BOON - PR cikk

2014.06.04. 13:42

Pünkösdi mise, Holdviola és Szinvavölgyi a Csanyikban

Miskolc - Hagyományteremtő szándékkal, a Csíksomlyói búcsúval párhuzamosan, Csíksomlyó szellemében kerül megrendezésre az első Pünkösdi Juniális június 7-én, szombaton a Csanyikban.

Miskolc - Hagyományteremtő szándékkal, a Csíksomlyói búcsúval párhuzamosan, Csíksomlyó szellemében kerül megrendezésre az első Pünkösdi Juniális június 7-én, szombaton a Csanyikban.

A Szentlélek eljöveteléről emlékezhetünk meg, majd Csíksomlyó szellemében a magyarság megmaradásáért fohászkodhatunk a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisén. Az istentiszteletet Palánki Ferenc püspök és a miskolci katolikus papok celebrálják. A misét követően családi programok nyújtanak szellemi felfrissülést, kikapcsolódást. A Borókás népi játszókert hagyományőrző játékai és kézzel hajtott fa körhintája ad nagyszerű elfoglaltságot a kisebbeknek, majd délután fél 1-kor a magyar népzenei alapokon nyugvó, modern hangszerelésű Holdviola együttes koncertjének, Török Tilla gyönyörű énekhangjának tapsolhatunk. A Fonogram- díjas miskolci csapat letisztult hangzásvilága, a mindenki által ismert dallamok bizonyára nagy sikert aratnak a Csanyik felső színpadán.

A koncertet követően autentikus magyar népzenét játszik a Tényleg zenekar, majd Regős Zsolt vezetésével a Fráter kórus mutatkozik be. Délután 3 órakor kezdődik ugyanitt a Szinvavölgyi Néptáncműhely műsora: a felnőtt csapat a „Fölszállott a páva" televíziós tehetségkutatóban megismert és megcsodált koreográfiákat mutatja, be, az ifjúsági csapat pedig arany minősítésű koreográfiákkal kedveskedik a közönségnek. Láthatunk többek között kalotaszegi, mezőköltényi, madocsai és marossárpataki táncokat. Érdemes tehát kilátogatni a szabadba, a Csanyik völgybe, és eltölteni egy kitűnő atmoszférájú, felemelő hangulatú napot együtt, mindannyian. A belépés díjtalan, az egész napos rendezvény fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, védnöke Palánki Ferenc, püspök, az Egri Főegyházmegye általános helynöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!