BOON - PR cikk

2015.09.07. 11:25

Sajtóközlemény

„Épületenergetikai fejlesztés, megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva az Edelényi Időskorúak Szociális Otthonában” című projekt zárásáról.

„Épületenergetikai fejlesztés, megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva az Edelényi Időskorúak Szociális Otthonában” című projekt zárásáról.

A Edelény Város Önkormányzata 125,15 millió forint uniós támogatást nyert a „KEOP-2014-4.10.0/F Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az 132,24 millió forintos összköltségvetést elérő beruházásból az Edelényi Időskorúak Szociális Otthona kerül felújításra. A beruházás keretében hőszigetelés, nyílászáró korszerűsítés, és gépészeti rendszerek felújítása valósul meg.

 

A projekt keretében az Edelényi Időskorúak Szociális Otthonának energetikai korszerűsítése valósult meg. A beruházás keretében külső hőszigetelés, nyílászáró csere, fűtésrendszer felújítás, napkollektor, és napelem rendszerek telepítése került kivitelezésre.

 

Az intézményt fenntartó Edelény Város Önkormányzata elkötelezett híve az energiahatékony üzemeltetésnek, és a megújuló energiaforrások hasznosításának.

 

Jelen projekt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek létrehozása, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra.

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik. Ha ezek jól szigeteltek, és megújuló energiaforrásokat hasznának, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonsága is megteremthető.

 

Számszerűsíthető eredmények

Az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése: 91,42 t/év

Energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége [GJ/év]: 627,94

Megújuló energiahordozó felhasználás növekedése: 297,43 GJ/év

Megújuló energiahordozó felhasználás növekedése (villamosenergia-termelés):40 000 kWh/év

 

A felújítás megvalósítása után jelentősen javult az otthonban lakók életkörülményei, illetve csökken az üzemeltetési költség.

 

 

További információ kérhető:

Marsai Miklós

telefon: +36704271881

e-mail: info@megújulóenergiapalyazat.hu

honlap: www.edeleny.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!