Hét év után újra miskolci kosarasok a döntőben

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK leány kosárlabda junior csapat a hét második felében országos döntőzik.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK leány kosárlabda junior csapat a hét második felében országos döntőzik.

Legutóbb 7 éve volt példa arra, hogy megyei leány kosárlabdacsapat résztvevője legyen a junior országos bajnokság döntőjének. 2010-ben, Budapesten a Miskolci Sportiskola SC együttese a nyolc csapatos mezőnyben a 8. helyen végzett, úgy, hogy nem sikerült meccset nyernie. Az idei, szintén budapesti nyolc csapatos finálénak az Aluinvent-DVTK a résztvevője. A piros-fehéreknek a bajnokság elején selejtezőt kellett játszaniuk, hogy az alapszakaszban a legjobb 12 együttes között szerepelhessenek. A tavaly szeptemberi, Miskolcon megrendezett tornán az MTK Budapest és a BEAC-Újbuda KA „B” csapatait győzték le, igaz, nem könnyedén.

De ezeknek a sikereknek köszönhetően tagjai lettek a Kiemelt A-csoportnak. Az itteni 10 meccs során hazai környezetben veretlenek maradtak, idegenben pedig attól a három együttestől kaptak ki, akikkel együtt bejutottak a rájátszásba (a két előttük végzőtől és a közvetlenül utánuk következőtől). Az Aluinvent-DVTK az alapszakaszt 7 győzelemmel és 3 vereséggel zárta, és a BEAC-Csata Újbuda KA és a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs mögött jutottak tovább, megelőzve sorrendben a Kecskeméti KC, a KSC Szekszárd és a Pécsi VSK gárdáit.

A junior bajnokság januárban a rájátszással folytatódott, itt további 8 meccs várt a csapatra, az alapszakasz kiemelt B-csoportjának négy legjobbjával kellett megmérkőzniük, szintén oda-vissza. Ennek során elszállt a hazai veretlenségük, hiszen a Vasas Akadémia és a Soproni Darazsak Akadémia oda-vissza verte a Diósgyőrt, és mivel idegenben egy meccset sem sikerült nyerniük, így a Széchenyi KA Győr és a Százhalombatta KSE elleni hazai győzelmükkel biztosították helyüket az első hatban – az ötödik helyen végezve –, így nem kellett a keresztjátéknak nevezett osztályozón részt venniük (ellenben a 7. és 8. helyezett csapatokkal, akiknek az alsóházak éllovasaival kellett oda-vissza meccset játszaniuk a döntős helyért).

Feszegetve a határokat

– Szeptember elején, amikor nehézkesen bejutottunk a legjobb 12 csapat közé, senki nem számított arra, hogy a folytatásban több olyan győzelmet is aratunk majd, a miénknél magasabban jegyzett csapatok ellen, amellyel felszálló ágra kerülhetünk – mondta Magyar Gergely, az Aluinvent-DVTK junior együttesének edzője. – Összesen 20 meccs van mögöttünk az évadban, és ha nem is sokkal, de a győzelmeink száma több. Hogy a 11 siker után vár-e még ránk újabb az országos döntőben, az majd kiderül. Ötödik legjobb csapatként a fináléba jutva, erre van esély, de nem szabad elfelejteni, hogy a junior döntőben sok olyan csapat szerepel, akik erre a hét végére a felnőtt együttesektől megkapják az első csapatok kereteinek fiataljait, és az eddigi junior meccseken játszatott együttesekhez képest felturbózottan mehetnek csatába. Nálunk ilyen felülről jövő játékos nem lesz, mi azokra, arra a csapatra számíthatunk, akiknek a tagjai eddig is keményen dolgoztak, meccseltek. Nagy utat tettünk meg, sokszor feszegetve saját határainkat, remélem, hogy van még a játékosainkban tartalék, és lesz még minek örülni a négynapos finálé során.

ÉM-BCS


Hol? Mikor? Kik?

A döntő időpontja: 2017. március 16–19.

A döntő helyszíne: Budapest, Gabányi László Sportcsarnok.

A döntő résztvevői:

  • A-csoport: Vasas Akadémia, Soproni Darazsak Akadémia, Aluinvent-DVTK, Kecskeméti KC,
  • B-csoport: BEAC-Csata Újbuda KA, PEAC–Kosárlabda Akadémia Pécs, Százhalombattai KSE, KSC Szekszárd.
  • Az Aluinvent-DVTK csoportmeccsei

  • csütörtök, 15.00: Soproni Darazsak Akadémia – Aluinvent-DVTK,
  • péntek, 09.00: Aluinvent-DVTK – Vasas Akadémia,
  • péntek, 17.00: Kecskeméti KC – Aluinvent-DVTK.
  • Az Aluinvent-DVTK csapata: Halász Zsófia, Zakár Adrienn, Kovács Luca, Vörösházi Jázmin, Kecskés Karina, Nagy Eszter, Frindt Nikolett, Schmidt Gréta, Eperjesi Nóra, Kiss Angelika, Erdődi Anna, Vukicevic Andjela, edző: Magyar Gergely és Bukovszki Mónika.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!