Csak ment az ellenfél után az Aluinvent-DVTK

Miskolc - Negyedik bajnoki találkozóját szombaton hazai környezetben vívta az Aluinvent-DVTK a női kosárlabda NB I-ben.

Miskolc - Negyedik bajnoki találkozóját szombaton hazai környezetben vívta az Aluinvent-DVTK a női kosárlabda NB I-ben.

A győriek elleni bravúr növelhette a miskolciak önbizalmát, de ennek nem lehetett hiányában a kifejezetten erősnek mondható Szekszárd sem, amely már bajnokot is vert, a Sopront. A női kosárlabda NB I 5. fordulójában a Diósgyőr – Szekszárd találkozó elejétől látszódott, hogy kemény védekezést fog bemutatni a vendégegyüttes, ez is belejátszott abba, hogy nem mentek a dobások a Diósgyőrnek, így a hazai tréner a 6. percben, 3-10-nél időt kért.

Mikor adódott egy kis holtidő, Robertson-Warren és Barber kedélyesen elbeszélgetett egymással, de persze amikor folytatódott a csata, nem volt barátság a légiósok között. Tomlinson triplája tolta előre a DVTK-t, no meg a szurkolói bíztatás, de Lisec viszonylag tisztán csinálhatta meg magának a dobóhelyzetet a palánk alatt (9-15). Az első játékrészben még Szécsi is pontos volt távolról, így csekélyke előnnyel ugyan, de a Szekszárd állt jobban.

Birkózás, hozzáállás

A második negyedben is inkább a KSC akarata érvényesült a parketten, a volt diósgyőri, Bálint is elhelyezett egy hármast a hazai gyűrűben (12-21). A 16. percben Lisec ismét nem kapta meg a szükséges figyelmet, tízen túlra lépett a dunántúli csapat (14-25). Horváth B. triplája tett jót a lelkeknek, ám a Szekszárd biztosan csinálta azt, amit tud és eltervezett, így tartotta három-négy kosárnyi előnyét, a félidőt időkérésük és Erkic távoli gólja zárta (24-31).

A következő felvonásban a DVTK a saját hibáival is hozzájárult ahhoz, hogy a vendégek tartsák fórjukat, és ugyan Jovanovic birkózása a földön Barberrel mutatta a hozzáállást, az, hogy a piros-fehérek nem tudták átvenni a vezetést, folyamatosan őrölte őket. 28-35-ről hamar 28-44-re alakult az eredmény, és ezen a ponton ismét időt kellett kérnie López-edzőnek. A negyedből hátralévő időszak viszont egyértelműen a Diósgyőré volt védekezésben, támadásban egyaránt, és a 10-0-ra megnyert szakasznak köszönhetően visszatért a remény is kispadra, lelátóra.

Technikait kapott

Az utolsó tíz perc kezdetén Szécsi remekül ismerte fel a lehetőséget, jól tört be oldalról a palánk alá, és máris négyen volt csapata (40-44). A holtponton azonban a Szekszárd átlendült (40-50), és már csak bő 6 perc volt a mérkőzésből. Két és fél perccel a dudaszót megelőzően Rasheed hármasa 47-55-re zárkóztatta a DVTK-t, melynek szakvezetője újfent időkérést látott fontosnak beiktatni.

Visszaérkezve a pályára, egyik megmozdulásáért Rasheed kapott technikait, paprikás lett a hangulat. Az idő ment, még ha lassan is a közjátékok, a büntetők miatt, és ahogy a meccs folyamán, úgy a mérkőzés végén sem tudta utolérni a Diósgyőr a vendégét. A Szekszárd győzelem/vereség mutatója így négy összecsapás után 3/1-re, míg a piros-fehéreké 2/2-re módosult.

- ÉM-MI -


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK - KSC Szekszárd 51-56

(12-15, 12-16, 14-13, 13-12)

Miskolc, 1100 néző. V.: Farkas, Gorka, Pozsonyi.

Aluinvent-DVTK: Horváth (8/6), Czank (5), Rasheed (7/3), Jovanovic (6), Robertson-Warren (11). Csere: SZÉCSI (11/6), Tomlinson (3/3), Adamecz (-), Győri (-), Gorjanácz (-), Bach (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

KSC Szekszárd: LISEC (15), Theodorean (3/3), Studer Á. (5), ERKIC (16/6), Barber (6). Csere: Bálint (3/3), Gereben (6), Mansare (2), Maja (-), Hajdú (-), Tamis (-), Studer Zs. (-). Vezetőedző: Zeljko Djokic.

Miguel de Jesús López Alonso: - Ritmustalanul játszottunk ma, sok volt az eladott labdánk és sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek. Végigharcoltuk a meccset, és ugyan csak 56 pontot kaptunk, de támadásban nem voltunk hatékonyak. Meg kell néznem hideg fejjel a videofelvételt és majd csak ezután derül ki, hogy lesznek-e olyan kérdések, melyek ebben a pillanatban megválaszolatlanok.

Zeljko Dokic: - Köszönöm a klubvezetésnek azt, hogy egy nappal a mérkőzés előtt eljöhettünk Miskolcra. Elsősorban annak köszönhetően nyertük meg a meccset, hogy jól védekeztünk. Büszke vagyok az egész csapatra, ezen belül két fiatal játékosunkra, akik sok percet kaptak a mai meccsen, nagyszerű szurkolók előtt. Bebizonyítottuk, hogy a magyar kosárlabdának számolnia kell velünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!