Aluinvent-DVTK: A vasárnapi harmadik dönt a ZTE ellen

Miskolc - Zalaegerszegen játszott bajnoki mérkőzést csütörtökön az Aluinvent-DVTK.

Miskolc - Zalaegerszegen játszott bajnoki mérkőzést csütörtökön az Aluinvent-DVTK.

Az 5-8. helyért küzd a női kosárlabda NB I-ben az Aluinvent-DVTK gárdája, amely az első szakaszban a két nyert meccsig tartó párharc második felvonását vívta csütörtökön Zalaegerszegen. A diósgyőriek számára az volt a tét, hogy amennyiben az előző hét végi sikerükhöz hozzátesznek egy újabbat, akkor a végjátékban az élvonal ötödik pozíciójáért szállhatnak harcba. A borsodiak a Czank, Gorjanácz, Rasheed, Tomlinson, Szécsi kezdőcsapattal álltak oda a feldobáshoz, vagyis hiányzott a szerb légiós Jovanovic, sérülés miatt.

Szorosban haladtak

Nagy D. két büntetőjével kezdődött az összecsapás, és 1:24 perc után 6-2-re vezetett a ZTE. A mérkőzés első tripláját Rasheed dobta a vendégeknél, ez beindította a miskolci gépezetet, amelynek Gáspár Dávid próbált megálljt parancsolni négy perc után (6-11). A zalaiaknál Nagy D. vágta be az első három pontot érő kosarat, néhány egységgel vezetett a DVTK. Horváth B. érkezett a meccs addigi legjobbja, Rasheed helyére a látogatóknál, majd 8 perc után Győri váltotta Tomlinsont. Adamecz is lehetőséget kapott Miguel de Jesús López Alonsótól, miközben 16-21 volt az eredmény, az első negyed végéig még a hazaiak értek el egy duplát (18-21).

A második negyed első részében Tomlinson elérte a 10 pontot, de Őriék is szorgoskodtak, amikor tudtak (25-27). Támadólepattanót ezidőtájt még nem szedett a Diósgyőr, viszont aránylag sok volt az eladott labda. A keményen harcoló ZTE visszavette a vezetést (32-29), Rasheed azonban szépen dobott be két büntetőt. Nagy D. már harmadik tripláját küldte a diósgyőri gyűrűbe, mire időt kértek a vendégek (35-31). Adamecz 38-36-ra hozta a piros-fehéreket, a ,,Zete" is időzött 47 mp-vel a felvonás vége előtt – utána Czank egalizált (38-38).

A végén a ZTE

A szünet után Gorjanácz is bemutatkozott egy remek távoli dobással, aztán Burkholder pillanatai jöttek, aki hamarjában három triplát jegyzett. A 24. percben 49-47-re vezetett a ZTE, aztán Szécsi szintén messziről volt eredményes, illetve közelebbről is (50-52). Elhúzni azonban nem tudott a Diósgyőr, sőt, maradt nyomában a zalai gárda (55-57).

A negyedik negyed izgalmasnak ígérkezett, ide-oda billent a mérleg nyelve, Czank hármasa vendég vezetést ért (60-62). Az utolsó öt percnek döntetlennel indultak neki a felek, és maradt is ez a szoros állás, Horváth B. két hármasa közepette (69-69). 47 mp-vel a vége előtt 72-69-nél a vendégek edzője időt kért, de ez már nem változtatott, kikapott a DVTK, így harmadik meccs dönt a párharcban, melyet vasárnap 18.30-tól rendeznek Miskolcon.

ÉM-MI



Jegyzőkönyv

Zalaegerszegi TE NKK – Aluinvent-DVTK

77-69 (18-21, 20-17, 17-19, 22-12)

Zaleegerszeg, 100 néző. V.: Jakab, Kulcsár, Hervay.

Zalaegerszegi TE NKK: Nagy D. (19/9), Orsó (-), Burkholder (28/9), Horváth Zs. (-), Bays (17). Csere: Őri (9/6), Szalay (4/3), Böröndy (-). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Aluinvent-DVTK: Czank (12/6), Gorjanácz (7/3), Rasheed (13/3), Tomlinson (14/3), Szécsi (12/3). Csere: Horváth B. (8/6), Győri (1), Adamecz (2). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Tomlinson a 39., Rasheed a 40., Adamecz a 40. percben.

Gáspár Dávid: – Minden elismerésem a csapaté, nagyon készültünk. Sikerült. megyünk Miskolcra, begyűjteni a második győzelmet. Sikerünk alapja, hogy támadásban és védekezésben is előbbre tudtunk lépni.

Miguel de Jesús López Alonso: – Faultproblémákkal küzdöttünk, sok eladott labdánk is volt, emellett akadtak olyan történések, amelyek döntő mértékben befolyásolták a meccs eredményét a végjátékban.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!