Aluinvent-DVTK: A végén jött ki a különbség a vendégek javára

Miskolc - Második bajnoki mérkőzést szombaton vívta az Aluinvent-DVTK a női kosárlabda NB I-ben.

Miskolc - Második bajnoki mérkőzést szombaton vívta az Aluinvent-DVTK a női kosárlabda NB I-ben.

A kezdés előtt a kettőből kettőt nyerő fővárosiak a második, az egyből egyet elveszítő (a második fordulóban szabadnaposak voltak) diósgyőriek a nyolcadik helyen álltak a táblázaton. Az már az első játékrészben is látszódott, hogy nem lesz pontdömping ezen az összecsapáson, ez egyrészt amiatt volt, mert a csapatok keményen védekeztek, illetőleg több dobás is kimaradt a támadások során. A 8. percben 7-12 volt az állás, ám ezután jó pár rontás becsúszott a Diósgyőrnél, ezen hiányosságokat kihasználta a Vasas, és zsinórban 7 pontot gyűjtöttek. Az álláson az időkérés sem segített, tehát aprócska előnnyel a házigazda szusszanhatott a kisszünetben.

Második legeredményesebb

A második negyedben Bachvarova négy pontosra növelte a különbséget egy duplával (16-12), de Tomlinson is feliratkozott a gólt szerzők közé, szintén egy kettessel. Rasheed jött vissza a pályára, de Horváth B. adott remek passzt Jovanovicnak, aki kihasználta a helyzetet. Rasheed pillanatai következtek (4 pont, amiből kettőt büntetőből ért el), és máris a DVTK állt jobban (16-20). Bajnóczi jegyezte csapata első tripláját a találkozón, Szécsi védőlepattanóban jeleskedett. Solymosiék tapadtak a borsodiakra, közben elkezdődött a 16. perc is. Tomlinson fellépett a második legeredményebb diósgyőrinek Jovanovic mögé (előbbi 6, utóbbi 10 pontnál tartott), a mérkőzés szorosban haladt (25-26). A három pontos kísérletek nem igazán jöttek be, de ebben a periódusban más se nagyon. A büntetőket biztosan dobta a Vasas, amely így 29-30-ra alakította az eredményt a félidőig.

Kemény küzdelem

A nagyszünet után Robertson-Warren és Rochel váltott kosarat, aztán Colic az egyik büntetőjét kihagyta, a másikat viszont nem, a vezetést Dúl célt ért dobása jelentette (34-32). Tomlinson és Czank azonban nem hagyta annyiban, így megint a DVTK került előnybe (34-38), időt kértek a fővárosiak. Ez a fajta forgatókönyv a továbbiakban is folytatódott (25. perc: 38-38), majd megint egy kisebb nullás szakasz következett gólszerzés terén. Már az utolsó 100 másodpercen belül jártak a felvonásban a csapatok, amikor a pontcsendet Szécsi törte meg. Czank triplája megbeszélésre késztette a budapestiek edzőjét (41-46), még semmi sem dőlt el az utolsó negyed előtt.

Pontokkal a záró menet elején is adósak maradtak a felek, Bachvarova volt az első, aki gyűrűbe talált, de ugyanígy tett Tomlinson és Colic is (47-50). A 35. percben Czank második hármasát vágta be, és lett ezzel 49-55, de még kemény küzdelem várt a DVTK-ra. Colic szintén messziről helyezte be a labdát, Rasheed pontos büntetői nagyon kellettek. A mérkőzés utolsó három percében Jovanovicék sokkal határozottabbak voltak, mint a Vasas, végül 10 egységgel nyertek és ezzel megszerezték első szezonbeli bajnoki sikerüket.

- ÉM-MI -


Jegyzőkönyv

Vasas Akadémia – Aluinvent-DVTK 55-65 (14-12, 15-18, 14-18, 12-17)

Budapest, 200 néző. V.: Frányó, Varga, Goda.

Vasas Akadémia: Colic (10/3), Bachvarova (10), Bajnóczi (13/3), Dúl (4), Rochel (11). Csere: Mérész (2), Bernáth (1), Zsilinszky (2), Solymosi (2). Vezetőedző: Igor Skocovski.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (-), Czank (12/6), Rasheed (8), Robertson-Warren (10), Jovanovic (14/3). Csere: Szécsi (8), Tomlinson (13), Gorjanácz (-), Győri (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Igor Skocovski: – Jó meccs volt, izgalmas, 35 percig tudtuk azt játszani, amit tudunk, amit akartunk. Voltak hibák, amiket elkövettünk, de a Miskolc jó csapat egyénileg, és ez döntött a végén.

Miguel de Jesús López Alonso: – Örülünk az első győzelemnek, de nyilván dolgoznunk kell még tovább. A mérkőzésen nem találtuk igazából a ritmusunkat, ez leginkább a két hét mérkőzés nélküli játéknak tudható be. Védekezésben és támadásbann is voltak pontatlanságok, ezeket azonban munkával ki fogjuk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!