Keletre sorolták az Aluinvent-DVTK-t

Miskolc - Június 27-én derül majd ki, hogy az Európa Kupában kikkel játszanak a csoportban a piros-fehérek.

Miskolc - Június 27-én derül majd ki, hogy az Európa Kupában kikkel játszanak a csoportban a piros-fehérek.

Hétfő volt a nevezési határidő a nemzetközi kosárlabdakupákban, így kiderült, hogy pontosan hány csapat szándékozik indulni a női Euroligában, valamint az Európa Kupában. Előbbi sorozatban Magyarországot az Uniqa Sopron és a CMB Cargo UNI Győr képviseli, míg az Ek-ra adta le részvételi szándékát az Aluinvent-DVTK, a Ceglédi EKK, a Pécsi EAC, valamint a PINKK 424 is. Utóbbi négy együttesből kettőnek, a Ceglédnek és a PEAC-nak selejtezőben kell részt vennie, míg a PINKK, és a Diósgyőr korábbi eredményei alapján automatikusan besorolást nyert a legjobb 32 közé.

Október végén

Ezen létszám majd úgy áll össze, hogy a selejtezők lebonyolítása után (október 6., 13.) az úgynevezett Nyugati régióban 4 darab 4-es csoportot alakítanak ki, ugyanúgy, mint a Keleti régióban lévő csapatokból. Fontos változás, hogy a korábbiakban az Aluinvent-DVTK-t a „nyugati blokkba” sorolták, most azonban áttették a „keletibe”, így ezen égtájról kaphat riválisokat a jövő hétfőn esedékes sorsolás alkalmával (a csoportküzdelmek során az első játéknap október 27. lesz).

- ÉM-MI -


Az Európa Kupára nevezettek

Keleti Konferencia

Automatikusan a 32 között (12): Szpartak Moszkva (orosz), PBC MBA Moszkva (orosz), Dinamo Novoszibirszk (orosz), AGÜ Spor (török), Galatasaray (török), PINNK Pécsi 424 (magyar), Aluinvent-DVTK (magyar), Good Angels Kosice (szlovák), Hoptrans Sirenos (litván), Maccabi Bnot Ashdod (izraeli), TTT Riga (lett), Olympiacos SFP (görög).

Selejtezőt játszik (8): Enisey Krajnojarszk (orosz), Chevakata Vologda (orosz), Istambul Universitesi (török), Samsun Canik Belediye (török), YDUBGD (török), PEAC Pécs (magyar), Ceglési EKK (magyar), Piestanske Cajky (szlovák).

Nyugati Konferencia

Automatikusan a 32 között (11): Carolo Basket (francia), Cavigal Nice Basket (francia), Basketball Nymburk (cseh), Citylift Girona (spanyol), Virtus Eirene (olasz), Castors Braine (belga), Belfius Namur (belga), Lulea Basket (svéd), TSV 1880 Wasserburg (német), Clube Uniao Sportiva (portugál), az Európa Liga selejtező vesztese.

Selejtezőt játszik (10): Basket Landes (francia), Nantes Reze (francia), Valosun KP Brno (cseh), Basket 90 Gdynia (lengyel), Reyer Venezia (olasz), Udominate Basket (svéd), Rutronik Stars Keltern (német), Eisvögel USC Freiburg (német), BCF Elfic Fribourg (svájci), Amsterdam Angels (holland).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!