BOON - PR cikk

2016.06.16. 13:48

Elstartoltak a nulla százalékos EU-hitelek! Roadshow az MFB Pontokról

<strong>Példátlanul kedvező feltételekkel, valóban nulla százalékos kamattal indult el a napokban az első uniós kkv-hitel Magyarországon, és számos további konstrukció jön még olyan cégeknek is, amelyek eddig kiszorultak az olcsó banki finanszírozási lehetőségek köréből. </strong>

Példátlanul kedvező feltételekkel, valóban nulla százalékos kamattal indult el a napokban az első uniós kkv-hitel Magyarországon, és számos további konstrukció jön még olyan cégeknek is, amelyek eddig kiszorultak az olcsó banki finanszírozási lehetőségek köréből.

Hol és mikortól lehet ezeket elérni, illetve milyen fejlesztésekre kérhetők? Mikre kell odafigyelni az EU-s visszatérítendő pénzügyi eszköz források igénylése során? Ezekre és számos más fontos kérdésre kaphatunk választ azon az országos előadássorozaton, amelyet a Portfolio az MFB Bankkal és négy hitelintézettel közösen szervez június során. Harmadik alkalommal Miskolcra látogatunk, azután, Pécsre és Szegedre, végül pedig Székesfehérvárra.

A 2014-2020-as uniós ciklusban több mint 700 milliárd forintnyi EU-s visszatérítendő uniós pénzügyi eszköz áll Magyarország, illetve a pályázók rendelkezésére, hogy bővítsék termelési kapacitásaikat, versenyképesebbé tegyék működésüket, illetve csökkentsék energiafelhasználásukat. A hatalmas forrásokat koordináló MFB Bank szakított az előző ciklus lazább pénzügyi közvetítői modelljével, így a forráselosztásba kizárólag hitelintézeteket von be, amelyeket két közbeszerzés keretében választ ki.

Az első ilyen eljárásban a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. négytagú konzorciuma lett a győztes. Ők azt vállalták, hogy saját fiókhálózatukon belül, több ütemben év végéig összesen 442 helyen felállítják az MFB Pontok hálózatát és ezen márkanév alatt közvetítik a visszatérítendő pénzügyi eszközöket. Ezek közül az első "fecskének" számít az a minap elindult, példátlanul kedvező feltételekkel felvehető beruházási hitel (GINOP-8.3.1-16 kódszám alatt), amelyet minimális önerővel, sokféle célra lehet használni és akár induló cégek is kérhetik.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program idei pályázati menetrendje még számos hasonló konstrukciót tartalmaz, így mindenképpen érdemes tájékozódni arról, hogy mikortól, milyen feltételekkel és hogyan érhetők el ezek a hitelek, illetve vissza nem térítendő forrásokkal kombinált hitelek.

Ebben segít az a júniusi országos rendezvénysorozat, amelyet a Portfolio az MFB Bankkal és a nyertes konzorcium négy tagjával közösen szervez azért, hogy az érdeklődők egy csokorba gyűjtve, rövid idő alatt megkaphassák a szükséges információkat.

Kiemelt témáink az országos rendezvénysorozaton:

  • Mikor, hol és hogyan érhetik el a vállalkozások az uniós visszatérítendő pénzügyi eszköz forrásokat?
  • Milyen termékek jelennek meg 2016-ban és milyen fejlesztési célokra használhatók?
  • Hogyan érhető el, hogy ténylegesen nulla százalékos hitelt kapnak a kkv-k?
  • Milyen feltételekkel érhetők el a visszatérítendő pénzügyi eszköz források és hol kapható szakértői segítség?
  • Előadóink lesznek többek között:

  • Weinhardt Attila, vezető elemző, Portfolio
  • Az MFB Bank delegált szakértői
  • Az FHB Bank - Budapest Bank - Takarékbank - B3 Takarék Szövetkezet konzorciumi tag delegált szakértői
  • Az előadások után panelbeszélgetésre kerül sor, majd a résztvevő érdeklődők kérdéseire válaszolnak a szakértők. A helyszínen lehetőség van személyes tanácsadás igénybevételére is, az előadásokkal párhuzamosan és azt követően is.

    Az országos rendezvénysorozat állomásai:

  • június 23. Miskolc, City Hotel
  • június 27. Pécs, Corso Hotel
  • június 29. Szeged, Art Hotel
  • június 30. Székesfehérvár, Hotel Magyar Király
  • További információk és jelentkezés a miskolci eseményre ezen a linken, a pécsi eseményre ezen a linken, a szegedire ezen a linken, végül a székesfehérvárira ezen a linken lehetséges.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!