Aluinvent-DVTK: Henger a második félidőben

Miskolc - Szombaton fontos hazai meccset vívott az Aluinvent-DVTK női kosárlabda csapata.

Miskolc - Szombaton fontos hazai meccset vívott az Aluinvent-DVTK női kosárlabda csapata.

A női NB I ­14. fordulójában, a hétvégén a saját környezetében, a ­miskolci városi sportcsarnokban ­j­átszott az Aluinvent-DVTK gárdája. A piros-fehérek ellenfele az a ceglédi alakulat volt, amelyet korábban, az alapszakasz első körében idegenben legyőztek.

Melnika kitáncolta

Medgyessy szerezte a meccs első kosarát, a másik oldalon Bachot szerelték a palánk alatt, de a következő akcióból Fontenette talált be. Jó ­befutást mutatott be Burkholder, de a Cegléd erre is válaszolt (4-6). Burkholder Mokangóval szemben volt jobb, szépen cselezte ki az ellenfelét, kosárra dobása is jó volt, de a plusz egy büntetője kimaradt. Az első csere a látogatóké volt, Katona ­helyére érkezett Maksimovic, aztán Melnika alakította az állást 10-9-re. Fontenettét és Zelét Szabó F., illetve ­Peckova váltotta, utóbbi be is ­mutatkozott egy csont ­nélküli triplával (15-12). Kányási sem volt rossz ezen műfajban, az ő nevénél ebből már kettő volt a jegyzőkönyvben. Melnika kitáncolta a helyzetet Mokango mellett, a CEKK légiósa nem volt ­valami nagy védekező formában. Cziczás László kért időt, már csak 1:18 perc volt negyedből (19-17), melynek végére ­egálra jöttek Medgyessyék (23-23).

A második játékrész elején Fontenette, Bach, Raksányi, Peckova, Melnika ötössel folytatták a diósgyőriek, az amerikai irányító keze ­biztosan ,,sült” a megkapott büntetőknél, pár perccel később ­pedig megmutatta, miként kell küzdeni egy elveszettnek hitt labdáért. Melnika továbbra is a megfelelő fordulaton dolgozott, már elérte a tíz pontot. Csapata jól védekezett, Bach közelijével lett 32-25, aki ­később elhibázta a dobást Raksányi ,,forintos” átadása után. Ha már ő: remekül ­szerzett labdát, vitte végig azt a ceglédi palánk közelébe, Zeléhez játszott, aki el is helyezte a játékszert a gyűrűben (34-27). A gyors indítások bejöttek a DVTK-nál (38-30), a vendégeknél nem volt olyan jó teljesítmény, mint például Peckováé, aki ismét hintett egy triplát. Tíz egységnyire is felkúszott a hazai előny, Fontenette még rá is tett (19. perc: 45-33). A DVTK teljesen kézben tartotta ezt a negyedet, megérdemelten gyűjtött 13 pontos fórt a nagyszünetig, amit a közönség tapssal jutalmazott.

Csak a végeredmény

A harmadik menet kezdetén Raksányi tüntette el addigi nulla pontját, majd ­gólpasszt adott (53-35). A következő DVTK kosárnál, 56-35-nél, amikor még csak 1 perc 44 másodperc telt le, időt kért a vendégek szakvezetője, ­teljesen indokoltan. Visszatérve Zele folytatta a pontgyártást, így már 10-0-s volt a széria. Medgyessy kapott ­elérhetetlen labdát, ez ­mutatta, hogy nagyon dekoncentrált és pontatlan a CEKK (61-36). Szinte nem volt védekezése a Ceglédnek, de a ­hazaiak is jól alakítottak ki helyzeteket. Kiválóan működött együtt Fontenette és Burkholder, az történt a pályán, amit a Svitek-gárda elképzelt, a szakvezető már Vukovnak és Aldazabalnak is lehetőséget adott (69-43). 73-43-nál zengett a csarnok, kijárt a diósgyőri csapatnak.

Az addig látottak alapján elképzelhetetlen volt, hogy innen feljöjjön a Cegléd, vagy olyan rossz periódusba ­kerüljön a Diósgyőr. A DVTK felszabadultan kosarazott a befejező negyedben is, Szabó F. együttese nyolcadik tripláját érte el (82-45), ekkor már voltak olyan szurkolók, akik százat követeltek a vendégeknek. A rutinos légiósok és Raksányi már a padon ültek, a még visszalévő hat percben csupán az volt a kérdés, hogy mi lesz a végeredmény.


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – VBW Ceglédi EKK

97-58 (23-23, 25-12, 25-10, 24-13)

Miskolc, 700 néző. V.: Kapitány, Balog, Varga-Záray.

Aluinvent-DVTK: Fontenette (10), Bach (2), Burkholder (11), Zele (19/3), Melnika (10). Csere: Szabó F. (12/6), Pecková (13/9), Raksányi (10/6), Vukov (-), Aldazabal (10). Vezetőedző: Stefan Svitek.

Cegléd: Medgyessy (13), Zsovár (6/6), Kányási (14/6), Katona (-), Mokango (8). Csere: Maksimovic (-), Popovic (10), Révész (2), Serbán A. (3), Kobolák (2). Vezetőedző: Cziczás László.

Kipontozódott: Serbán A. a 27. percben.

Stefan Svitek: – Gratulálok a lányoknak, ma harcoltak egymásért a pályán. Ma a védekezést jobban csináltuk, mint máskor. Mindenki hozzátett a győzelemhez, azok is, akik a kispadról érkeztek. Remélem, ezt a jó hangulatot a későbbiekre is tovább tudjuk vinni.

Cziczás László: – Gratulálok a győztes csapatnak. Az elmúlt pár évben győzni jártunk Miskolcra, ez a jó sorozat most gyenge játékkal megszakadt. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Magyarázkodásnak helye nincs, de a heti fel­készülésünk a nullával volt egyenlő. Ennek ellenére, amíg bírták a lányok, próbáltak megfelelő ellenfelek lenni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!