Aluinvent-DVTK: Bécsi keringővel Athénba

Athén, Miskolc - A görög Olympiacos elleni EK-mérkőzés már a vasárnapi soproni bajnoki jegyében zajlik. Munkatársunk tudósítása Athénból.

Athén, Miskolc - A görög Olympiacos elleni EK-mérkőzés már a vasárnapi soproni bajnoki jegyében zajlik. Munkatársunk tudósítása Athénból.

Csötörtökön 17.00-tól Glyfadában, vagyis Görögországban lép pályára az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata az Európa Kupa D csoportjának 5. fordulójában az Olympiacos együttesének vendégeként. A Diósgyőr, mivel eddigi négy meccsét elvesztette a nemzetközi kupaporondon, és ha esetleg az utolsó kettőt meg is nyerné, akkor sem végezhetne a továbbjutást, a 16 közé kerülést jelentő második helyen a csoportban. Ugyanis a török Yakin Dogu Üniversitesi már továbbjutott, és a még kiadó helyre pályázó két csapatnak – az Olympiacosnak és a GA Kosicének – egyaránt két győzelme van, és mivel a kassaiak kétszer legyőzték a Diósgyőrt, így pontegyenlőség esetén ők jobbak lennének. A görög csapatnak azonban még van esélye a továbbjutásra, ezért nekik kell a győzelem a mostani a meccsen, a Diósgyőr pedig tulajdonképpen a vasárnapi, Sopron elleni idegenbeli bajnokira való felkészülésre használhatja fel ezt az összecsapást.

Nem volt hiábavaló

Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője is megerősítette ez utóbbit, mondván, hogy szokatlan módon, annak ellenére, hogy egy tétmérkőzés következik, picit távolabbra tekintenek, mert attól függetlenül, hogy néhány hete szoros meccset játszottak az Olympiacos ellen (61-60-ra nyert Miskolcon a görög csapat), mostani ellenfelüknek erősebb a keretük, a kispadjukon is klasszis játékosok várnak arra, hogy lehetőséget kapjanak a bizonyításra.

– Néha a nyomás nélküli játék is lehet kevésbé eredményes, játékosoktól, személyektől függő, hogy kiből mit hoz ki az eredménykényszer, vagy éppen az ellenkezője, amikor nincs ilyen – mondta a diósgyőri szakvezető, majd hozzátette: – Számunkra most az az elsődleges, hogy megmutassuk, az a munka, amit az elmúlt időszakban végeztünk, nem volt hiábavaló, hogy az út, amin haladni próbálunk, még ha nem is mindig lendületesen, helyes irány.

Kétségtelen, hogy az Aluinvent-DVTK legutóbbi tétmeccse nem sikerült valami jól. Az élvonalbeli bajnokság keretében a múlt szombaton a PEAC-Pécs tudott nyerni Miskolcon, és a vereségen túl az volt a bosszantó a mérkőzésen, hogy a diósgyőri együttes az első két negyedben sehogy sem találta a játék ritmusát, nagyon sok volt a pontatlan dobás.

– Nem volt könnyű megélni ezt a meccset, hogy hiába voltak meg az üres helyzetek, a ziccerek, a dobások kimaradtak – mondta Miguel de Jesús López Alonso, majd így folytatta: – Különböző variációkban próbáltunk rátalálni az egyenletes csapatjátékra, de az első két negyedben ez nem sikerült. Aztán a harmadik játékrészben már nagyobb agresszivitással küzdött a csapat, és igazán csak a hajrában mutattunk olyan teljesítményt, amivel ezt a mérkőzést meg lehetett volna nyerni, de a meccs első felében szerzett 16 pontunk nagyon kevés, vékony volt ahhoz, hogy a magunk javára fordítsuk az összecsapást. Néha előfordul ilyen is, amikor szinte semmi nem sikerül dobásban, szerencsére csak nagyon ritkán. De ettől függetlenül, mindenki keményen dolgozott a mérkőzésen, és nem lehet senkiben sem olyan érzés, hogy ne tett volna meg mindent. Talán az önbizalom, a koncentráció elvárt szintjét nem értük el, és emiatt ezt a meccset tulajdonképpen mi veszítettük el, nem is annyira az egyébként jól küzdő és szervezetten játszó ellenfelünk nyerte meg.

A lehetőség adott

Ez az utóbbi mérkőzés nem az első volt ebben a szezonban, amelyen párpontos különbséggel maradt alul a DVTK, és nemcsak bajnokságban, hanem az európai kupaporondon is voltak meccsek, amelyeken szoros csatában véreztek el a piros-fehérek. Sokszor csak egy pici hiányzott, lehet, hogy éppen egy minőségi játékos, aki elvileg lehetne akár a negyedik külföldije is a csapatnak, hiszen egy légiós státuszt üresen hagytak. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a diósgyőriek vezetőedzőjétől, hogy várható-e a keret megerősödése a játékospiac év végi élénkülése közepette.

– Valóban nem töltöttük be a negyedik külföldi státuszt a keretben. Elviekben erre van lehetőség, hiszen január 13-ig korlátlan számban módosíthatjuk a keret összetételét, ezt követően pedig, február 24-ig van lehetőség arra, hogy egy új játékost igazoljunk, tehát technikai szempontból a lehetőség adott – mondta a spanyol szakvezető, majd így folytatta: – Figyeljük a játékospiacot, és vannak és lesznek is javaslataink az erősítésre, de mivel ez nem szimplán szakmai kérdés, hanem anyagi is, az esetleges erősítéshez a klubvezetés támogatása is szükséges.

Találkozás miskolci sportemberrel

Szerdán hajnalban indult útnak Görögországba a diósgyőri női kosárlabdacsapat. Összesen 10 játékos kelt útra (Adamecz, Bach, Czank, Gorjanácz, Horváth B., Jovanovic, Rasheed, Robertson-Warren, Tomlinson, Szécsi). A keret tagjai közül Győri maradt le a túráról, azért mert kedden lebetegedett, és mivel emiatt sem játszani, sem edzeni nem tudott volna, jobbnak látták, ha otthon pihen.

A célállomásig tartó túrát a Miskolcról történt buszozást követően, Budapestről az osztrák légitársaság repülőjáratával folytatták a piros-fehérek. Előbb egy kis gépre szálltak, amelynek fedélzetén bécsi keringő szólt, és bár nem emiatt, de a menet közben hangosan zötyögő géppel az osztrák főváros felé „keringőzött” a DVTK, és ott egy átszállás után utaztak tovább Athénba, ahol 14 Celsius-fok volt a hőmérséklet. A görög főváros régi repteréről a szálláshelyre buszozás, a tengerparti Coral Hotel szobáinak elfoglalása, az ebéd elfogyasztása és egy rövid csendes pihenő szerepelt a programban, majd 17.00-tól a meccs helyszínén edzett a csapat.

Érdekesség, hogy a Budapest és Bécs közötti utazás közben egy miskolci sport­emberrel is összefutott a DVTK delegációja, dr. Varga Zsolt ugyanis hatodmagával szintén az osztrák főváros érintésével igyekezett célja felé, köszönhetően annak, hogy a labdarúgó-játékvezetői asszisztens a csütörtök esti Ukrajnában sorra kerülő, Zorja Luhanszk (ukrán) – Manchester United (angol) Európa Liga-mérkőzésre kapott küldést.


Aluinvent-DVTK: Nem szeret, de most repül és a jövő héten is repülni fog Rasheed

Miskolc - Görögország, Sopron, Törökország, Zalaegerszeg – ezek a „rövid” túrák várnak a DVTK-ra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!