Bosnyák próbajátékos a DVTK kosarasoknál

Miskolc - Kedden dől el, hogy Shatori Walker-Kimbrough mikor csatlakozik a piros-fehérekhez.

Miskolc - Kedden dől el, hogy Shatori Walker-Kimbrough mikor csatlakozik a piros-fehérekhez.

Dragana Svitlica személyében új játékos csatlakozott hétfőn az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatához, a 2018/19-es bajnoki rajtra készülő együtteshez. A korábban a bosnyák válogatottban is több alkalommal pályára lépett kosarast azért kell szemügyre venni, mert a 190 centis magas center az előző évadot sérülés miatt kihagyta, legutóbb a 2016/17-es idényben a spanyol Embutios Pajareiel Bembire PDM gárdájában szerepelt. A tervek szerint hat napon át dolgozik majd együtt a piros-fehérekkel a korábban két évadot Magyarországon is játszott kosaras (2013/2014: MTK Budapest, 2012/2013: AKSC Szekszárd), és ez után születhet döntés esetleges szerződtetéséről.

Rajta kívül 10

Rajta kívül további 10 játékos vett részt az Aluinvent-DVTK hétfői edzésén, Szabó F., Katona, Kányási, Medgyessy, Skoric, Zele, akik mind­annyian ott voltak a három héttel ezelőtti rajton, valamint a kongói Mokango, aki augusztus 19-én csatlakozott a piros-fehérekhez, Kiss A., aki az U17-es és U18-as válogatottnál eltöltött időszak után két hét pihenőt kapott, és a DVTK-nál csak a múlt héten hétfőn állt edzésbe, továbbá két saját nevelésű fiatal, Eperjesi és Frindt, akik szintén az alapozás kezdetétől együtt tréningeznek a csapattal.

A harmadik fiatal kosaras, Halász néhány napja nem látogatja a Cziczás László vezetőedző által dirigált edzéseket, betegség miatt.

Ma dől el

A Diósgyőrnek van még egy játékosa, aki később érkezik, az amerikai bedobó, Shatori Walker-Kimbrough, de az ő pontos jöttét egyelőre nem lehet tudni. Ez ugyanis attól függ, hogy mit játszik jelenlegi csapata, a Washington Msytics ma este, az Atlanta Dream vendégeként, az észak-amerikai női kosárlabda liga, a WNBA elődöntőjében, a 3 nyert meccsig tartó párharc utolsó felvonásán. Mivel mind a két együttes két-két meccset nyert eddig, így a mostani összecsapás dönt majd arról, hogy melyik gárda jut a fináléba. Amennyiben ez a washingtoni gárdának sikerül, ez esetben a jövő hét végéig, a ligaküzdelmek befejezéséig csapata rendelkezésre kell állnia Walker-Kimbroughnak, aki a rájátszás eddigi meccsein mindössze két alkalommal került pályára (előbb augusztus 23-án a Los Angeles ellen 96–64-re megnyert negyeddöntőben 3 percet kapott, vasárnap pedig az Atlanta elleni fővárosi összecsapáson, amelyet a hazaiak 97–76-ra húztak be, 1 percig volt a pályán). Amennyiben ma a Washington nyer, akkor szeptember 24-én érkezik meg a DVTK amerikai kosarasa, ha viszont kikapnak, akkor 10 nap múlva.

ÉM-BCS


Az első edzőmeccs

A hétvégén két edzőmeccset is játszik az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata Miskolcon. Az október 3-án rajtoló bajnokság előtti első két felkészülési meccsen egyaránt a szlovák MBK Ruzomberok lesz a piros-fehérek vendége, pénteken 19.15-kor az Egyetemi Körcsarnokban, másnap 16.00-tól pedig a városi sportcsarnokban.



[related-post post_id="3955343"]

[related-post post_id="3952849"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!