DVTK vs. Olympiacos - Az utolsó fél perc döntött a görögök javára

Miskolc - Izgalmas, élvezetes meccsen egypontos vereséget szenvedett az Európa Kupában a DVTK.

Miskolc - Izgalmas, élvezetes meccsen egypontos vereséget szenvedett az Európa Kupában a DVTK.

A női kosárlabda Európa Kupa D csoportjának 2. fordulójában tegnap este a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – Olympiacos mérkőzést rendeztek. Mivel az első körben mindkét csapat kikapott, így a javítás vágyával léptek pályára a küzdő felek.

Az elején elhúztak

A vendégegyüttes rutinos görög válogatottakkal, a 37 éves Maltsival, a 35 esztendős Chatzinikolaouval és 33-as Kaltsidouval, valamint két légióssal kezdett. De nem nagyon látszott az elején a kor az Olympiacoson, a rutinos játékosok gyorsabban reagáltak, és a büntetőterületet kerülő, a középtávoli dobásokat erőltető DVTK-val szemben jelentősnek tűnő előnyt szereztek (0-8). Az 5. percben Rasheed büntetőből szerezte csapata első pontjait, miután sportszerűtlen hibát vétett vele szemben Kizer. Nem sokkal később a hetedik dobási kísérletük célba ért a fehér mezeseknek, Czank triplája adott löketet (5-8), és bár a hazai csapat középtávoli dobásai változatlanul nem sültek, a csapatkapitány távolijai igen, mivel a második ilyen kísérlete is jó volt (8-10). Ezt követően a meccs első centergólját is megszerezte a DVTK, T. Jovanovic révén (10-10), majd ugyanő bevágta az első jó középtávolit a 9. percben, amivel ismét egyenlő lett az állás. A negyed végén az utolsó vendégtámadást Dimitrakou góllal fejezte be, ezzel lett 3 pont a két csapat között (13-16).

Sikeres „tanácsadás”

A második játékrész elején megmutatta hosszú kispadját az Olympiacos, a kezdő ötösből senki nem volt fent, amikor elindult a negyed. Az alacsonyabb szerkezetű ötösből előbb Papamichail szerzett egy duplát, majd M. Jovanovic egy triplát, és ekkor időt kért a DVTK (15-21). És ez egy jól sikerült tanácsadás volt, ugyanis valamivel később, előbb az egyenlítés jött össze Adamecz révén, majd T. Jovanic találatával először volt a meccs folyamán az előny a DVTK-nál (23-21). Nem sokáig. A 18. percben Kaltsidou hármasával már 23-28 volt az állás. Bár a védekezése jó volt a hazai együttesnek, a passzsávokba sokszor jól léptek be, a támadások befejezései viszont nagyon nem sikerültek. A játékrész végén viszont igen, az utolsó – vagy talán az utáni – másodpercben született, de érvényesnek talált T. Jovanovic-duplával kettőre faragta hátrányát a Diósgyőr (30-32).

Fordulás után

A harmadik negyed Tomlinson triplájával kezdődött, majd a duplájával folytatódott, és amikor T. Jovanovic is betalált, szinte felrobbant a csarnok (37-32). Centergólokkal csökkentette hátrányát a görög gárda, de Czank bevágta a harmadik hármasát is, a 25. percben (40-36). Nem sokkal később Rasheed első tripla kísérlete is sült (45-38), az örömöt az árnyékolta be, hogy pár másodperc múlva Robertson-Warren megkapta ötödik faultját, és ezzel végleg kiszállt a meccsből. Még ugyanebben a minutumban, 45-42-nél kért időt López edző, de a visszatérés után Kaltsidou egy trojkával ega­lizált, majd Chalivera hasonló értékű dobását követően az Olympiacos szerzett előnyt az utolsó játékrészre (45-48).

Izgalmas hajrá

A negyedik menet görög góllal indult, és rövid idő után már hat pont volt a vendégek fórja (47-53). De miután T. Jovanovic palánk alólija után Rasheed keze újabb hármast szórt, vendégidőkérés következett a 34. percben (52-53). A változatos, izgalmas meccsen ezt követően többször is visszavehette volna a vezetést a DVTK, de Chatzinikolaou révén a vendégek voltak eredményesek a 36. minutában, ami után hazai pauza miatt állt a játék. A folytatásban a hetek óta remek formában játszó Ra­sheed újabb hármast szerzett, majd labdaszerzése után leindításos gólt ért el (57-55). Ez már a görögök edzőjének is sok volt, azonnal időt kért. Chatzinikolaou egyenlített, T. Jovanovic pedig egy büntetőt dobott be válaszul (58-57). Aztán jött Rasheed két büntije, majd az Olympiacost egyedül cipelő Chatzinikolaou szépítése (60-59). 32 másodperccel a vége előtt hazai időkérés volt műsoron, majd a DVTK támadása végén T. Jovanovic kísérlete kimaradt, és mivel a hazaiak játékosa faultolt, a túloldalon következett büntetődobás. Johnson nem hibázott (60-61), és bár a végére még maradtak izgalmak, például két kihagyott vendégbüntető, de a lepattanót nem sikerült megszerezniük a fehér mezeseknek, így hiába játszottak jól csapatként, mégis alulmaradtak.

Ismerős, szokatlan

Ismerősként üdvözölhették a diósgyőri csapat tagjai a 2016/17-es évad első hazai EK-meccsének játékvezetőjét, Elena Chernovát. Az orosz hölggyel ugyanis egy hete Kassán is vezetőbíróként találkoztak, ami meglehetősen szokatlan, ugyanis nem nagyon van példa arra, hogy egyazon csapatnak bő egy héten belül kétszer is ugyanaz a sípos vezesse a nemzetközi tétmeccsét. De ilyen érdekesség nemcsak a DVTK-t éri, hanem az Olympiacost is. Ugyanis Chernova a jövő hét szerdára Athénbe kapott küldést, ahol szerdán a Good Angels Kosice lesz a vendég, vagyis a görögökkel egy héten belül másodszor is találkozik, a kassaiakkal pedig két héten belül második alkalommal...


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Olympiacos (görög)

60-61 (13-16, 17-16, 15-16, 15-13)

Miskolc, 1000 néző. V.: Chernova (orosz), Ivanovic (szerb), Stasiev (moldovai).

Aluinvent-DVTK: CZANK (9/9), RASHEED (17/9), Szécsi (2), T. JOVANOVIC (16), Tomlinson (11/3). Csere: Robertson-Warren (3), Horváth B. (-), Adamecz (2). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Olympiacos: Maltsi (3), CHATZINIKOLAOU (13), KALTSIDOU (8/6), KIZER (14), Jonhson (9). Csere: Dimitrakou (3), Chalivera (5/3), M. Jovanovic (3/3), Papamichail (2), Bartonova (1). Vezetőedző: Eleni Kapogianni.

Kipontozódott: Robertson-Warren a 28., Kizer a 38. percben.

Miguel de Jesús López Alonso: – Büszkék lehetünk a csapatunkra, hiszen egy nagyon jó kerettel rendelkező csapattal szemben végig partiban voltunk. Az utolsó 32 másodpercben az ellenfél játékosainak nagyobb rutinja döntötte el a meccset.

Eleni Kapogianni: – Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon küzdelmes és szoros mérkőzés volt, amelyen apróságok döntöttek. Mi csapatként még nem járunk ott, ahol tartani szeretnénk, ezért is értékes ez a győzelem.


A csoport másik meccsén

  • Yakim Dogü Universitesi BGD (török) – Good Angels Kosice (szlovák) 70-46 (18-5, 12-11, 14-12, 26-18).

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!