Teljesen megújul(t) a DVTK: hogyan fog menni a csapatépítés?

Miskolc - Hétfőn elkezdte a felkészülést az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Hétfőn elkezdte a felkészülést az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

Bach Boglárka kivételével gyakorlatilag mindenki elköszönt az előző szezon végén a diósgyőri együttestől, amely hétfőn látott munkához.

Legfontosabb az egység

A tizenkét fős keretből heten (Laura Aldazabal, Nagy Dóra, Zele Dorina, Bach Boglárka, Vörösházi Jázmin, Kiss Angelika, Csipkó Barbara) jelentek meg a sportcsarnokban, a további öt kosaras közül Szabó Fanni az Universiade után csatlakozik, Zenta Melnika augusztus 16-án érkezik, Tereza Pecková augusztus 20-án, Kir­by Burkholder augusztus 28-án, Monica Engelman pedig augusztus 29-én. Az idénynyitó hétfői sajtótájékoztatón az új vezetőedző, Stefan Svitek úgy nyilatkozott, reméli, jó szezonjuk lesz, számára legfontosabb az egység, hogy mindenki tudja a csapatnál, hogy mi a pontos feladata, és egy irányba menjen az a bizonyos szekér. Reményét fejezte ki, hogy ugyanúgy sok néző fog járni a sportcsarnokba, mint a korábbi években.

– Kell az elején a türelem, nem lehet várni, hogy december elsejére legyünk készek, s minden extrán fog menni. Viszont meg fogjuk oldani, mert profik a játékosok, az edzők, mindenki tisztában van az elvárásokkal – szögezte le Stefan Svitek.

Tudja, mire számíthat

A két új szerzemény közül a miskolci Nagy Dóra így fogalmazott:

– Örülök, hogy hazajöttem, végre itthon játszhatok, itteni közönség előtt – kezdte. – Teljesen új a légkör, a játékosok, nem lesz egyszerű a különböző személyiségeket összekovácsolni, ha nem fog menni, akkor nem fognak működni a dolgok. Már volt olyanban részem, hogy ilyen helyzet nem sikerült, balul sült el, de bízunk abban, hogy ez itt nem így fog történni. Általában a magyar mag maradni szokott egy magyar klubnál, a külföldiek cserélődnek, szóval ez egy extrém helyzet, de nem lehetetlen a küldetés, csak mindenkinek alázattal és keményen kell dolgozni.

Zele Dorina szerint tartalmas évadnak néznek elébe:

– Új edző, új játékosok érkeztek, komoly feladatot jelent az, hogy kialakuljon a megfelelő egység. Már megfordultam több klubnál, István, a mester tudja, hogy velem kapcsolatban mire számíthat és Dórival is lehúztunk egy szezont Zalaegerszegen.

A bajnokság szeptember 30-án kezdődik, a DVTK számára a Vasas ellen idegenben, legalábbis ez szerepel a tervezetben. A nemzetközi sorozatban a Carolo Basket (francia), a Keltern (német) és a PEAC Pécs lesz a diósgyőriek ellenfele a csoportban.

Próbálnak segíteni

– Azért jobb, hogy nyugatról kaptunk ellenfeleket, és nem keletről, jobban lehet közlekedni is. Egy francia csapat mindig erős, a németek otthon döntőt játszottak, a pécsiek pedig biztos mindent meg fognak tenni a pályán ellenünk – kommentálta a sorsolást Stefan Svitek, aki a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is jól szerepelne a Diósgyőrrel.

A szlovákiai szakvezető arra a felvetésre, hogy az előző szezonban trénerkedő spanyol Miguel de Jesús López Alonso lesz a főnöke mint sportigazgató, a következőket mondta:

– Remek a kapcsolatom Maikellel, sokat beszélgetünk a kosárlabdáról, próbálunk egymásnak segíteni – árulta el Stefan Svitek.

Keserű tapasztalás

Az eddig bejelentett kilenc kosarason kívül elhangzott, hogy a csapattal készül az utánpótlásból Vörösházi Jázmin, Kiss Angelika, illetve az a Csipkó Barbara, aki utoljára a 2012/2013-as szezonban játszott bajnoki mérkőzést.

– Sok fiatal magyar játékost megkérdeztünk, vázoltuk nekik a miskolci lehetőséget, de valami miatt nem volt érdeklődés részükről, ez keserű tapasztalás volt nekem – tette hozzá Stefan Svitek. – Barbi velünk kezdi a munkát, meglátjuk majd, hogy miként érzi magát ebben a körben, környezetben, ennyi idő után.

A felkészülés kedden Debrecenben orvosi felméréssel folytatódik, míg 17 órától újabb tréning szerepel a programban. A tájékoztatón elhangzott, hogy a klub U23-as csapat ismét ott lesz az NB I/B Keleti csoportjában, az edző pedig marad Ambrus Erzsébet, aki másodedzőként dolgozik majd Stefan Svitek mellett.



Az Aluinvent DVTK kerete

Irányítók: Nagy Dóra, Csipkó Barbara.

Bedobók: Bach Boglárka, Szabó Fanni, Monica Engelman, Kirby Burkholder, Vörösházi Jázmin.

Centerek: Zenta Melnika, Zele Dorina, Tereza Pecková, Laura Aldazabal, Kiss Angelika.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!