BOON - PR cikk

2017.10.27. 12:42

Nagy csillárt vagy kicsit válasszak?

<strong>A beépíthető csillár szinte kivétel nélkül minden lakásban megtalálható. Nem csak a téli időszakban tapasztalható korai sötétedés alkalmával jut fontos szerephez, hanem tulajdonképpen bármikor, amikor szeretnénk nagyobb világosságot varázsolni a négy fal közé. Tény viszont, hogy a világítástechnikai berendezések napjainkra sokkal nagyobb szerepet játszanak otthonainkban, mint pusztán a funkcionális szempontok.</strong>

A beépíthető csillár szinte kivétel nélkül minden lakásban megtalálható. Nem csak a téli időszakban tapasztalható korai sötétedés alkalmával jut fontos szerephez, hanem tulajdonképpen bármikor, amikor szeretnénk nagyobb világosságot varázsolni a négy fal közé. Tény viszont, hogy a világítástechnikai berendezések napjainkra sokkal nagyobb szerepet játszanak otthonainkban, mint pusztán a funkcionális szempontok.

Egy jól megválasztott lámpával alapvetően határozhatjuk meg a helyiség stílusát. A beépíthető csillár az elter.hu szerint is kifejezetten olyan darab, amely magára vonja a figyelmet, ezért érdemes körültekintően választani. A stílus kiemelt jelentőséggel bír, ezért nagyon fontos, hogy passzoljon az mind a berendezéshez, mind a helyiség méretéhez.

Stílusteremtés felsőfokon

Miként a berendezési tárgyak, a bútorok vagy a lakástextíliák hatással vannak az összképre, úgy a beépíthető csillár is fontos szerephez jut a stílusteremtést illetően. Ha sorra vennénk a napjainkban népszerű irányzatokat, akkor a mediterrán stílus legalább olyan nagy népszerűségnek örvendene, mint a klasszikus vagy a letisztult, kissé talán keleties lakberendezés irányába mutató. A méretes gótikus darabok szerelmesei éppen úgy megtalálják számításukat a csillárok között, mint az impresszionizmus, a reneszánsz, és persze a modern irányzatok iránt érdeklődők. A beépíthető csillár segítségével feljavíthatjuk az összképet, vagy akár köré alakíthatjuk az egész teret.

Nem mindegy a helyiség mérete!

Amivel leginkább elronthatjuk a beépíthető csillár kiválasztását, az nem más, mint az, ha nem a helyiség méretének megfelelő darabot szerezzük be. Mivel a kínálat igen széles, ezért valóban minden méretben elérhetőek a csillárok. Fontos, hogy tartsuk szem előtt a helyiség méretét, de annak kialakítása és a belsőépítészeti megoldások sem elhanyagolhatóak. Míg egy loft lakásba bármilyen méretű csillár jól mutat, addig egy kisméretű, mindössze néhány négyzetméteres szoba esetében célszerű a kisebb méretre törekedni. A nagy belmagasság kérdése is felmerülhet, mely kapcsán különösen kedveltek a hosszan lenyúló beépíthető csillár fajták.

Színek és stílusok

Nem csak a helyiség mérete érdemel figyelmet, hanem a falak és a burkolatok színei is. Piros falak mellé ne válasszunk színes csillárt, viszont egy elegáns feketével, vagy egy letisztult fehér beépíthető csillár segítségével azonnal stílusos végeredménynek örvendhetünk. A hálószobában különleges, exkluzív hangulatot teremthetünk egy jól megválasztott, akár extravagáns darabbal, de az étkező is feldobható a lakberendezéshez passzoló megoldással. Ha a legnépszerűbb színeket rangsorolnánk, akkor a fehér, az ezüst, a fekete és az antik arany garantáltan vezető helyeket foglalnának el.

Prémium kategória megfizethető áron

A gyártók arra törekednek, hogy minél többféle beépíthető csillár típussal jelen legyenek a piacon, hiszen egyre többen érdeklődnek a különleges megoldások iránt. Míg a designer darabok korábban sokszor megfizethetetlennek bizonyultak, addig napjainkban már árak terén is igyekeznek a gyártók a földön járni. Tény ugyan, hogy egy-egy rendkívül mutatós darabért még mindig mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, mintha a klasszikus megoldásokat részesítenénk előnyben, de nem lehetetlenség a lakás díszét elérhető áron beszerezni.

Építkezés vagy lakásfelújítás alkalmával is érdemes kiemelt figyelmet fordítani a csillár beszerzésére. A kínálat igen széles, és a megfelelő darabokkal nem csak otthonosabbá, de stílusosabbá is varázsolhatjuk a helyiségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!