Toborzó Miskolcon: keresték a jövő kosaras reménységeit

Miskolc - A DVTK leány kosárlabda utánpótlásbázisát működtető MITEKA alapítvány újabb kosárlabda toborzót tartott.

Miskolc - A DVTK leány kosárlabda utánpótlásbázisát működtető MITEKA alapítvány újabb kosárlabda toborzót tartott.

Ebben a kosaras szezonban már negyedik alakalommal hirdetett kosárlabda toborzót kisiskolásoknak a DVTK leány kosárlabda utánpótlásbázisát működtető MITEKA alapítvány. Tavaly ősszel Miskolc, Encs majd Edelény után ismét a megyeszékhelyre invitálták azokat 7-10 éves lányokat, akik kedvet éreztek a 21. század egyik meghatározó sportága, a kosárlabda alapjainak elsajátításához.

Március 9-én a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tornacsarnokában - Király Sándor szakmai igazgató köszöntő szavait követően - húsznál is több apróság pattogtatta nagy élvezettel labdát, és vett részt játékos ügyességi versenyeken. A rendezvényen a kicsiket a DVTK utánpótlás edzői: Bukovszki Mónika, Vaszi Ádám, Kniesz Bernadett irányította, de aktívan hozzájárultak a toborzó sikeréhez az U13-as csapat kosaras palántái is (Béres Maja, Márkusz Lilla, Bilkay Hanna, Szarvas Lilla, Gáspár Sára).

A már most is széles alapokkal – megyei szinten nyolc U11-es csapattal és több előkészítő csoporttal – rendelkező sportszervezet tovább szélesítette bázisát, reményt adva, hogy a magas színvonalú utánpótlásképzésnek köszönhetően a jövőben egyre több sajátnevelésű játékos jut el a korosztályos válogatottakba, majd a nagycsapat soraiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!