A Keltern a harmadik vendég az Aluinvent-DVTK otthonában

Miskolc - A továbbjutást jelentő hely elérése szempontjából fontos meccset játszik ma az Aluinvent-DVTK.

Miskolc - A továbbjutást jelentő hely elérése szempontjából fontos meccset játszik ma az Aluinvent-DVTK.

A női kosárlabda Európa Kupában ezen a héten a csoportmeccsek 3. fordulójának mérkőzéseit rendezik meg. Ennek keretében az F jelű kvartettben az Aluinvent-DVTK csapata szerdán 18.30-kor a miskolci városi sportcsarnokban a Rutronik Stars Keltern gárdáját fogadja. A német együttes két hete 8 ponttal legyőzte pályaválasztóként a PEAC-Pécs csapatát az 1. fordulóban, a múlt héten pedig a francia Carolo Basket vendégeként kaptak ki, 16 egységgel. Mint ismert: a Diósgyőr eddig két hazai mérkőzést játszott az idei EK-sorozatban, két hete a Carolotól 10 ponttal kaptak ki, a Pécs ellen pedig 14-gyel nyertek. Vagyis a két együttes jelenleg azonos eredményességi mutatóval áll a csoportban, és az eddig lejátszott meccsek alapján nagy valószínűséggel kettejük közül kerül ki az az együttes, amelyik a csoportfavorit francia gárda mögött másodikként továbbjuthat.

Kontroll alatt

Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy Keltern ellen milyen eredményt ér el a Diósgyőr.

– Az előző két mérkőzésünket ugyan megnyertük, de az egy héttel ezelőtti, szerdai, PEAC elleni EK-győzelem, és a szombati, PINKK elleni siker a múlt. De biztos segít a csapatnak abban, hogy ott folytathassuk, ahol a szerdai Európa Kupa-mérkőzést befejeztük. A továbbjutás eléréséhez extrán fontos, hogy nyerjünk, remélhetőleg hazai pályán, hazai közönség előtt ez sikerülni fog – mondta Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Persze nem csak az a meccs a fontos, az lesz az ezt követő további három is, idegenben. De ezeken az összecsapásokon olyan csapatok ellen játszunk majd, ahol vendégként is tudunk győzni, ha jól játszunk. Ezeket a meccseket védekezéssel lehet megnyerni, nem arra apellálva, hogy dobunk 10 hármast. Kontroll alatt kell tartani a mérkőzést, ez a lényeg.

És, hogy milyen ellenfélre számít a diósgyőriek szakvezetője a mai napon?

– A német csapat agresszívan védekezik, letámadják a labdát vezető játékost, támadásban sokat nem gondolkodnak, ha van lehetőségük, ezt mindjárt igyekeznek kihasználni, sok hármast dobnak – mondta Stefan Svitek, majd így folytatta: – A centereik inkább kintről játszanak, ők is szívesen dobnak távolról, van egy 2-es poszton játszó amerikaijuk, aki agresszív, balkezes. Sok fegyverük van támadásban, sokat nem hezitálnak, befejezik elég gyorsan, ezt kell levédekezni, és arra kell törekedni, hogy 5 az 5 elleni játék legyen, az ellenfélnek ne legyen helyzete, amiből gólt tud dobni.

Vagyis fontos lesz a védekezés, a csapatszintű védőmunka, amiről a következőket mondta a szakvezető:

– Azt látni, hogy meccsről meccsre egyre agresszívabbak vagyunk, de ez olyan erény, aminek az elsajátítása nem megy egyik hétről a másik hétre, bele kell, hogy jöjjenek a játékosok, idő kell arra, hogy ez beidegződjön. Az látszik, hogy hol kell javítani, de a játékosok hisznek ebben a munkában, és ez a legfontosabb, mert ha azt gondolnák, hogy ennek a csapatnak ez nem jó, akkor nehéz lenne. Keményen dolgozunk minden nap, hogy fejlődjön a játékunk.

A DVTK keretének tagjai közül a center Melnika bajlódik bokasérüléssel, de a vezetőedző bízik abban, hogy a meccsre minden játékosa harcra kész lesz.

- ÉM-BCS -


Játékosszavak

Bach Boglárka, az Aluinvent-DVTK játékosa: – Nagyon nehéz meccsre számítok, két győzelem után vagyunk, ami lelkileg pozitívan hat, de nem szabad elbíznunk magukat. Az lesz a legfontosabb, hogy a védekezésre koncentráljunk, mert olyan csapat lesz az ellenfelünk, akiket ha hagyunk, hogy három passz után eldobják a labdát, ha olyan napjuk van, akkor bemegy nekik. Emiatt fontos, hogy ne engedjük őket üres dobásokra, és hogy tudjunk ellenük jó támadásokat vezetni. És hogy milyen a mi mostani játékunk? Kicsit másabb ez a filozófia, nem azt mondom, hogy lehetetlen, de nehéz úgy, hogy 2 évig csináltam egyfajta védekezést, és most át kell állni. Ha magadban le tudod játszani, hogy mit kell csinálni, akkor a pályán is meg lehet valósítani, de nagy koncentrációt igényel, és van, akinek ez könnyebben megy, és van, akinek nehezebben, de el kell sajátítania mindenkinek ezt a dolgot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!