BOON - PR cikk

2014.05.30. 14:49

DVTK Szabadidőpark „Lillán”

Lillafüred az ország egyik legértékesebb természeti látványossága, elsősorban a természetjárók közkedvelt úticélja.

Lillafüred az ország egyik legértékesebb természeti látványossága, elsősorban a természetjárók közkedvelt úticélja.

A beruházás helyszínéül szolgáló egykori Zalka Máté laktanya területe jelenleg elhanyagolt, az épületek állaga romos és balesetveszélyes. A DVTK Kalandpark egy olyan időtálló és innovatív turisztikai látványosság, amely a helyi elvárásokat és szokásokat figyelembe véve üzletileg megtérülő feltételrendszer mellett aknázza ki a térség páratlan adottságait. A környezettudatos szemléletmódot tükröző parkkialakítás a jelenlegi vendégkör megtartása mellett kíván újabb és újabb látogatókat kiszolgálni, a szabadidőpark tematikáját ízlésesen befolyásoló DVTK Futball Klub pedig önmagában garantál egyfajta biztos regionális vendégforgalmat a vállalkozásnak.

100 ezres szurkolótábor

Az egyes becslések szerint 100 ezres szurkolótáborral büszkélkedő labdarúgó szakosztály egyre nagyobb (országos) népszerűségnek örvend. A nagyméretű futsalpálya, továbbá a labdás ügyességi és készségfejlesztő játékoknak köszönhetően a lillafüredi DVTK Kalandpark válhat az ország első és egyetlen futball témaparkjává. A projekt tervezésekor fontos szempont volt a széleskörű vendégelérés, így az egykori laktanyaépületbe integrált akadály- és kábelpálya, kültéri-beltéri lazer tag aréna, zip line lecsúszópálya, fociügyességi minipark, futsall és lábtengó pálya, téli-nyári jégkorcsolya és görkorcsolyapálya, pánik szoba, segway akadálypálya, valamint egy formabontó játszótér is kialakításra kerül. Mindezen funkciókat hivatott kiszolgálni a jelentős infrastruktúra, wc-k, vendéglátóegység, parkoló és öltözők.

Csaknem 1 milliárdos

A közel 705 millió forint összköltségű projektet az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott több mint 352 millió forint támogatással valósítja meg az Arago Hotels Zrt. A megvalósuló lillafüredi szabadidőpark egy újabb országos jelentőségű attrakcióval erősíti a régió idegenforgalmi kínálatát, az egyedi játékok miatt akár több nappal is növekedhet a városba látogatók tartózkodási ideje, csökken a régió turisztikai szezonalitása. Miskolc turisztikai vonzereje nő, a diósgyőri vár, a miskolctapolcai Barlangfürdő, valamint a lillafüredi Szabadidőpark kiváló hétvégi kikapcsolódást nyújt a térségbe érkező családos vendégkörnek, csoportos kirándulóknak. A 2014 nyarán nyíló, 100 ezres látogatottságot váró 2 hektáros park jelentős számú állandó, ideiglenes és önkéntes munkahelyet teremt, építészetileg és attrakciókínálatát tekintve pedig igyekszik tiszteletben tartani a térség tradícióit.

 

Jelenleg a laktanyaépületek bontása és a tereprendezés zajlik. Az előzetes tervek szerint a kivitelezés, valamint a játékattrakciók telepítése június közepén kezdődik. A park megkezdte a vezető beosztású munkaerő-állomány toborzást, továbbá folyamatosan keresik a piknikrét területén található vendéglátóegység leendő üzemeltetőjét, bérlőjét is. Hamarosan elindul a park weboldala, ahol friss információkhoz juthatnak a látogatók.

Turizmusfejlesztés

A kiépítésre szánt terület a Bükk-hegység lábainál húzódó Szinva-völgyben, Miskolc közigazgatási területének nyugati részén, a 2505. számú, Miskolcot és Egert összekötő főút mentén helyezkedik el. A fejlesztési telkek egymással szemben, a lillefüredi Erzsébet-sétány két oldalán hosszan elnyúlva találhatók. Lillafüred és környezete jelentős természeti potenciállal rendelkezik, sajátos mikroklímai adottságai vannak, klimatikus gyógyhelyként tartják számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!