Újabb sikeres toborzó, ezúttal Encsen pattogott a kosárlabda

Encs - A DVTK leány kosárlabda utánpótlásbázisát működtető MITEKA alapítvány ismét kosárlabda bemutatót és toborzót tartott.

Encs - A DVTK leány kosárlabda utánpótlásbázisát működtető MITEKA alapítvány ismét kosárlabda bemutatót és toborzót tartott.

Október közepén az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola kisdiákjait varázsolta el a DVTK felnőtt és utánpótlás játékosainak bemutatója, és rá néhány hétre már sikeresen beindult a kosaras palánták képzése – egy újabb településsel gyarapítva ezzel a DVTK leány kosárlabda utánpótlásbázisát működtető MITEKA alapítvány vidéki fellegvárait.

A missziós megyei körút újabb állomása nemrégiben az Encs Városi Sportközpont volt. A játékos gyakorlatokat felvonultató toborzón az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Szent László Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lelkes kisiskolás lányai vettek részt. Az eseményt Szeles András polgármester nyitotta meg, majd Király Sándor, a kosárlabda egyesület szakmai igazgatója szólt az érdeklődő apróságokhoz. Kedvcsinálónak pedig a DVTK Miskolc U11-es, U12-es, U13-as növendékeiből álló társulat tartott egy lendületes, látványos kosaras bemutatót. Ezután vette kezdetét a közel egyórás, pörgős, közös program, melybe a DVTK felnőtt csapatának tagjai: Czank Tímea, Rasheed Rita, Szécsi Orsolya is aktívan bekapcsolódtak, segítettek a kosárlabda iránt érdeklődő kisiskolás leányoknak. A toborzó –, melyen jelen voltak Zrínyi Ilona Általános Iskola vezetői, Ducsainé Polefkó Éva igazgató, dr. Szatmáry-Antal Tamás igazgatóhelyettes, valamint Kapinuszné Lengyel Lívia, a Szent László Katolikus Általános Iskola igazgatója – annyira sikeres volt Encsen, hogy a napokban, három csoportban, közel 60 fővel elkezdődött a kosaras apróságok, a jövő reménységeinek képzése.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!