11/3), Maltsi (12/6), Boonstra (7), Parker (2). Csere: Horti (9/3), Gáspár-Szalay (-), HEGEDŰS-ŐRI (13/3), Benke (2), Kovács G. (-), Presinger (-). Vezetőedző. Gáspár Dávid.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (22/3), WALKER-KIMBROUGH (14/3), Skoric (6), Putnina (6), MOKANGO (13). Csere: Szabó F. (5/3), Szűcs R. (2), KISS A. (5), Kányási (4), Zele (2), Eperjesi (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Gáspár Dávid: – Gratulálok a DVTK-nak. A meccs elejétől kontrollálták a játékot, szép előnyt szereztek, amit próbáltunk faragni. Sajnos, érződött, hogy nem három meccses terhelésre vagyunk kalibrálva, nem mintha bármelyik csapat is ennyire lenne, úgyhogy ezt nem mentségként mondom. A második félidőben fizikálisan és fejben sem volt tartalék, ezért nagyobb különbségű vereségbe szaladtunk bele. A három nap alatt voltak jobb periódusaink, de tisztán látszanak a hibák, amiket javítani kell a bajnoki rájátszásra.

Cziczás László: – Gratulálok egerszegi kollégámnak, szépen felkészítette a csapatot, vért kellett izzadunk, hogy megnyerjük a mecset. Hogy sikerül győzni, ahhoz kellett extra teljesítmény. Medgyessy extázisba került, fantasztikusan játszott, egymaga eldöntötte a meccset, hatalmas gratuláció neki. Úgy jöttünk ide, hogy legalább bronzérmet szeretnénk szerezni, ez sikerült, úgyhogy boldogok vagyunk.



[related-post post_id="4159765"]

[related-post post_id="4158464"]

[related-post post_id="4157043"]

[related-post post_id="4153472"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!