Bach a DVTK-nál, Kiss itthon maradt

Miskolc - Az egyik fiatal újra szerződést kapott a felnőttekhez, a másik lemaradt az U16-os Eb-ről.

Miskolc - Az egyik fiatal újra szerződést kapott a felnőttekhez, a másik lemaradt az U16-os Eb-ről.

Az Aluinvent-DVTK is hírt adott arról, amiről már korábban nyilatkozott az Észak-Magyarországnak Bach Boglárka, nevezetesen, hogy a 19 éves kosaras tagja lesz a 2016/17-os évad felnőtt, NB I-es diósgyőri együttes keretének. A 178 centi magas bedobó a múlt hónapban megrendezett U20-as B osztályos Európa Bajnokságot követően – miután a magyar válogatott tagjaként bronzérmet szerzett, és részese volt a feljutást kiharcoló csapatnak – mondta el lapunk érdeklődésére, hogy a mostani évadban is itt szerepel majd. Ezzel hivatalosan ő a nyolcadik bejelentett tagja a keretnek, Horváth Bernadett, Czank Tímea, Tina Jovanovic, Ra­sheed Rita, Adamecz Lilla, Gorjanácz Ágnes és Szécsi Orsolya után (valószínűleg a felnőttcsapatnál az idén is marad három fiatal, Arad Zsófia, Sikora Emőke és Kalocsai Dorina, valamint szó van a tavalyi évadban a PINKK Pécsi 424 csapatában szerepelt amerikai center, Cierra Joe­nell Robertson-Waren szerződtetéséről).

Mégsem utazott

Ugyancsak a diósgyőri női kosárlabdához kapcsolódó hír, hogy az U16-os válogatottal mégsem utazott el a pénteken kezdődő udinei Európa-bajnokságra Kiss Angelika. A DVTK-ÉLKSK 15 éves játékosa ugyan a múlt szombati kerethirdetéskor még benne volt a szövetségi edző, a Mészárosné Kovács Andrea által közölt 12 fős keretben, de az egyik játékos sérülése miatt az utazás előtt egy nappal kikerült onnan. Lapunk információi szerint azért, mert a csapat egyik irányítója megsérült, és ezzel összefüggésben egy korábban kereten kívülinek nyilvánított irányítót visszahívtak a válogatotthoz, és mivel a sérült játékos is utazik (a hírek szerint az orvosi diagnózisok alapján csak pár nap pihenőre van szüksége), azért valakit ki kellett hagyni a keretből, hogy 12 fős legyen a létszám, és a 187 centi magas diósgyőri kosarasra esett a választás.

ÉM-BCS


Miskolc - Újabb játékos hosszabbított szerződést az Aluinvent-DVTK-nál. Bach Boglárka a tavalyi esztendő után, idén is a DVTK címeres mezében léphet parkettre. A 19 esztendős, 178 cm magas bedobó tagja volt a nyáron, a podgoricai U20-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak.

Miskolc - Az Észak-Magyarország információi szerint centerhelyre egy amerikai kosaras szerződtetésére van esély, ugyanis az Aluinvent-DVTK vezetői tárgyalásokat folytattak a tavalyi évadban a PINKK Pécsi 424 együttesében szerepelt, 25 éves Cierra Jo­enell Robertson-­Warennel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!