A pécsi fináléban a DVTK juniorkosarasok

Miskolc - A rájátszást az élen záró DVTK Akadémia a pénteki napnál egyelőre nem néz tovább.

Miskolc - A rájátszást az élen záró DVTK Akadémia a pénteki napnál egyelőre nem néz tovább.

Csütörtöktől vasárnapig Pécsett rendezik meg a leány junior kosárlabda-bajnokság országos döntőjét, nyolc csapat részvételével. A fináléig hosszú volt az út, előbb az alapszakaszban játszott 12 együttes, két csoportban, 10-10 fordulóban, aztán pedig a rájátszás következett 8-8 meccsel. Ennek során a DVTK Akadémia együttese, előbb az alapszakasz A-csoportjában – mint utóbb kiderült, az erősebb hatos csoportban (ugyanis innen öt gárda jutott be a döntőbe, a másikból csak három) – a második helyen végzett, azonos mutatóval, mint az őket megelőző PEAC-KA Pécs, 8 győzelemmel és 2 vereséggel. A folytatásra, a rájátszásra azokkal a csapatokkal szemben elért eredményeket, akik szintén bejutottak ide, magukkal vitték az együttesek (a DVTK 4 győzelmet és 2 döntetlent hozott), majd az alapszakasz másik csoportjában az első négy helyen végzett gárdák ellen játszottak oda-vissza mérkőzéseket. Ezen a nyolc találkozón 7 győzelem mellett 1 vereséget szenvedtek a piros-fehérek, és végül a rájátszás első helyén jutottak be a mostani fináléba.

Büszkék rá

– Sikernek tartom, és büszkék vagyunk a rájátszás első helyére, de azért azzal is tisztában vagyunk, hogy ha az utolsó meccs, a Vasas – Csata találkozó eredménye másként alakul, a vendégek hozták volna a korábbi mérkőzéseiken mutatott jó formájukat, akkor most csak a rájátszás harmadik helyéről beszélhetnénk, de ezzel együtt az elődöntőbe jutásra nagyobb esélyünk lenne – mondta Magyar Gergely, a DVTK Akadémia edzője, aki arra a kérdésre, hogy jobb lett-e volna harmadiknak lenni, így felelt: – Elsőnek lenni mindig jó. Az biztos, hogy a szezon elejétől tudható, hogy a rájátszás végi helyezési számokkal melyik csoportba kerülnek a csapatok a döntőben. Van öt közel azonos játékerőt képviselő gárda, és ebből három egy csoportban lesz, az első, a negyedik és az ötödik, vagyis mi, a Vasas és a Szekszárd. Azt nem tudom, hogy a többi csapat hogy volt ezzel, de mi nem taktikáztunk, próbáltuk a legtöbb meccset megnyerni. Félnünk nem kell senkitől, az évad 18 meccsén mindössze háromszor kaptunk ki, a Vasas, a Csata és a Pécs vendégeként, és a döntőben is azon leszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk.

Nem tükrözi hűen

Magyar Gergely véleménye szerint a rájátszás végeredménye nem tükrözi hűen az erőviszonyokat, vagyis nem a DVTK Akadémia együttese számít a finálé favoritjának.

– A Vasas csapata az alapszakaszban, a rájátszásban nem mindig szerepeltette a junior játékosait a korosztályos bajnokágban azért, mert sokan közülük az élvonalbeli bajnokságban szereplő felnőtt meccseken szerepeltek. Nemcsak nekik, a Csatának is vannak ilyen játékosai, úgyhogy nagyon sokan Vasas – Csata döntőt várnak – mondta a diósgyőri edző. – Van három együttes, amelyik ezt szeretné megakadályozni, a Szekszárd, a Pécs és mi. Ahhoz, hogy erre nekünk esélyünk legyen, vagy a Vasast vagy a Szekszárdot le kellene győzni a csoportmeccsek során. A helyzetüket nehezíti, hogy a két nagy ellenféllel egy napon, pénteken kell megmérkőznünk. Reményeink szerint a csütörtöki, BEAC elleni összecsapást hozzuk, és másnap reggel 9 órakor a Szekszárd ellen is sikert érünk el. Ettől tovább egyelőre fölösleges tekinteni, ha mégis nagyon kellene, akkor is csak annyit mondanék, hogy ha a rájátszásban az első ötben végzett együttesek jutnak az elődöntőbe, akkor közöttük, mind az elődöntőkben, mind az érem meccseken nüanszok dönthetnek.

Arra a kérdésre, hogy mire számít a saját csapatától, így felelt Magyar Gergely:

– Egészségügyileg rendben vagyunk, nincs sérültünk, teljes csapattal tudunk kiállni. Csatlakoztak hozzánk a kadetek is, az eggyel fiatalabb korosztályból négyen velünk tartanak, úgyhogy van három olyan játékosunk, akik 14 évesek, vagy éppen beöltötték a 15-öt. A junior döntős csapat persze nem rájuk épül, hanem a 2001-es és 2002-es születésű játékosokra. Szeretnénk a négy közé jutni, éremért játszani, én képesnek tartom erre a lányokat.

ÉM-BCS


A keret és a program

A csütörtöktől Pécsett sorra kerülő leány junior kosárlabda-bajnokság országos döntőjén szereplő DVTK Akadémia kerete:

2001-esek: Kiss Angelika, Kecskés Karina, Bányai Boglárka. 2002-esek: Balázs Lea, Vég-Dudás Anna, Ocsenás Flóra, Kababik Bianka, Szegeczki Nóra, Bacsó Zsófia, Tőzsér Virág. 2003-as: Peitl Fruzsina. 2004-esek: Márkusz Lilla, Kárpáti Réka, Csoma Petra.

A DVTK Akadémia döntőbeli programja

Csütörtök, 13.00: DVTK Akadémia – BEAC-Újbuda KA/A

Péntek, 09.00: AKSC Szekszárd – DVTK Akadémia

Péntek, 19.00: DVTK Akadémia –Vasas Akadémia/A

Szombat: keresztjáték.

Vasárnap: helyosztó.

A döntő mezőnye

A-csoport: AKSC Szekszárd, BEAC-Újbuda KA/A, DVTK Akadémia, Vasas Akadémia/A.

B-csoport: Csata DSE, Kecskeméti KC, PEAC-KA Pécs, Széchenyi KA Győr.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!