Aluinvent-DVTK: A végén fordítottak, törlesztettek

Miskolc - Cegléden izgalmas hajrában tudott fordítani, meccset nyerni a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Miskolc - Cegléden izgalmas hajrában tudott fordítani, meccset nyerni a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Női kosárlabda NB I/A 3. forduló:

A női kosárlabda NB I/A 3. fordulójában szombaton este Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK meccset rendeztek Cegléden. A vendégek annak ellenére a megszokott kezdőötösükkel álltak ki, hogy a három héten át sérüléssel bajlódott irányítójuk, Nagy D. játékra jelentkezett.

Adok-kapok

A meccset a DVTK kezdte jobban, Melnika révén két akciógólt szervezve (0-4), de innen zsinórban hét hazai egység következett, amelybe Zsovár két hármassal segített be (7-4). Szoros volt a mecc­s, az első negyed közepén is csak 1 pont volt a különbség a két együttes között (9-8). A folytatásban azonban jobban szedte a támadó lepattanókat a ceglédi együttes, és miután két faultos kosarat is betermeltek, ellépni látszottak (27-18), ám a negyed vége előtt faragott hátrányából a Diósgyőr (27-20).

A második menet eleje is a DVTK-é volt, Zele triplájával és faultos kosarával zárkóztak a piros-fehérek (29-26). Bár Engelmanék nagyon igyekeztek tapadni, a Cegléd tartotta a saját ritmusát, és a 15. percben 39-33 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is kereste legjobb ötösét Svitek edző, az első két játékrészben mind a 10 játékosát pályára küldte, de a hazaiak őrizték pár pontos előnyüket, mert az adok-kapokban gólra gól volt a válasz, az egyik és a másik oldalon is (48-43).

Fordulás után

Harmadik negyed elején Zele fontosnak tűnő duplát és hármast is szerzett, és Pecková is betalált a triplavonal mögül, de változatlanul a hazai csapat vezetett, Medgyessyék tartották 1-2 pontos fórjukat. A faultokat követő büntetőzésben eredményesebb volt a hazai együttes, és bár a DVTK játékosai távoli dobásokban feljavultak, ennek ellenére a harmadik játékrész végén változatlanul a CEKK állt jobban (71-65).

A zárónegyedben bekezdett a Diósgyőr, a távoli dobásokból Nagy D. kétszer, Pecková egyszer volt eredményes, és ezzel a három hármassal megfordult az állás a meccs 32. percében (73-74). Nem sokkal később három pont volt a vendégek előnye (73-76), de aztán 79-80-nál lefagytak a csapatok. A feszült pillanatokban Popovicnál szakadt el a cérna, egy kihagyott dobása után a játékvezetőknél reklamált, jutalma technikai lett. Az ezért megítélt büntetőt Engelman bevágta, majd az oldalbedobás után ugyanő egy triplával fejezte be az akciót (79-84). Ezzel a DVTK órási lépést tett a meccs megnyerése felé, és a hajrá nagy izgalmaiban ugyan esett még egy ceglédi kosár, de a végén Szabó F. büntetőből állította be a végeredményt (81-85). Ezzel korábbi mumusának vágott vissza, többek között a tavalyi évadban elszenvedett két vereségért (is) a Diósgyőr.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK

81-85 (27-20, 21-23, 23-22, 10-20)

Cegléd, 800 néző. V.: Tőzsér, Boros, Gál J.

Ceglédi EKK: Medgyessy (13), Zsovár (13/9), Lelik (-), MOKANGO (13), Nagy-Bujdosó (8/3). Csere: POPOVIC (19/2), Kányási (-), Katona (2), MAKSIMOVIC (13/3). Vezetőedző: Cziczás László.

Aluinvent-DVTK: Szabó F. (11/6), Bach (2), Pecková (7/3), Burkholder (8), MELNIKA (15). Csere: Engelman (16/9), NAGY D. (12/6), ZELE (14/6), Kiss A. (-), Aldazabal (-). Vezetőedző: Stefan Svitek.

Cziczás László: – A második félidőben jobban játszott a Diósgyőr, ezért győzött. Megyünk tovább, ez csak egy mérkőzés volt.

Stefan Svitek: – Mindkét csapat nagyon magas színvonalú játékra volt képes. Az első félidőben sok pontot kaptunk, könnyű kosarakat és hármasokat is, mert ellenfelünk extrán dobott a triplavonal mögül. A mérkőzés második felére feljavult a védekezésünk, és ekkor már nekünk is sültek a kinti dobások, és a belső leosztások is, és türelmesen játszva megőriztük az utolsó negyedben megszerzett előnyünket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!