NB I-es miskolci edző jött az utánpótlásba

Miskolc - Becsengettek a DVTK-ÉLKSK-nál, a diósgyőri női kosárlabda-utánpótlásban hétfőn elkezdődött a munka.

Miskolc - Becsengettek a DVTK-ÉLKSK-nál, a diósgyőri női kosárlabda-utánpótlásban hétfőn elkezdődött a munka.

Újszerűnek mondható kosárlabdaszezon-kezdet volt hétfőn dél­előtt a diósgyőri felnőtt női kosárlabdacsapat utánpótlás-együtteseit versenyeztető sportszervezetnél. Király Sándor, a DVTK-ÉLKSK szakmai igazgatója az összes miskolci sportolónak közös évadnyitót tartott, amelyen bemutatták a 2016/17-os évadban a csapatok mellett dolgozó edzőket, közöttük új szakembereket is.

Negyedik hely

A fiatal sportolók, az NB I/B-s csapattól lefelé (U19, U17, U15, U13, U12, U11) egészen az előkészítő-együttes 8–9 éves tagjaiig, a miskolci városi sportcsarnok lelátóján ismerkedhettek meg az új bajnoki év célkitűzéseivel. Ám mielőtt Király Sándor „leverte” volna az alapokat, a tavalyi évad eredményeiről szólva elmondta és kiemelte: nagy dolognak tartja, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége auditján – amelynek során 23 sportszervezetet, fiú- és leánycsapatokat működtetőket, köztük a kiemelt támogatásban részesülő akadémiákat vizsgálták – a diósgyőri klub az előkelő 4. helyet érte el az értékelésben, sok akadémiát megelőzve ezzel.

– Mivel a szervezeti keretek megvannak a minőségi munkavégzéshez, így a sportolók mennyiségi létszámának megtartása mellett a minőségre szeretnénk minél nagyobb hangsúlyt fektetni az elkövetkező időszakban. Ezért is döntöttünk a szakembergárda megerősítése mellett, ennek jegyében került hozzánk Magyar Gergely, aki vezetőedzőként dolgozik a diósgyőri kosárlabda-utánpótlásért – mondta Király Sándor. – Ő erősen miskolci kötődésű, hiszen itt nőtt fel, itt kosárlabdázott ifjú korában, és 35 éves kora ellenére már többéves felnőtt női élvonalbeli rutinja van. És nem utolsósorban korosztályos szinten nemzetközi tapasztalata is, hiszen a magyar U16-os válogatott mellett is edzősködött, és irányította hazánk együttesét a korosztályos Európa-bajnoki döntőben. De Magyar Gergely szerződtetésével nem ér véget a szakmai stáb megerősítése, a közeljövőben valószínűleg újabb ismert kosárlabda-személyiség megszerzéséről számolhatunk be.

Aki már itt van

Az évnyitón az NB I-es felnőttcsapat vezetőedzője, a spanyol Miguel de Jesús López Alonso is részt vett, az is kiderült, hogy miért. Ugyanis a rendezvényen elhangzott, hogy a felnőttcsapat közvetlen utánpótlását adó csapat edzéseit látogatja majd az elkövetkező két hétben, amíg el nem kezdődik az első gárda felkészülése.

– Szeretnénk, ha a legügyesebb utánpótlás-sportolók az első csapat keretéhez kerülnének, velünk készülnének, hogy a fejlődésüket ezzel is segíthessük – mondta a vezetőedző. – A junior és NB I/B-s keret közös edzéseit látogató sportolóktól azt kértem, hogy ne foglalkozzanak azzal, hogy lesz plusz egy fő az edzéseken, aki esetleg árgus szemekkel figyeli őket, csináljanak mindent úgy, mint máskor, ne legyenek feszélyezettek.

”Magyaros székfoglaló”

Magyar Gergely, a diósgyőri kosárlabda-utánpótlás új vezetőedzője így nyilatkozott: „Király Sándornak jelentős szerepe van abban, hogy elvállaltam ezt a szép szakmai feladatot. Én régebben ismerem őt, ő kicsit kevésbé régről engem. Ugyanis én itt nőttem fel Miskolcon, és sokat jártam Diósgyőr-meccsekre, így tisztában vagyok az ő eredményeivel, a személyiségével, a habitusával. Az elmúlt években pedig kiderült, hogy kosárlabdáról való gondolkodása sok mindenben hasonlít az enyémhez, illetve az enyém az övéhez. Így amikor eljutottunk odáig, hogy feltette azt a kérdést, hogy volna-e kedvem a DVTK-nál dolgozni, nem sokat kellett gondolkoznom. Már csak azért sem, mert Miskolcra, Diósgyőrre mindig úgy tekintettem – amikor nem laktam itt, akkor is –, hogy itt van az otthonom. 15 év után tulajdonképpen hazajöttem oda, ahol a szüleim, rokonaim élnek, ahol a barátaim laknak. Most az ő közelükben lehetek, miközben azon dolgozok, hogy a kosárlabdában visszaadjak valamit abból, amit eddig tanultam, láttam másoktól a világban. Szeretném a tudásom legjavát átadni a fiataloknak, és természetesen elérni azokat a célokat, amelyeket a szakmai igazgatóval megfogalmaztunk, kitűztünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!