Aluinvent-DVTK: egy légióssal kevesebb…

Miskolc - Az amerikai Monica Engelman távozott a ­diósgyőri női kosárlabdacsapattól.

Miskolc - Az amerikai Monica Engelman távozott a ­diósgyőri női kosárlabdacsapattól.

Az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatánál ebben a szezonban eddig hat külföldi lépett pályára (több már nem is fog, mert az átigazolási időszak lezárult), ugyanis a klub sérülések miatt kénytelen volt évad közben új játékosokat szerződtetni. Kezdődött azzal, hogy tavaly november 30-án, Németországban, a Keltern elleni Európa Kupa mérkőzésen az amerikai Monica Engelman bokaszalag szakadást szenvedett. Emiatt egy honfitársát, Ashleigh Fonte­nettét szerződtették az idei év elején a piros-fehérek, hogy ne maradjanak, hetekre, hónapokra kellő számú minőségi játékos nélkül. Az idén január 27-én a szintén egyesült államokbeli Kirby Burkholder szenvedett súlyos sérülést, aki keresztszalag szakadása után október körül térhet vissza a pályára. Utóbbi kosaras pótlására, a légiós hely kihasználására, Alyssia Brewert igazolta le a DVTK, az évad elejétől a csapattal dolgozó további két külföldi, a cseh Tereza Pecková és a lett Zenta Melnika mellé.

Közös megegyezéssel

A hét légiós közül az egyik kedden távozott a klubtól: a 27 éves hátvéddel, Engelmannal közös megegyezéssel szerződést bontott a Diósgyőri VTK.

– Négy légiós léphet pályára egy meccsen, és persze az is egy szempont volt a keret szűkítésekor, hogy ki milyen erőállapotban van, de elsősorban arra kellett tekintettel lenni, hogy melyik poszton, hogy állunk – mondta Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a Győrben bokasérülést szenvedett magyar válogatott Raksányival, így felelt: – Az elmúlt napokban nem edzett velünk, pihenőt kapott és egyelőre nem tudom, hogy a szombat esti hazai bajnokin, a listavezető KSC Szekszárd elleni mérkőzésen számíthatunk-e rá.

ÉM-BCS


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!