BOON - PR cikk

2014.12.03. 15:49

Biztonságosan a téli utakon Barum Polaris 3 -al

<p class="western"><span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span style="font-size: medium;">A német Continentalt több mint száz éve alapították, és mindössze néhány évtized alatt a világ egyik legnagyobb, és legmegbízhatóbb gumiabroncs márkájává nőtte ki magát.

A Barum ennek a gigavállalatnak egy „mellékága”, és a cseh gyökerekkel rendelkező ág, hasonló sikereket könyvel el, mint maga a Continental. Ebben semmi rendkívüli nincs, hiszen minden létező támogatást megkapnak ahhoz, hogy a fejlesztéseik célba találjanak. Pénzért és tudásanyagért nem kell a németeknek a szomszédba menniük.

A mintegy 160,000 embernek munkát adó vállalkozás jelenleg mintegy 45 országban van jelen, és az egyik legnagyobb forgalmú abroncsgyártóként tartják számon őket. Emellett fékrendszerek, futómű és hajtástechnikai elemek, különféle adatátviteli megoldások, kommunikációs rendszerek és járműelektronika is szerepel a portfóliójukban. Ezek után nem is lehet kérdés, hogy a Barum márkanév mögé is teljes mellszélességgel beállnak.

A Barum Polaris 3 bizony célba talál

A Barum Polaris 3 egyértelműen a személyautó, valamint a SUV tulajdonosokat célozza meg. Nekik nyújt a vállalat biztonságos, és nem utolsósorban gazdaságos alternatívát. Persze azt, amit egy szülő mond a gyermekéről, érdemes minimum fenntartásokkal kezelni, de mint az hamarosan látszani fog, a Barum Polaris 3 valóban annyira jó, mint azt állítják. A nemzetközi szakma mellett az autotire.hu szakértői is maximális elégedettség mellett ajánlják ezt a téli gumit a kicsit is vastagabb pénztárcájú ügyfeleknek.

A téli gumiknak amellett, hogy hóban, vízben jól irányíthatónak kell maradniuk, még két szempontnak minimum érdemes megfelelniük. Ez pedig a tartósság és a gazdaságosság.

A Polaris 3 mind a két esetben parádézik. Úgy sikerült a gumikopást 5%-kal csökkenteniük a gyár embereinek, hogy közben a gördülési ellenállás pontosan ugyanennyivel esett vissza. Ezt többek között szilika hozzákeverésével érték el, amelynek a tapadása kiváló, ezért a legtöbb gumigyár gumikeverékében rendszeres vendég. Az Autotire szerint majdnem megszületett a tökéletes téli gumi, mert a Barum Polaris 3 nem csak lassabban kopik, de eközben sokkal kevesebb üzemanyagot is „fogyaszt”.

Vízben, hóban is számíthatunk rá

A szélesebb vállblokkoknak köszönhetően az abroncs sokkal stabilabb az elődnél, ráadásul a felúszást (aquaplaning) is megakadályozza. A gumikeverék hóban is nagyon jól érzi magát. Ez pedig a fejlesztők fantáziáját dicséri, akik hófogókat helyzetek el a csatornáknál, amelyek nem engedik kicsúszni a havat a kerékből. Így az a csatornában maradva, és az úttesten lévő hóval összetapadva, kiváló tapadást biztosít.

Ez a nemzetközi teszteken is meglátszik. A Barum Polaris 3 kivételes erőátvitelének hála kigyorsításban, és fékezésben is maga mögé utasítja a versenytársakat.

A Barum Polaris 3 fejlesztése közben láthatóan minden tudásukat latba vetették a fejlesztők. Olyan innovatív ötlettel, mint például a hófogók, még nagyobb sebességnél is egyensúlyban lehet tartani az autót, vagy éppen álló helyzetből nagyobb robbanékonysággal elindulni.

A Polaris 3-at a SUV-ok tulajdonosai is szeretni fogják, őket külön oldalfali jelzés figyelmezteti, hogy az összkerék-meghajtású járműveikkel az teljesen kompatibilis. A Barum Polaris 3, hetvenkét különböző méretben vásárolható meg. Aki egy igazán jó téli garnitúrát keres, az nyugodtan ruházzon be a Barum modelljére, mert azt átlengi a minőség, a német precizitás, és a tartósság szele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!