Európa Kupa - Aluinvent-DVTK: A továbbjutás kiharcolása a tét

Keltern, Miskolc - Megérkezett Németországba, az EK-meccs helyszínére a diósgyőri női kosárlabdacsapat. Kiküldött tudósítónk jelenti Kelternből.

Keltern, Miskolc - Megérkezett Németországba, az EK-meccs helyszínére a diósgyőri női kosárlabdacsapat. Kiküldött tudósítónk jelenti Kelternből.

A női kosárlabda Európa Kupa F-csoportjának 6. fordulójában csütörtökön 19.00-tól Rutronik Stars Keltern – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek.

Hó és napsütés

A házigazda német együtteshez szerdán délután érkezett meg a diósgyőri csapat, és este egy edzésen is részt vettek a DVTK kosarasai.

Az utazás során mind Magyarországon, mind Németországban találkozhattak hószállingózással a piros-fehérek, akik a Budapest és Stuttgart közötti repülőút előtt a kínai miniszterelnök magyarországi látogatásával összefüggésben megerősített reptéri biztonsági szolgálatra csodálkozhattak rá (még a Ferihegyet körülvevő füves területekre is jutottak rendőrök 50–100 méteres távolságra egymástól), Stuttgart után pedig az időjárás áprilisszerű szeszélyességére, ugyanis a havazást pár perccel később napsütés váltotta fel.

A Stuttgart és a szálláshely közötti 60 kilométeres buszozás meglepő módon több mint egy órán át tartott, de nem a sofőr miatt – aki a reptéren a csapat megérkezésekor bőszen telefonált, és perceket kellett várni arra, hogy kiderüljön, hogy ő lesz a DVTK fuvarosa –, hanem azért, mert a Karlsruhe-felé vezető autópályán, a kétszer négy sáv ellenére is csak lassan lehetett haladni a zsúfoltság, a nagy forgalom miatt.

A szálláshely néhány kilométerre a sportcsarnoktól, Königsbach-Stein településen volt, ahol az Európa Hotelben népviseletbe öltözött fogadósnő várta a csapatot. Mindenkinek név szerint osztotta ki a kulcsokat, és kisebb derültséget okozott azzal, hogy a diósgyőriek csapatkapitányának nevét i betűvel a végén ejtette, vagyis Nagyit csinált Nagy Dorciból.

Számolgatás

Maradva a Nagynál: a tét is az, mindkét csapat számára ezen a meccsen, ugyanis egy győzelem csoportmásodik helyet, és ezzel együtt továbbjutást érhet bármelyik fél számára. Az utazás közben számolgatás nem nagyon volt a diósgyőri kosarasok részéről, Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője is azt mondta, hogy nekik a matek helyett a saját játékukkal kell foglalkozni, azzal, hogy azt a lehető legjobban tudják előadni.

A szakvezető arról is beszélt, hogy az elmúlt meccsek hullámvölgyei után elsősorban azt szeretné, hogy ha kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne képes a csapat.

Csapatszinten stabilan

– Sajnos, az előző meccseken előfordult, hogy ha nem ment az egyik játékosnak, akkor nem ment a másiknak, a harmadiknak sem, nem volt, aki élre álljon a kritikus pillanatokban – mondta Stefan Svitek.

– Ez nem jó, ha van ilyen, de előfordulhat. Nem lehet mindent bedobni, de ilyenkor keményen kell védekezni, harcolni kell, akarat­erővel kell a nehéz időszakokat áthidalni. A cél az, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen ilyen ellen küzdenünk, hogy csapatszinten stabil teljesítményre legyünk képesek, és hogy legyen 1-2-3 jó egyéni produkció, mert enélkül nehéz sikeresnek lenni.


Fikiel molinója hiányzott

Kelternben, a Speiterlinghallének nevezett létesítményben játsszák a ma esti összecsapást, itt tartott edzést a diósgyőri együttes szerdán este.

A 9000 fős kisváros iskolájának tornacsarnokáról van szó, amelynek lelátója kb. 400 fős, a játéktere pedig kézilabdapálya méretű, és műanyag borítású, ide helyezik el a meccsek alkalmával a mobil parkettát, aminek a lerakásába – a hírek szerint – olykor a kelterni csapat felnőtt játékosai is besegítenek.

A Rotronik Stars a 12 csapatos német bajnokságban jelenleg a második helyen áll – a szintén Európa Kupa-szereplő Wasserburg mögött, velük azonos mutatókkal –, 9 győzelemmel és 1 vereséggel. Legutóbb a múlt hét végén léptek pályára a kelterniek, és hazai környezetben a sereghajtó AXSE BasCats USC Heidelberg gárdáját győzték le, 109-79-re. Immár a center, Katharina Fikiel nélkül. Úgy tudni, hogy a 30 éves kosaras távozott a német együttestől, és ez esetben a 195 centis magassága bizonyára hiányzik majd a palánk alól, annak ellenére, hogy a miskolci meccsen – amelyen 81-78-as diósgyőri siker született – csak 6 pontot dobott, a 25 perc pályán töltött ideje alatt.

A távozásával kapcsolatos információt erősíti, hogy a csapattársaival ellentétben ő olyan formában sem volt a teremben a DVTK szerdáni edzésén, ahogy a többi kelterni, mint például az egykori diósgyőriek, a belga Ciappina és a fehérorosz Likhtarovich, akik a lelátón elhelyezett molinóról „nézték” a piros-fehérek mai meccs előtti főpróbáját.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!