Aluinvent-DVTK: Athén után Sopron, EK-meccs után bajnoki csata jön a sorban

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat egynapos miskolci tartózkodás után ismét útra kel.

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat egynapos miskolci tartózkodás után ismét útra kel.

A női kosárlabda NB I/A 10. fordulójában vasárnap 18.00-tól UNIQA Sopron – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek Sopronban. A két csapat az előző két évadban kiemelkedőnek számított hazai porondon, a 2014/15-ös évadban a Magyar Kupa döntőjében és a bajnoki fináléban is egymás ellen küzdöttek (mindkét fronton a hűség városa csapata bizonyult jobbnak), és az előző idényben is összecsaptak az MK-döntőben (ekkor a Diósgyőr diadalmaskodott), és valószínűleg a bajnokság végén az aranyért is megütköztek volna, ha nincs a piros-fehéreket sújtó balszerencse, amelynek során két centerüket, Brewert és Hortit is elveszítették súlyos sérülések miatt.

Presztízscsaták voltak

Ami pedig az idei évadot illeti: mindkét együttes botlott néhányat már hazai porondon (a Sopron Szekszárdon és Győrben kapott ki, a Diósgyőr Cegléden, valamint hazai pályán a Szekszárdtól és a Pécstől), és bár a tabellán nincsenek messze egymástól, de az elmúlt hetek és a nemzetközi porondon elért eredmények alapján a zöld-sárgák a mostani összecsapás esélyesei. Ugyanis a Sopron a Győrben elszenvedett október 22-i vereségét követően csak akkor kapott ki, amikor Oroszországba kellett utaznia, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroliga csoportmeccsein lépjen pályára. Az UMMC Ekaterinburg és a Nadezhda Orenburg elleni vereségek miatt azonban nem kell szégyenkezniük, már csak azért sem, mert a B-jelű nyolccsapatos mezőny első két helyén ez a két gárda áll 5 fordulót követően.

Mint ismert: a DVTK is 5 körön van túl a második számú európai kupasorozat, az Európa Kupa csoportküzdelmeiben, de mérkőzést nyernie még nem sikerült. Legutóbb csütörtökön este a görög Olym­piacos vendégeként maradtak alul 35 pontos különbséggel.

– A bajnoki címvédő vendégei leszünk, és az elmúlt időszak eredményei alapján jó formában lévő csapattal mérkőzünk meg, hiszen hogy mást ne mondjak, a soproniak a jó erőkből álló, magasabban jegyzett spanyol Avenidát győzték le az Euroligában pályaválasztóként – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakvezetője. – A Sopron – Diósgyőr csaták az elmúlt években presztízscsaták voltak, mindkét együttes számára nagy jelentőséggel bírtak, és nincs ez másképp most sem.

Nem tettek le róla

Arra a megjegyzésre, hogy a DVTK-nak vasárnapig nagyot kellene előrelépnie az elmúlt hetekben mutatott játékához képest, ha egyenrangú fél szeretne lenni ebben a párharcban, a diósgyőri szakvezető így felelt:

– Csapatunkban az előző szezonhoz képest megváltoztak a szerepek, új játékosok is érkeztek, az elmúlt időszakban pedig mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Most is egy ilyen alkalom következik. Meglátjuk, hogy mire jutunk, de az biztos, hogy nem tettünk le arról, hogy ebben az évadban is legyen olyan meccse a két csapatnak, ami kiérdemli a rangadó jelzőt.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az Olympiacos elleni mérkőzésnek volt-e olyan része a második negyedet követően, amikor végleg elment a találkozó és már 30 ponttal vezetett a görög együttes, amelyet fel lehetett használni a Sopron elleni bajnokira való felkészülésre.

– Sok olyan történt azon az estén, amiből lehet és kell is tanulni – mondta a Diósgyőr spanyol edzője. – Viszont a Sopron és az Olympiacos szerkezetileg nem ugyanaz a két csapat, és a taktikájuk is eltérő. Ettől függetlenül azért voltak olyan elemek a csütörtöki meccs közben, amelyek hasznosíthatóak a jövőt illetően.

A körcsarnok és a Fráter

A DVTK pénteken utazással töltötte a napot, szombaton a miskolci városi sportcsarnok foglaltsága miatt az egyetemi körcsarnokban és a Fráter gimnáziumban tartott edzést a csapat, vasárnap pedig ismét útra kel a soproni bajnokira.


Szombati eredmény:

  • MTK-Budapest - Atomerőmű KSC Szekszárd 59-79 (19-20, 11-23, 11-19, 18-17)
  • A tabella:

    1. Atomerőmű KSC Szekszárd 9 7 2 648-528 16 pont

    2. CMB CARGO UNI Győr 9 7 2 696-604 16

    3. PEAC-Pécs 8 7 1 580-518 15

    4. UNIQA Sopron 8 6 2 668-506 14

    5. VBW CEKK Cegléd 9 5 4 711-617 14

    6. Aluinvent-DVTK 8 5 3 573-471 13

    7. ZTE Női Kosárlabda Klub 8 5 3 536-527 13

    8. Vasas Akadémia 8 3 5 488-587 11

    9. BEAC Újbuda 8 1 7 522-653 9

    10. MTK-Budapest 9 - 9 502-734 9

    11. PINKK-Pécsi 424 8 - 8 449-628 8


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!