Aluinvent-DVTK: változóban a keret, amerikai irányítót várnak

Miskolc - Az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabdacsapathoz amerikai irányító érkezhet ezen a héten.

Miskolc - Az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabdacsapathoz amerikai irányító érkezhet ezen a héten.

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának kerete változásokon mehet keresztül a következő napokban. A piros-fehérek eddig nem használták ki azt a lehetőséget, hogy a hazai bajnokikon négy légióst szerepeltethetnek, az ősz elejétől három külföldivel játszották a meccseiket. A szerb Tina Jovanovic, az amerikai Cierra Robertson-Warren és az ausztrál, brit kettős állampolgár, Louella Tomlinson mellett egy hely üresen maradt. Úgy tudjuk, hogy már nem sokáig, ugyanis néhány nappal ezelőtt amerikai játékossal egyezett meg a klub, Samantha Prahalis szerdán vagy csütörtökön csatlakozhat a Diósgyőr csapatához.

A 26 éves, 170 centi magas irányító 2009-ben az amerikai U19-es válogatott tagjaként világbajnokságot nyert. 2012-ben kriminalisztikából diplomázott az Ohio State Universityn. Abban az évben az észak-amerikai profi női liga (WNBA) draftján a 6. helyen választotta ki őt a Phoenix Mercury. Tengeren „inneni” professzionális karrierjét az Izraeli Ramat Hen csapatánál kezdte. A következő szezonban Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön játszott a román bajnokságban és a csapatával együtt debütált az Európa Kupában. Azt követően a török élvonalban, a Mersin együttesében szerepelt a szezon első felében, azután az orosz szuperligában játszott Ivanovóban.

A legutóbbi idényt Olaszország első osztályában töltötte Szardínián, a Cus Cagliari színeiben, ahol 25 mérkőzésen lépett pályára, és átlagban 3,8 lepattanót szedett, 3,6 gólpasszt adott, emellett dobott 25 pontot meccsenként. A WNBA-ben a Phoenix mellett játszott a Los Angeles Sparks és a New York Liberty csapatában is.

Lapunk értesülése szerint lehet, hogy légiós fronton további változás is történhet a DVTK-nál, mert a külföldi játékosok piacán továbbra is aktív a klub, és nem kizárt, hogy az ideérkezése óta a várakozásoktól elmaradó Robertson-Warren helyére keres magas embert a klub.

- ÉM-BCS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!