Kenguru dzsembori: az MVSI-vel és a DVTK-val

Miskolc - Két megyei, miskolci csapat vesz részt a leány kenguru kosárlabda országos dzsemborin.

Miskolc - Két megyei, miskolci csapat vesz részt a leány kenguru kosárlabda országos dzsemborin.

Budapesten, a Vasas pasaréti csarnokában ezen a hét végén rendezik meg a leány kenguru kosárlabdázók év végi záróeseményét, az országos dzsemborit. Az eseményre az U11-es korosztálynak a 2017/18-as bajnokságban a legeredményesebben szerepelt 16 csapatát hívták meg. Közöttük van két megyebeli, miskolci gárda, a Miskolci Városi Sportiskola Vadmacskák csapata, és a Diósgyőri VTK együttese.

A sportiskolások csapata Petre Márton edző vezetésével a régió legjobbjaként szerzett indulási jogot, miután a saját területét felölelő három megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves) a lányok között az élen végzett mind a négy pontszerző fordulóban, vagyis a 4-7. körben.

A Lengyel József edzette Diósgyőri VTK csapatának, miután a régióban a második legeredményesebb csapatnak bizonyult, a regionális dzsemborin volt lehetősége arra, hogy az ország 16 legjobb csapat közé kerüljön. A régiós tornán, Nyíregyházán, a piros-fehérek az első meccsükön a Hajdúböszörményt győzték le majd a döntőben a DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros ellen is jobbnak bizonyultak.

Érdekesség, hogy az országos dzsemborira kijutott két miskolci csapat a regionális csatározások során kétszer is találkozott egymással, először a DVTK nyert 1 ponttal, másfél hónappal később pedig az MVSI, 32-vel.

Az országos dzsemboriról

A leány kosárlabda U11-es országos dzsemborit ezen héten pénteken 14 órától vasárnap 14 óráig Budapesten, a Pasaréti sportcentrum két játékcsarnokában rendezik meg. A bajnoki évadot lezáró finálé a 2015/16-os évadban bevezetett lebonyolítás szerint zajlik ez alkalommal is, és fő ismérve, hogy az azonos sportszervezetből érkező sportolók egy része nem egy csapatban játszik, hanem több egységre történt felosztásuk után más sportszervezetek sportolóival és edzőivel alkotnak csapatokat. A műsorrendből fakadóan az eseményre érkező együttesek közül nem hirdetnek győztest, minden résztvevő érmet kap, ugyanis a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége célja az volt ezzel a kiírással, hogy rendezvényen a játék, és ne az eredményesség legyen fókuszban.

ÉM-BCS


A döntő résztvevő csapatai

MVSI Vadmacskák, Diósgyőri VTK, Bajai NKK, BEAC Vizslák (Budapest), Csata Garfield (Budapest), Csípős Darazsak (Sopron), Debreceni KA, Kanizsai Mókusok, Kecskeméti KA Vadmacskák, KSC Szekszárd, Pécsi VSK NA, Sportiskolás Törpillák (Szombathely), Szeged KE Boszorkányok, Várpalotai Gepárdok, Vasas Amazonok (Budapest), Zsíros Akadémia Darázslányok (Budapest).

A megyei résztvevők

MVSI Vadmacskák: Tóth Gréta, Augusztin Laura, Kolozsi-Mátyás Mira, Kolozsi-Mátyás Kamilla, Kollár Viktória, Orbán Zsófia, Olejnyik Virág, Vojcsik Liliom, Keresztény Klaudia, Poczkodi Zsófia, Kisari Kitti, Ang Xue Ning, Urbán Blanka, Mihalik Anna, edző: Petre Márton, Stefánné Hegedűs Zsuzsanna.

DVTK: Ocsenás Móna, Tatai Kira, Supák Sára, Kertész Éva, Szarvas Viktória, Berzy Petra, Márkusz Gitta, Ács Hajna, Tóth Dorottya, Deli Boglárka, Tóth Noémi, Medgyesi Lilla, Papp Zsófia, Girhiny Annabella, edző: Lengyel József.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!