Aluinvent-DVTK: a saját játékukra figyelnének

Budapest, Miskolc - A fővárosban játszik szombaton bajnoki meccset a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Budapest, Miskolc - A fővárosban játszik szombaton bajnoki meccset a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A női kosárlabda NB I/A 4. fordulójában szombaton 18.00-tól MTK Budapest – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek Budapesten, az Acsády Ignác utcai csarnokban.

A vendégegyüttes két Európa Kupa csoportmeccs között játssza ezt a bajnokiját, hiszen a szerdai Carolo Basket elleni hazai összecsapás után egy héttel, a jövő héten szerdán a PEAC-Pécset fogadják. Utóbbi együttes már játszott bajnokit az MTK ellen, a Mecsekalján 90-56-os hazai győzelem született. A fővárosi kék-fehérek ezen kívül a Szekszárd vendégeként kaptak ki, viszont egyetlen hazai bajnokijukat egy hete a BEAC ellen megnyerték.

A Diósgyőr is három meccset játszott eddig az élvonalbeli bajnokság 2017/18-as évadjában: a hazai találkozóját elvesztette a Sopron ellen, a két idegenbeli meccsét követően viszont győztesen hagyta el a pályát, az első fordulóban a Vasas otthonában, a múlt héten pedig a Cegléd vendégeként.

És, hogy mire használja ezt a meccset az Aluinvent-DVTK? Hogy éles gyakorlásként tekintenek-e az MTK elleni bajnokira?

– Nem gyakorlás, ez egy tétmérkőzés, és elsősorban azt szeretném, ha jól mennénk bele a meccsbe, koncentráltan, a saját kosárlabdánkat játszva – jelentette ki Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Az is cél, hogy mindenki pályára tudjon kerülni, hogy a rotációt alkalmazni tudjuk. Védekezésben és támadásban is a lehető legjobb teljesítményre kell törekednünk, nagyon komolyan vesszük ezt a bajnokit.

Vukov is játszhat

Ebben a rotációnak már a csapat új játékosa, Vukov Szonja is részese lehet, ugyanis a héten szerződtetett kosaras pályára küldésének adminisztratív akadálya nincs, sem a bajnokságban, sem a jövő heti Európa Kupa meccsen. És hogy mennyire tartják szem előtt a jövő heti Pécs ellen nemzetközi találkozót a Diósgyőr háza táján?

– Tudjuk, hogy néhány nap múlva ezen a mérkőzésen is oda kell tennünk magunkat, de nekünk most az MTK elleni összecsapás a fontos, hiszen ez következik a sorban. Az elejétől azt szeretnénk játszani, amit gyakoroltunk, nem mondom, hogy nem lehetnek benne olyanok, hogy például egész pályás letámadásra kijövünk, de az elsődleges az, hogy a saját játékunkat csiszoljuk, tökéletesítsük, hogy ebben meccsről meccsre jobbak legyünk. Az MTK ellen a győzelem mellett ez a legfontosabb.

- ÉM-BCS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!