Bokaficam miatt a hazai pályának csak a szélén állt a DVTK kosarasa

Miskolc - A DVTK-s Vörösházi Jázmin csak kívülről szemlélhette az U20-as női kosár válogatott edzéseit.

Miskolc - A DVTK-s Vörösházi Jázmin csak kívülről szemlélhette az U20-as női kosár válogatott edzéseit.

Nem csak az oroszok és a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő felnőtt női magyar kosárlabda válogatott tagjai gyakoroltak a miskolci városi sportcsarnokban, hanem hétfőn délutántól szerda délig az eggyel alattuk lévő korosztály, az U20-as lányok is itt tréningeztek. Cziczás László szövetségi edző csapata az idén július 7-15-e között Sopronban megrendezésre kerülő A-divíziós Európa-bajnokságra készül, vagyis arra a megméretésre, amelyen a korosztály legjobb 16 együttese vesz részt. A szakvezető 16 fős keretet hirdetett, amelyből különböző okok miatt hárman hiányoztak, ám összességében csak 12-en tréningeztek, lévén az egyetlen olyan játékos, aki számára hazai pályát jelentett volna az összetartás, sérülése miatt csak a pálya széléről szemlélhette társait.

Pihennie kell

– A balszerencse utolért, a múlt héten csütörtökön edzés közben kiment a bokám, megnyúltak a szalagjaim emiatt – orvosi javaslatra – 1-2 hetet pihennem kell. Egy sérülés sosem jön jókor, de ez a mostani különösen nem –mondta szomorúan Vörösházi Jázmin, az Aluinvent-DVTK U23-as csapatának játékosa. –Így ahelyett, amit terveztem, hogy keményen dolgozok azon, hogy a keret majdani szűkítésekor is számítsanak rám, hogy még a közvetlen felkészülés előtt igyekezzek jó benyomást tenni a szakvezetésre, nem jött össze, e helyett a kispadról, a pálya széléről nézhettem, hogy miként dolgoznak a többiek.

Az 1999-es születésű kosaras tavaly nyáron ölthette először magára a magyar válogatott mezét, az U18-as Európa-bajnokságra készülő korosztályos magyar válogatott bő keretének tagjaként felkészülési meccseken lépett pályára, ám a Balogh Judit irányította nemzeti együttes kontinensbajnoki, szűk keretébe nem tudott bekerülni azok után, hogy végigcsinálta a felkészülést.

Jó lett volna

– Egy újoncnak, egy új játékosnak nem könnyű gyökeret vernie egy már kialakult, évek alatt formálódott közösségben, és persze jó lett volna, ha az Eb-n is ott lehetek, de nem bánom, hogy így alakult, mert a felkészülés során szerzett tapasztalatokat is a magam javára tudom, tudtam fordítani – mondta Vörösházi Jázmin, aki arra a kérdésre, hogy egy másik korosztályban, egy másik edzőnél minden más lehet, így felelt: – Nagyon örültem, amikor a Cziczás László vezette U20-as válogatottba meghívót kaptam, és decemberben 3 napot Székesfehérvárott tölthettem, ahogy annak is, amikor a miskolci összejövetelre invitáltak. Az is szép gesztus, hogy sérülésem ellenére végig a csapattal lehettem, a közösség tagjaként velük voltam végig, de nem tagadom, nagyon nagy hiányérzetem volt amiatt, hogy nem edzhettem.

Arra a felvetésünkre, hogy az Eb előtti közvetlen felkészülés során valószínűleg még lesz alkalma bizonyítania azt, hogy helye van a korosztály legjobbjai között, egy sóhaj kíséretében így reagált a fiatal sportoló:

– Május végén kezdődik a felkészülés, és nagyon szeretnék az első perctől az utolsóig ott lenni, nem is szólva az Eb-szereplésről, de érettségi előtt állok és egyenlőre nem látom át, hogy a két nagy kihívást hogyan tudnám úgy összeegyeztetni, hogy mindkettőben sikeres legyek. A profi pályafutás továbbra is érdekel, de őszintén megvallva egy picit másfelé is tekintgetek, a továbbtanulás is fontos. Ez egyébként összefügg a sporttal, a kosárlabdával, ugyanis az edzői pálya nagyon tetszene, és nem kizárt, hogy a miskolci Herman Ottó Gimnázium után Testnevelési Egyetemre vezet az utam.

ÉM-BCS



A magyar női U20-as kosárlabda válogatott kerete

Varga Kamilla (Flying Foxes Wien)

Tenyér Zsófia (PEAC Pécs)

Czukor Dalma (Sopron Basket)

Lelik Réka (Csata DSE)

Kányási Veronika (Ceglédi EKK)

Vörösházi Jázmin (Aluinvent-DVTK)

Török Ágnes (CMB Cargo UNI Győr)

Mérész Beatrix (Vasas Akadémia)

Radócz Fanni (Szeged KE)

Jáhni Zsófia (Szeged KE)

Angyal Nikolett (BEAC Újbuda)

Kis Virág (KSC Szekszárd)

Szeitl Vanessza (MTK Budapest)


[related-post post_id="3760136"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!