Aluinvent-DVTK: Már az első negyedben eldőlt

Miskolc - Könnyed játékkal intézte el a Diósgyőr az MTK-t a női kosárlabda bajnokin.

Miskolc - Könnyed játékkal intézte el a Diósgyőr az MTK-t a női kosárlabda bajnokin.

A női kosárlabda NB I 15. fordulójában szombaton este Aluinvent-DVTK – MTK Budapest meccset rendeztek a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó előtt a hazai klub technikai menedzsere, Szabó István – szokásához hűen – az ellenfél csapatának azon játékosait köszöntötte, akik korábban a DVTK-ban szerepeltek, ezúttal Szabó Bettina, Adamecz Lilla és Horváth Bernadett kapott virágot. Hazai részről pedig Kiss Angelika, névnapja alkalmából. Utóbbi játékos még valamit kapott, kezdőként bizonyítási lehetőséget.

Hazai szempontból remekül kezdődött a találkozó: Pecková palánk alóli gólja után Fontenette egy, Raksányi pedig két triplát húzott be (11-0), amire vendég időkérés volt a válasz a 3. perc végén. A pauza után Adamecz szépített, és egy ideig, amíg Szabó Flóra be nem talált, csak ő volt eredményes az MTK részéről (18-6). Aztán megint megrázta magát a DVTK, másodpercek alatt csinált egy 8-0-s etapot, és a 7. percben már 20 egység volt a felek között (26-6). A jól védekező, és jó százalékkal dobó hazai gárdánál a játékrész hajrájában már öt friss játékos szaggatta az istrángot, illetve tett arról, hogy a különbség tovább növekedjen (33-8).

A második negyedből két perc sem telt el, amikor Zele találata után 30-ra módosult a különbség (38-8), ezt követően Aldazabal személyében 11. játékosát küldte pályára Svitek edző. A fehér mezesek könnyed játéka vele is megmaradt, nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a hazaiak nem csak egyénileg voltak jobbak, hanem csapatszinten is, miközben jöttek a villanások, Raksányitól, Peckovától, Bachtól (Burkholdertől azért nem jöhetett, mert megsérült, és nem is tudta folytatni a játékot). A 17. minutában 48-18-nál kért időt a vendégek edzője, és ezt követően egymás után kétszer is eredményesek voltak, és bejöttek -30 alá, ám a negyed végén Raksányi egy középtávolival gondoskodott arról, hogy kerek legyen a különbség (54-24).

A térfélcsere után

A térfélcserét követően az MTK védekezésben keményebb lett, nehezebben találtak dobóhelyzeteket a hazaiak. Büntetőzések után triplaváltás következett, Szabó Fanni és Székely-Horváth részéről, majd a nagyobb ellenállás közepette is növelte előnyét a Diósgyőr (66-32). A negyed közepén Horváth B.-t éltették a hazai ultrák, aki a kispadról tapssal köszönte meg, hogy nem felejtették el. A 27. percben az új közönség kedvenc, a 16 éves Kiss A. is megszerezte első pontját, büntetőből, ami után Raksányi az ötödik (!) tripláját vágta be (70-34). A játékrész végén, a dudaszó előtt közvetlenül pedig Bach kerekítette fel saját pontjait kétszámjegyűre (74-40).

A záró menetben sem változott sok minden, a DVTK jobban dobott, a lepattanókat is jobban szedték, a 35. percben 83-49-nél kért időt a fővárosi gárda, majd miután három percen át nem tudott a gyűrűbe találni a hazai együttes, Svitek edző is ugyanezt tette (83-51). A visszatérés után, a bő másfél percben láthattunk egy Aldazabal centergólt, Szabó Fannitól egy közelit, a dudaszó pillanatában pedig egy Koch triplát (87-54).

- ÉM-BCS -


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – MTK Budapest 87-54 (33-8, 21-16, 20-16, 13-14)

Miskolc, 600 néző. V.: Pozsonyi, Sallai, Bagi.

Aluinvent-DVTK: FONTENETTE (9/3), RAKSÁNYI (19/15), BURKHOLDER (9), Pecková (5), Kiss A. (3). Csere: Szabó Fanni (9/3), Melnika (5), Zele (11), Bach (10/3), Vukov (3), Aldazabal (4). Vezetőedző: Stefan Svitek.

MTK Budapest: Horváth B. (-), Zolyómi (5/3), SZABÓ FLÓRA (18), Adamecz (6), Cvitkovic (10). Csere: Székely-Horváth (3/3), Szabó B. (3), Szeitl (-), Koch (5/3), Wéber (4). Vezetőedző: Nagy Dóra.

Stefan Svitek: – Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez. Jól, koncentrálva kezdtük a mecset, úgy, ahogy akartuk. Örülök, hogy mindenki tudott elég percet a pályán tölteni. Remélem, hogy a meccs közben megsérült Burkholder rendben lesz, mert az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen, hogy tudjunk tovább jól kosárlabdázni. Az első negyed után nem az eredmény volt a kérdéses, hanem hogy mindenki játszani tudjon.

Nagy Dóra: – Eléggé tartalékos csapattal érkeztünk, center nélkül kosárlabdát nem lehet játszani, és irányító nélkül sem. Sajnos, mindkét irányítónk sérüléssel küszködött, olyan ötösök voltak fent a pályán, amelyek korábban még soha. A nehézségek ellenére igyekeztünk mindent megtenni, és voltak időszakok, amikor ez viszonylag jól ment, hála Istennek a végén sikerült egy 34 pontos meccset játszani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!