Aluinvent-DVTK: Kibrusztolták a zsinórban nyolcadik őszi győzelmüket

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata győzelemmel búcsúzott a 2018-as évtől.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata győzelemmel búcsúzott a 2018-as évtől.

A női kosárlabda NB I. 11. fordulójában csütörtök este a VBW CEKK Cegléd együttesét fogadta az Aluinvent-DVTK csapata. A hazaiak zsinórban nyolcadik győzelmük megszerzésére törekedtek, a vendéggárdának pedig a 11 kör múlva esedékes alapszakasz záráskor a nyolcba kerüléshez jött volna jól egy siker.

Sulciute sérülése

A DVTK keretéhez tartozó sok ex-ceglédi közül Katona sérülése miatt nem léphetett pályára, az ex-diósgyőri Gorjanácz Ágnest és Kobolák Cintiát pedig virágcsokorral köszöntette a kezdés előtt Szabó István, a hazaiak technikai igazgatója. De nemcsak őket, hanem a diósgyőriek ’90-es évek elejének nagy csapatában szerepelt egykori irányítót, Madaras Juditot is, aki a mérkőzést megelőzően a kezdő feldobást végezte el.

Kimaradt ceglédi kísérletekkel indult a meccs, majd amikor Mokango két büntetője után javult a vendégek irányzéka, átvették a vezetést (3-6). A 4. perc végén született az első hazai akciógól, de Skoric közelijétől sem pörgött fel a DVTK. Cziczás edző előbb cserékkel próbálta felébreszteni csapatát, majd a 7. minutában időt kért (7-12). A pauza után Kobolák harmadik találatával tovább növelte előnyét a CEKK, a hazai zárkózást pedig egy Gorjanácz triplával, és egy gyors támadásbefejezéssel fékezte a kék mezes gárda (11-19). A negyed utolsó percében Sulciute sérült meg, a mentősök hordágyon vitték ki a csarnokból a jobb lábát rettenetesen fájlaló légióst (13-19).

A második játékrész Szabó F. középtávolijával indult, de úgy tűnt, hogy a vendégek motivációs szintje magasabban van (15-23). A folytatásban Skoric centergólja után Medgyessy vágott be gyors egymásutánban három duplát (21–23), amire ceglédi időkérés volt a reakció, a 13. percben. A tanácsadásnak volt haszna, ugyanis három minutával később Révész L. hárompontosával 10 egység lett a két csapat között (23–33). Keményen védekeztek a látogatók, ez a faultok számában is megmutatkozott. A DVTK 11 pontos hátrányból kezdte meg a felzárkózást (24–35), ám amikor belátható távolságra kerültek, Popovic hintett egy hármast (34–40). A negyed végén Zele, majd Medgyessy találata hozta meg a majdnem meccsnullt (38–40).

Fordulás után

A térfélcserét követően Skoric előbb egyenlített, majd újabb duplájával megfordította az állást (42-40), aztán összeszedte a negyedik faultját. Döntetlen után Kobolák vágott be egy hármast, majd ő is négy „személyis” lett. A négy faultosok közül elsőként Swaniernek telt ki az ideje. Egy ideig egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól (49–49), a játékrész vége, a Mokango pontjaival hízó hazaiaké lett (57–51).

A negyedik menetben a ceglédi keménységet elérő Diósgyőr jobban kezdett, két és fél perc után jött a vendég időkérés (62–53). A pauza után nem sokkal, Medgyessy büntetőivel ment 10 fölé a DVTK (66–55), négy perccel a vége előtt pedig 15-ös különbségnél jött az újabb vendég időzés (71–56). Ekkora már csak rossz emlék volt az álmos első két negyed, a piros-fehérek kibrusztolták a győzelmet, függetlenül attól, hogy az eredmény magabiztos sikert mutat. Az utolsó percben a fiatal Eperjesi gólja hab volt a szép „őszi szezon” tortáján.


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – VBW CEKK Cegléd 79-61 (13-19, 25-21, 19-11, 22-10)

Miskolc, 700 néző. V.: Frányó, Balogh Gy., Györfy.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (15), Walker-Kimbrough (13/3), SKORIC (15), Kiss A. (3), MOKANGO (21). Csere: Kányási (2), Sulciute (-), Szabó F. (4), Zele (4), Eperjesi (2). Vezetőedző: Cziczás László.

VBW CEKK Cegléd: Swanier (4), Révész B. (2), POPOVIC (10/3), KOBOLÁK (19/3), Dongue (14/3). Csere: Gorjanácz (3/3), Böröndy (6), Révész L. (3/3), Király (-), Filpowitz (-). Vezetőedző: Peter Jankovic.

Kipontozódott: Swanier a 26. percben.

Cziczás László: – Gratulálok a Ceglédnek, tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hogy próbálnak majd nyerni. Mi nagyon idegesen kezdtünk, sok üres dobásunk maradt ki, jót tett a félidő, mert a szünetben kiürítettük a fejeket, egy másik csapat jött ki a mérkőzés második felére. A győzelem ellenére nem tudok maradéktalanul örülni, mert egy fontos és jó játékost veszítettünk el, hosszú időre, ugyanis Sulciute bokatörést szenvedett. Ezúton kívánok mindenkinek boldog karácsonyt és új évet.

Peter Jankovic: – A csapatom az első harminc percben jól játszott, egy nagyon erős együttessel szemben. A negyedik negyedre sajnos, elfogytunk, irányító nélkül már nem volt esélyünk. Gratulálok a saját csapatomnak, és a DVTK-nak is, és kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!