Felújított kollégiumi szintet kaptak a diósgyőri utánpótlás-kosarasok

Miskolc - A DVTK akadémia beruházásában közösségi tulajdonban lévő ingatlanrész újult meg.

Miskolc - A DVTK akadémia beruházásában közösségi tulajdonban lévő ingatlanrész újult meg.

Egy évvel a két játékcsarnok, az ózdi Vasvár úti Általános Iskola, és az encsi városi sportcsarnok felújítása után újabb infrastrukturális fejlesztést vitt véghez a diósgyőri leány kosárlabda-utánpótlást működtető sportszervezet: a miskolci Karacs Teréz Középiskolai Kollégium 10 szintes épületének felújított első emeletének avatóünnepségét tartották csütörtök délelőtt.

Átvették a kulcsot

Ennek során Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, és Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára vágta át azt a nemzeti színű szalagot, amelyet az emelet bejárati részére feszítettek ki. Ezt az eseményt kulcs­átadások követték, elsőként dr. László Istvántól, a Miskolci Tankerületi Központ tankerületi igazgatójától, majd Pósalakyné Miskolczi Csillától, a Karacs Teréz Középiskolai Kollégium igazgatójától és Király Sándortól, a DVTK Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia akadémiai igazgatójától vehette át egy-egy lakrész kulcsát a klub egy-egy sportolója.

A sportkollégiumi férőhelyek átépítéssel történt kialakítása a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közreműködésével, a MITEKA alapítvány finanszírozásával, az ingatlan tulajdonosának, Miskolc Megyei Jogú Városnak, és a létesítmény üzemeltetőjének, a Miskolci Tankerületi Központnak a hozzájárulásával valósult meg. A beruházás során a folyosó, a nevelői pihenő, továbbá 4 darab, egyaránt 2-2 lakószobás apartmanlakás újult meg teljes körűen, ahol a diósgyőri leány kosárlabda-­utánpótlásban sportoló 16 fiatal helyezhető el.

Itt helyezik el

A beruházásra azért volt szükség, mert a DVTK Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia jelentős vidéki bázissal rendelkezik, több száz fős sportolói állományának többségét a megyeszékhelyen túli városokban sportolók teszik ki, akik többek között Tiszaújvárosban, Ózdon, Mezőcsáton, Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon kosárlabdáznak.

A jövőben ezekből az alközpontokból érkező tehetséges fiatalok nyerhetnek itt elhelyezést, és a felújított emeletre most beköltözők is ezekből a városokból kerültek a képzési centrumba, Miskolcra.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!