Aluinvent-DVTK: A borús novemberbe derűt hoz(hat)nának a kosarasok

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat a hónap utolsó napján az EK-­továbbjutásért küzd.

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat a hónap utolsó napján az EK-­továbbjutásért küzd.

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata csütörtökön 19 órától a német Rutronik Stars Keltern vendége lesz az Európa Kupa csoportküzdelmeinek zárásán, az F-jelű négyes 6. fordulójában. A piros-fehérek a szerdai napot utazással töltik, kedden viszont sajtótájékoztatót tartottak a fontos meccs előtt.

Nagyobbal is

Az összecsapásnak a tétje az, hogy a már csoportgyőztes francia Carolo Basket mellett ki jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ha a Diósgyőr nyer, akkor biztosan továbblép, és abban az esetben is, ha 3 pontnál kevesebbel kap ki.

Ha viszont a Pécs alulmarad a Carolo vendégeként, 5 pontnál kisebb diósgyőri vereség is a továbbjutást érő második helyet jelenti a csoportban (mert ez esetben a Pécs, a Keltern és a Diósgyőr azonos mutatóval végezne, és köztük az egymás elleni eredmények, illetve azok pontkülönbsége rangsorol).

De ettől nagyobb vereséggel is lehet továbbjutó a Diósgyőr, akár még 20 pontos zakóval is, mert a 24 közé a keleti és a nyugat konfrecencia 2-2 legjobb csoportharmadikja is bekerül, és mivel a DVTK kosárkülönbsége a többi rivális csapathoz képest viszonylag jó, így ha a további négy kvartettben papírforma eredmények születnek, a jelenleg a 3. és 4. helyen állók nem támadnak fel, akkor ha a 3. helyen zárnak a piros-fehérek, akár egy nagyobb vereséggel is tovább léphetnek.

Az önbizalom miatt kellene

– Mivel az utóbbi időben nem voltunk túl sikeresek, hiszen az előző négy meccsünkön kikaptunk, nem a matematikával foglalkozunk, győznünk kell, hogy önbizalmat szerezzünk. Az lenne a legfontosabb, hogy újra érezzük a győzelem ízét. Éppen azért nyerni szeretnénk, nem azt nézzük, hogy éppen még 3 vagy 5 ponttal kikaphatunk – mondta Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki a novemberi nyeretlenségről bővebben is szót ejtett:

– A taktikánk nem volt rossz egy meccsre sem, a hónap első bajnokiján a Zalaegerszeg az első pillanattól elment, a koncentráció, a franciaországi Európa Kupa meccs, és az utazás után nem volt meg. A többi mérkőzésen, ameddig a megbeszélteket tudtuk hozni, és agresszívak voltunk, addig nem volt gond. Probléma akkor adódik, hogyha kihagyunk 2-3 dobást, és az ellenfelet nem tudjuk megfogni. 14-0-s szériát produkáltunk Pécsett, és legutóbb a Győr ellen is, idehaza, és ebből nagyon nehéz visszajönni. Sajnos, ez utóbbi mérkőzésen néhány játékos indiszponált volt, főleg a külföldiek, és nem volt elég ember, elég fegyver, hogy megfordítsuk a mérkőzést. 61 dobott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni.

Katasztrofális volt

Nemcsak az edző által említett legutóbbi két mérkőzésen voltak hullámvölgyei a diósgyőri csapatnak, hanem akkor is, amikor Miskolcon a Keltern együttesét fogadták. Akkor a második negyed ment el, igaz ebben szerepet játszott az is, hogy a német csapat játékosai ritka jó dobószázalékot produkáltak.

– Ha azt a mérkőzést vesszük, a második negyeden kívül 18 plusz pontot szereztünk az ellenféllel szemben – mondta a végül 3 pontos diósgyőri győzelemmel zárult találkozóról Stefan Svitek. – Nem gondolhatjuk, ha vezetünk pár ponttal, hogy nyerünk.

Pécsett is volt olyan érzésem, hogy esetleg ez van, de visszatérve a Keltern elleni mérkőzésre: katasztrofális volt a második negyed. Igaz, hogy ellenfelünk 70 százalékkal dobott, de üres helyzetekből célozhattak. A térfélcserét követően sokkal jobb volt a védekezés, nagyobb volt a nyomás, lement a dobószázalék az ellenfélnél. Ez a kulcs, nem lehet őket üresen hagyni, ott kell lenni minden dobásnál, erre kell helyezni a hangsúlyt a csütörtöki összecsapáson.

- ÉM-BCS -


Kosárlabda Női EK: az F-csoport állása

1. Carolo Basket 5 5 – 387-315 10

2. Aluinvent-DVTK 5 2 3 364-372 7

3. PEAC-Pécs 5 2 3 335-358 7

4. Rutronik Stars Keltern 5 1 4 342-383 6

A hátralévő meccsek, szerda, 20.00: Carolo Basket – PEAC-Pécs, csütörtök, 19.00: Rutronik Stars Keltern – Aluinvent-DVTK.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!