Aluinvent-DVTK: A tizediket gyűjtötték be

Miskolc - A fővárosban játszott bajnokit szombaton az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Miskolc - A fővárosban játszott bajnokit szombaton az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

A női kosárlabda NB I alapszakaszának 14. fordulójában szombaton az NKE Csata vendégeként lépett pályára az Aluinvent DVTK gárdája. A vendég Diósgyőrnél nem volt a keretben Katona, aki sérülés miatt nem szerepelhetett. Miután a házigazdák – akiknél négy légiós kosaras található – a mezőny közepének masszív tagjai, nem lehetett sima vendég- győzelemre számítani.

Készülünk a hétközi Galatasaray elleni kupameccsre, azonban számunkra a bajnokság az elsőrendű.” Cziczás László

Jó Walker-Kimbrough

Az első negyedben Kányási kezdte meg a pontgyűjtést, a 3. percet 1–5-tel kezdhették el Mokangóék. Medgyessy triplája után 3-8 volt az állás, aztán szépen lassan felzárkózott a házigazda. Nagy-Bujdosó hármasa már 11–10-et jelentett a budapestieknek, innentől kezdve egymás nyomában haladtak a csapatok (15–15, 19–19). A felvonás utolsó szakasza Walker-Kimbrough-nak sikerült a legjobban, aki két dupla mellett négy pontot szerzett büntetőből, így 22-25-tel zárult az első menet.

A második negyed kezdetén Jovanovic egalizált távolról, majd a 14. percben Barnai ismét a Csatát juttatta előnyhöz, aki a kapott büntetőt sem hibázta el (30–27). Ezen a ponton teljesen megállt támadásban a hazai alakulat, viszont a Diósgyőr jól védte le saját területét, amellett hozta a pontokat is, így nem csupán fordítottak, hanem valamelyest el is húztak riválisuktól Skoricék (30–39). Tursics-edző időkérése sem változtatott sokat, így a DVTK 7 pontos fórral vonulhatott nagyszünetre.

El akarták kerülni

A harmadik játékrészt jól indította a piros-fehére csapat, amely Putnina triplájával, a 23. percben 12 ponttal, 35–47-re ugrott el Anticéktól. Az ezen a mérkőzésen remek formát hozó Walker-Kimbrough irányításával a 27. percben 41–55-öt mutatott az eredményjelző, vagyis kézben tartotta a meccset az Aluinvent-DVTK. Aztán megint fordult a kocka, a Csata fogott ki jobb periódust, főleg a triplákban, amelyből Horváth B., Lelik és Antic is kivette a részét. Ennek is köszönhetően egy 13-5-ös szakaszt produkált a pályaválasztó, amivel szoros lett a találkozó (54-60).

A befejező negyed tehát tartogatott még izgalmakat, a DVTK azonban szerette volna elkerülni azt, hogy bármiféle meglepetés szülessen. A hazaiak azonban küzdöttek, és amikor 7 perccel a befejezés előtt Horváth B. beküldte a labdát a diósgyőri gyűrűbe, már csak 4 pontos volt a diósgyőri előny (58–62). Ekkor azonban Mokango megrázta magát, ami nagyon kellett a vendégeknek (58–69). Austria a 37. minutában 62-69-re zárkóztatta együttesét, ám több már nem volt a Csatában, amely tíz ponton belül zárhatta volna az ütközetet, ha az utolsó pillanatban nincs Walker-Kimbrough hármasa.

A DVTK tizedik meccsét nyerte meg az alapszakaszban, és jelenleg harmadik, míg a Csata hetedszer veszített, és hetedik.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

NKE-Csata – Aluinvent-DVTK 6–76 (22–25, 13–17, 19–18, 10–16)

Budapest, 300 néző. V: Praksch, Balog Gy., Kulcsár.

NKE-Csata: Horváth B. (5/3), Lelik (7/3), AUSTRIA (11/3), Nagy-Bujdosó (8/6), Lang (5). Csere: JOVANOVIC (11/3), Barnai (9), Antic (3/3), Angyal B. (5), Mányoky R. (-). Vezetőedző: Tursics Krisztián.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (5/3), Kányási (4), WALKER-KIMBROUGH (24/6), SKORIC (12/3), MOKANGO (15). Csere: Kiss A. (5), Szabó F. (-), Zele (2), Putnina (9/3). Vezetőedző: Cziczás László.

Tursics Krisztián: – A DVTK kiválóan kontrollálta a találkozót, nekünk pedig egyáltalán nem működött a védekezésünk az első félidőben. Folyamatosan üldöztük ellenfelünket, és ebbe a végén belefáradtunk. Érkezett a csapathoz három új játékos, őket be kell építeni, hogy egységesen működjünk. Mivel a jövő héten nem lesz bajnokink, így van rá két hetünk.

Cziczás László: – Küzdelmes meccs volt, melyen értékes győzelmet arattunk. Ez a Csata már nem az a Csata, komolyan kell venni, hiszen remek játékosállománnyal rendelkezik. Katona Szidónia súlyos térdsérülése nagyban meghatározza rotációnkat, de ezt is igyekszünk kontrollálni. Készülünk a hétközi Galatasaray elleni kupameccsre, azonban számunkra a bajnokság az elsőrendű. Szeretnénk tartani a pozíciónkat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!