Aluinvent-DVTK: A kupában látatlanban elfogadnák a bronzot

Miskolc - Csütörtök este ki-ki meccset játszik a kupában a Diósgyőr a Pécs ellen.

Miskolc - Csütörtök este ki-ki meccset játszik a kupában a Diósgyőr a Pécs ellen.

A női kosárlabda Magyar Kupa-sorozatot, a nyolccsapatos döntőt csütörtöktől szombatig Győrben, a Széchenyi István Egyetem csarnokában rendezik meg. A résztvevők azok, akik az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának féltávjánál, a 11. fordulót követően a tabella első nyolc helyén álltak. A mezőnyben ott van az Aluinvent-DVTK együttese is, akik a sorsolásnak köszönhetően a PEAC-Pécs gárdája ellen játszanak a negyeddöntőben,csütörtökön 20.30-tól. Az összecsapásnak jelentős tétje van, amelyik együttes nyer, az háromnapos csapat lesz a kupában, hiszen pénteken az elődöntőben, szombaton pedig az éremjátékban lesz érdekelt, amelyik gárda viszont kikap, annak csomagolnia kell, számára véget ér az ,,MK-idény”.

Új ,,szabályok”

Emiatt nincs is nagy értelme túl messzire tekinteni, a legtöbb csapat a negyedöntős meccsére fókuszál (a további párharcok: Zalaegerszegi TE NKK – ELTE-BEAC Újbuda, NKE-Csata – AKSC Szekszárd, CMB Cargo UNI Győr – Sopron Basket).

– Nagyon várjuk a kupa ,,hétvégét”, mindenki, stábtagok, játékosok egyaránt. Az MK-lebonyolítás különlegessége, hogy négy csapat nagyon csalódott szokott lenni, azok, akik az első napon kikapnak. Éppen ezért az első meccsre kell koncentrálnunk. Teljesen új dolgok fognak elénk tárulni, hiszen a kupában nincs fiatal szabály, nincs magyar szabály. Érdekes párharcok lesznek már az első napon, a miénken kívül a Győr – Sopron csata is pokoli lesz. Ha a saját játékunkat meg tudjuk valósítani, és az ellenfél 1-2 kulcsjátékosát kikapcsoljuk, megnyerhetjük a Pécs elleni mérkőzést és legrosszabb esetben is a bronzéremért fogunk küzdeni – mondta a klub tegnapi sajtótájékoztatóján Cziczás László, az Aluinvent-DVTK csapatának vezetőedzője. – A stabilitásunkra, a kiegyensúlyozott teljesítményre lehet alapozni. Ki-ki meccsre számítok, ugyanis a Pécs felfelé ívelőben van. Izgatottak vagyunk, de a mérkőzésen koncentráltnak kell lennünk, hogy meg tudjuk oldani ezt a hálátlan feladatot. Ha továbbjutunk mindegy, hogy ki kerül az utunkba, mert a Győr és Sopron játékoskerete is kiemelkedő. Maradva a negyeddöntőnél: egy meccs lesz, semleges pályán, és jó esélyünk van arra, hogy jó eredményt érjünk el.

Arra a kérdésre, hogy látatlanban elfogadná-e előre a kupa bronzérmet, Cziczás László igennel felelt.

Játékos szavak

Maja Skoric, az Aluinvent-DVTK játékosa: – Az első meccsre fókuszálunk. Bár legyőztük a Pécset a bajnokságban két alkalommal is, de nem lehet azt mondani, hogy valamelyikünknek nagyobb esélye lenne. Felkészültünk erre a mérkőzésre, és ebbe a 40, vagy 45 perces meccsbe bele kell adnunk mindent, hogy többnapos legyen a kupa. Egy ilyen sorozatban annak, aki mind a három napon játszik meccset, elsősorban a motiváció az, ami segíthet a nehéz pillanatokban. A csapattal együtt utazik masszőr, fizioterapeuta, viszünk magunkkal vitaminokat, regeneráló szereket, de a motiváció az, ami a fáradtságot el tudja űzni. És nem mellékesen: van annyi játékosunk, akivel le tudunk játszani három mérkőzést, mert nem öt ember lesz fent folyamatosan a pályán. Hogy elfogadnám-e látatlanban a bronzérmet? Mivel a Győr vagy a Sopron lehet az elődöntőben az ellenfelünk, emiatt igen, ha nem így lenne, akkor nem.

ÉM-BCS


A tények

Negyeddöntők, február 28. (csütörtök)

13.00: Zalaegerszegi TE NKK – ELTE-BEAC Újbuda

15.30: NKE-Csata – AKSC Szekszárd

18.00: CMB Cargo UNI Győr – Sopron Basket

20.30: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK

Elődöntők, március 1. (péntek)

15.30: Zalaegerszegi TE NKK/ELTE-BEAC Újbuda – NKE-Csata/AKSC Szekszárd

18.00: CMB Cargo UNI Győr/Sopron Basket – PEAC-Pécs/Aluinvent-DVTK

Éremmérkőzések, március 2. (szombat)

14.30: Bronzmérkőzés, az elődöntő veszteseivel

17.05: Döntő, az elődöntői győzteseivel


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!