Aluinvent-DVTK: Kevés hiányzott a bravúrhoz Szekszárdon

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat izgalmas csatát vívott a listavezető otthonában.

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat izgalmas csatát vívott a listavezető otthonában.

A női kosárlabda NB I 9. fordulójában, vasárnap este KSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK meccset rendeztek a tolnai megyeszékhelyen. A bajnokságban veretlenül álló hazai együttes hét közben – a Diósgyőrhöz hasonlóan – idegenbeli meccset játszott, Portugáliában tudott győzni, de egy nappal korábban, mint azt a DVTK tette Németországban. Ráadásul a kék-fehéreknek nem kellett ezen a héten másodszor is útra kelniük, és nem veszítették el az egyik légiósukat, ahogy azt a piros-fehérek tették, hiszen a csütörtöki, nemzetközi meccsükön az amerikai Engelman bokaszalag-szakadást szenvedett.

Semmi nem ment be

Annak ellenére, hogy sokkal több szólt a hazai gárda mellett, ennek az első negyedben nem sok jele volt, a szekszárdiak rendkívül pontatlanul dobtak és hiába szereztek sok támadólepattanót, mintha csak átok ült volna rajtuk, szinte semmi nem ment be nekik. Ezzel szemben a DVTK Burkholder révén megszerezte az első találatot, majd a hazaiak egyenlítése után Melnika duplájával és Pecková hármasával 2-7-re módosult az állás. A szekszárdiak az 5. percben érték el első akciógóljukat, de amikor erre Nagy D. egy trojkával válaszolt, hazai időkérés következett (4-10). Nem sokkal később cserékkel próbált frissíteni a pályaválasztó, majd ugyanez történt a túloldalon is. A 8. minutában Bálint egy hármassal zárkóztatta csapatát, majd Pecková újabb távoli találata után, a negyed végén büntetőkből zárkózott a tavalyi ezüstérmes (10-15).

A második negyedben kemény védekezésre váltott a KSC, a túloldalon pedig Zele tűnt ki azzal, hogy nem egészen 4 perc alatt 3 faultot gyűjtött össze. Gereben középtávolija után vendég időkérés következett (14-15), és jellemző módon ekkor volt olyan támadása is a DVTK-nak, amikor négyszer dobtak rá, mégsem tudtak gólt elérni. McCall ponterős játékával fordított, és vezetett a meccs során először a Szekszárd (18-17), és ettől lendületbe jöttek a hazaiak. A DVTK távoli dobásai nem sültek, a hazaiak pedig sorozatban érték el a gólokat a piros mezesek palánkja alatt. Aztán Szabó F. egy 10-0-s kék-fehér szériát zárt le (24-19), de ez nem törte meg a tolnaiakat, akik a 18. minutára 10 pont fölé növelték előnyüket (30-19). A negyed hajrájában Nagy D. büntetői, és asszisztja, amiből Melnika szerzett pontokat, adott némi reményt a DVTK-nak, de a játékrész végén ­Krnjic két büntetőt bevert (32-24).

Fordulás után

A térfélcserét követően határozottabb és bátrabb DVTK jött vissza a pályára, ráadásul Pecková és Nagy D. hárompontos kísérletei is célba értek, és amikor egy leindítás után Bach is eredményes volt, Djokic edző időt kért (34-32). A pauza után Krnjic gólja jött, majd egy diósgyőri válasz után Studer megszerezte első pontjait, a triplavonal mögül, és ettől kedvet kapott egy ugyanilyen értékű újabb dobásra, ami szintén célba ért (42-34). De a Diósgyőr nem hagyta magát, Peckova középtávolija után Szabó F. ért el hármast, majd Nagy D. büntetőivel csökkent 1 pontra a különbség (42-41). Válaszként Oblak hármasa jött, de Melnika és Zele akciógóljaival a negyed utolsó percében kiegyenlített a remekül küzdő vendéggárda (45-45).

Centercsere

A záró játékrész elején Oblak két büntetőjére Zele egy hármast vágott be, és 17 perc után ismét a DVTK-nál volt az előny (47-48). Az izgalmas csatában Erkic hármasával fordított a pályaválasztó (52-50), de a Melnika Aldazabal centercsere nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és mivel Burkholder és Zele is 4-4 faulttal játszott, kemény védekezésre nem volt lehetősége a Diósgyőrnek.

Erős karaktert mutatott

Ennek ellenére többször volt alkalmuk az egyenlítésre a piros mezeseknek, de ez elmaradt, és amikor négy minutával a vége előtt McCall duplája célba ért, majd egy távolija is a gyűrűben landolt, DVTK időkérés következett (57-50). Nem sokkal később, 59-52 után Nagy D. a támadóidő lejártakor a ,,világvégéről” érkeztette célba a labdát, aztán vendég időkérés következett, 71 másodperccel a vége előtt. Ezt követően a diósgyőriek távoli dobása nem ért célba, és mivel két büntetőt is kihagytak az utolsó percben, nem sikerült visszajönniük a meccsbe. A DVTK erős karaktert mutatott, és bár nagyon kevés hiányzott a bravúrhoz ezen a meccsen, McCall jókor szerzett találatai döntőnek bizonyultak.



Jegyzőkönyv

 

KSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK

59-55 (10-15, 22-9, 13-21, 14-10)

Szekszárd, 800 néző. V.: Pálla, Győrffy, Ádám J.

KSC Szekszárd: Studer Á. (6/6), Oblak (5/3), Mansare (2), McCALL (17/3), Erkic (7/3). Csere: KRNJIC (11), Bálint (5/3), Theodorean (-), GEREBEN (6). Vezetőedző: Djokic Zeljko.

Aluinvent-DVTK: NAGY D. (16/12), Bach (4), Burkholder (2), PECKOVÁ (14/9), MELNIKA (10). Csere: Zele (7/3), Szabó F. (2), Kiss A. (-), Aldazabal (-). Vezetőedző: Stefan Svitek.

Djokic Zeljko: – Az elején nem mentek a dobások, de a második negyedben feljavultunk, és nagy csatában felül tudtunk kerekedni a DVTK-n, megőrizve ezzel bajnoki veretlenségünket.

Stefan Svitek: – Jó úton haladunk, hiszen egy győztes idegenbeli EK-mérkőzés után végig partiban voltunk a listavezető ellen. Sajnos, a második negyedben volt egy hullámvölgyünk, néhány eladott labdával, és ebből nagyobb előnyt tudott szerezni ellenfelünk. Ezek után még fel tudtunk állni, és izgalmas meccset sikerült játszani a Szekszárd ellen, győzelmi eséllyel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!