BOON - PR cikk

2015.08.12. 14:51

Időutazás a középkorba

<strong>Augusztusi Forgatag a Diósgyőri várban, </strong><strong>2015. augusztus 15-től 23-ig.</strong>

Augusztusi Forgatag a Diósgyőri várban, 2015. augusztus 15-től 23-ig.

Idén Augusztusi Forgatag néven folytatódnak a hagyományos középkori témájú játékok Diósgyőr várában, amely a Lovagi tornák terének átadását is magában foglalja, és a hosszú hétvégén is sokszínű programokkal várja a családokat. A XVI. alkalommal megrendezésre kerülő történelmi kalandozás idén nyolcnapossá bővül és egy felejthetetlen időutazást kínál augusztus 15-től 23-ig a Diósgyőri várban.

Lépjenek be a Forgatag díszes kapuján, és kezdődjön az időutazás! A Diósgyőri várban harcedzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására, tűznyelők, komédiások, megtermett gazdasszonyok harsogják tele az udvart, és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort. A Forgatag idei programja egy igazi családi időtöltést kínál, amelyen megtapasztalhatóvá válik a történelem.

Az Augusztusi Forgatag augusztus 15-én, szombaton veszi kezdetét az immár hagyományos középkori felvonulással, és több helyszínen kínál majd programokat egészen augusztus 23-ig. Az első szombati nap különlegessége, hogy a Diósgyőri vár éjszakai élete is megelevenedik tüzes csatajeleneteken és látványos bemutatókon keresztül. Nagy Lajos király várát lovagrendek népesítik be ezekben a napokban, akik a király és a királyné színe előtt izgalmas párviadalokban mérik össze erejüket. A népes sereg mellett, akik a középkor egy-egy időszakát idézik meg, folyamatosan zajlanak majd a bemutatók a Várárok mellett az Akasztófa színpadon és a Felső várudvarban is. Lesz középkori játszótér, fegyver és viselet bemutató, pajzskiállítás, íjászat, korabeli gyógy- és fűszernövény ismereti előadás, kézműves foglalkozás, mesterség bemutatók, bábelőadások és állatsimogató. A megfáradt udvar népe pedig kedélyes gazdasszonyok étkeit kóstolhatja, hiszen az idei Forgatagról sem hiányozhatnak a különleges ételek és italok, és a szemet gyönyörködtető portékák.

A jegyek kaphatók: elővételben a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában, valamint a rendezvény ideje alatt a helyszínen. A részletes program elérhető a Diósgyőri vár honlapján: www.diosgyorivar.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!