Aluinvent-DVTK: Horti számára is vége az évadnak

Miskolc - Szombaton már a bajnoki fináléba jutásért játszik az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, de Horti Dóra is belesérült a továbbjutásért folytatott küzdelembe.

Miskolc - Szombaton már a bajnoki fináléba jutásért játszik az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, de Horti Dóra is belesérült a továbbjutásért folytatott küzdelembe.

A női kosárlabda NB I rájátszásában szerdán este befejeződtek a negyeddöntő csatározásai, és kiderült, hogy ki lesz az Aluinvent-DVTK elődöntőbeli ellenfele: a piros-fehérek a rájátszás újabb körében, amely szintén két nyert meccsig tart, a CMB CARGO UNI Győr csapata ellen küzdenek.

A párharc kedvezményezettje a Diósgyőr, köszönhetően az alapszakasz végén elért jobb helyezésének, ami azt jelenti, hogy az elődöntő Miskolcon kezdődik, és ha az idegenbeli mérkőzés után szükség lenne harmadik meccsre, akkor azt is az itteni megyeszékhelyen rendezik meg.

Ebben a párharcban az elődöntő első találkozóját szombaton 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban játsszák, míg a másik ágon, ahol az Uniqa Sopron a PINKK-Pécsi 424 ellen küzd, pénteken 18.00-tól lesz az első összecsapás, Sopronban.

A Győr elleni elődöntőben és a bajnokságból hátra lévő mérkőzéseken biztosan nem léphet pályára a DVTK amerikai centere, Alyssia Brewer, aki az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni negyeddöntő második meccsén szenvedett súlyos sérülést.

A piros-fehérek másik centere, Horti Dóra a negyeddöntő harmadik, keddi mérkőzésén sérült meg, hord­ágyon vitték le a pályáról, és szerdán orvosi vizsgálatokon vett részt, ami után kiderült: elülső térdszalag-szakadása van, ezért ebben az évadban már ő sem léphet pályára.

- ÉM-BCS -


Negyeddöntők

A még nem közölt eredmények

CMB CARGO UNI Győr – Ceglédi EKK 86-76 (16-19, 26-16, 18-19, 26-22)

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1, a CMB CARGO UNI Győr javára.

PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs 58-50 (15-13, 11-10, 13-15, 19-12)

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1, a PINKK-Pécsi 424 javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!