Aluinvent-DVTK: Nem volt nyerő a huszonegy eladott labda

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK-nak címvédőként nem sikerült a 4 közé jutnia Magyar Kupában.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK-nak címvédőként nem sikerült a 4 közé jutnia Magyar Kupában.

A negyeddöntő négy meccsével megkezdődött pénteken Pécsett a női kosárlabda Tippmix Killik László Magyar Kupa. A nap utolsó mérkőzésén a Lauber Dezső sportcsarnokban éjszakába nyúló összecsapást játszott a VBW Ceglédi EKK és az Aluinvent-DVTK. A két csapatnak az ebben az évadban megrendezett mindkét bajnoki meccsét a Pest megyeiek nyerték, és a piros-fehérek nagyon szerettek volna a kupában revansot venni. Esélyeiket növelte, hogy a Cegléd szerb centere, a 192 centi magas Maksimovic – aki a Diósgyőr elleni győzelmekből az egyik alkalommal 17, a másiknál 12 ponttal vette ki a részét – a meccs előtti bemelegítés idején civilben a kispadon ücsörgött, ugyanis sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot.

Időnként szellős

A DVTK-nak is volt hiányzója, igaz, nem ilyen kaliberű, a fiatal Bach megbetegedett, belázasodott a csütörtöki elutazás előtt, és emiatt Miskolcon maradt. Nem úgy az a három-négy tucat piros-fehér drukker, akik az elejétől kezdve biztatták kedvenceiket.

A meccset a Diósgyőr kezdte jobban, Jovanovic centerhelyről volt eredményes, Szécsi pedig a triplavonal mögül (0-5). Viszont a piros mezesek védekezése időnként nagyon szellős volt, így előbb Katona üres dobásból volt eredményes, majd két gyors ceglédi támadás után egyenlő lett az állás (6-6). Ekkor megint a DVTK következett, Jovanovic újra bentről, Szécsi pedig kívülről volt eredményes (6-10), a játékrész közepén pedig jött az első csere, Rasheed helyett Ruffin-Pratt. Nem sokkal később Katona faultos kosarával a meccs folyamán először volt az előny a sárga-kékeknél (13-12), és innen váltott vezetés következett, és az látszódott, hogy rotációban a DVTK a „szélesebb”, hiszen míg a CEKK-nél egy ember jött a kispadról, Ruttner személyében, addig a túloldalon Horváth B.-t, Győrit és Tomlinsont is beküldte López edző (17-16). A negyed hajrájában Ruffin-Pratt büntetőkből fordított, majd akciógólt is szerzett pár másodperccel a dudaszó előtt (17-20).

A második játékrész elején Medgyessy betermelte első pontjait, majd jött Serbán (21-23), amire Rasheed válaszolt egy trojkával (21-23). Aztán Ruffin-Pratt érte elsőként a két számjegyet, a pontok tekintetében, majd a játékrész közepén, sokadik villanása után, amikor 12-re növelte gyűjteményét, ceglédi időkérés következett (21-29). A pauza után Nagy-Bujdosó eredményes távoli dobással tért vissza, de Rasheed erre hármassal válaszolt. A folytatásban több diósgyőri távoli kísérlet maradt ki, de dobás pontatlanságban a CEKK volt jobb ekkoriban, amíg Skoric be nem vert egy trojkát. Tomlinson centergólja után azonban megint a sárgák kérték időt (26-34), de a center, a fault problémák miatt a kispadon ülő Jovanovicot ezután is kitűnően helyettesítette. Előbb 10 pontosra növelte csapata előnyét (26-36), majd Nagy-Bujdosó hármasa és Medgyessy palánk alá „sétálós” gólja után a térfélcsere előtt értékes pontokat szerzett (31-38).

Fordulás után

Indiszponáltan játszott a térfélcsere után a DVTK (35-38), de Jovanovic faultos kosara jókor jött, ahogy 40-41 után Prahalis elfutásos gólja is. A 25. percben azonban Skoric triplájával egyenlő lett az állás (45-45), aztán Nagy-Bujdosó távolijával 16 minuta után ismét a Ceglédnél volt az előny (48-46). Ekkor diósgyőri időkérés következett, majd Jovanovic egyenlített kétszer is, de a negyed végén kihagyott két büntetőt, az ellentámadásból pedig Katona pedig a dudaszó közben betalált (53-52).

Leindításos DVTK találattal startolt a negyedik menet, aztán Czank is megszerezte első találatát, majd a 33. percben Nagy-Bujdosó a harmadik hármasát hajította be (59-58). Jött is a diósgyőri időkérés, utána pedig a mezőny legjobbjának, Ruffin-Prattnek a 20. pontja, kisvártatva Szécsi duplája, majd CEKK pauza (59-62). A 35. percben Skoric egyenlített (65-65), majd a következő minutában ő vágott be egy triplát (68-65). Ennél az állásnál „lefagyott” az eredményjelző, az utolsó percben Jovanovic egy büntetővel szépített, majd DVTK labdaszerzés után sokadszor nem sikerült befejezni a támadást az eladott labdák meccsén. Egy játékos jó teljesítmény kevés volt ahhoz, hogy a címvédő elődöntőbe jusson.

ÉM-BCS


Tények: jegyzőkönyv

VBW Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK 68-66 (17-20, 14-18, 22-14, 15-14)

Pécs, 300 néző. V.: Pálla, Győrffy, Söjtöry.

VBW Ceglédi EKK: Medgyessy (5), Katona (9), Serbán (6), SKORIC (27/9), NAGY-BUJDOSÓ (19/9). Csere: Ruttner Zs. (2), Kányási (-), Kobolák (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Aluinvent-DVTK: Prahalis (4), Czank (2), Rasheed (7/6), Szécsi (7/3), Jovanovic (16). Csere: Ruffin-Pratt (21), Tomlinson (7), Horváth B. (2), Győri (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Serbán a 37., Rasheed a 37. percben.

Cziczás László: – A félidőben hátrányban voltunk, de mindent elkövettünk annak érdekében, hogy fordítani tudjunk. Ez sikerült, és nagyon boldogok vagyunk. Nagy eredmény a ceglédi kosárlabda történetében, hogy elődöntőt játszhatunk.

Miguel de Jesús López Alonso: – Gratulálok a Ceglédnek, a mérkőzés vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.

További negyeddöntős eredmények: UNIQA Sopron – Zalaegerszegi TE NKK 77-61 (20-16, 24-16, 18-16, 15-13), KSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Győr 53-67 (9-14, 19-21, 5-18, 20-14), PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 94-46 (24-12, 25-12, 25-5, 20-17).

A szombati program, 16.00: UNIQA Sopron – CMB Cargo UNI Győr, 18.30: PEAC-Pécs – VBW Ceglédi EKK.

A vasárnapi program, 16.00: bronzmérkőzés (az elődöntő veszteseivel), 18.30: döntő (az elődöntő győzteseivel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!