BOON - PR cikk

2014.04.29. 09:45

Alsódobsza, az élhető falu

Alsódobsza - Bűdi Károly, Alsódobsza polgármestere büszke lehet a településére és ezen belül saját magára is.

Alsódobsza - Bűdi Károly, Alsódobsza polgármestere büszke lehet a településére és ezen belül saját magára is. Előbbire azért, mert a valamivel több mint 300 lelkes falu rendezett, szép környezetben van, amelyet egyre jobban felfedeznek a fiatalok, hiszen egyre többen szeretnének kiköltözni Alsódobszára. Önmagára pedig azért, mert márciusban megkapta a Közszolgálatért érdemérem arany fokozatát.

– „Délutános" polgármesternek mondom magam, de mindent megtettem eddig is azért,. Hogy Alsódobszából egy élhető falu legyen. Legfőbb vonzerőnk a nyugalom, a csend, ami vonzza a fiatalokat, hiszen Miskolc csak 20 kilométer, Szerencs pedig 18. A falut sok diplomás fiatal választja lakóhelyéül és egyre több a gyerek is. Nagyon nagy eredménynek tartom, hogy van saját óvodába integrált bölcsödénk és iskolánk, amely egy ilyen kis lélekszámú faluban szinte csodaszámba megy. Az pedig mindennél jobban minősíti a települést, hogy a környékbeli településekről is járnak hozzánk gyerekek óvodába és iskolába.

Bűdi Károly végigvezet a falun. Minden utca szilárd burkolattal ellátott, egy pár utcában az árkokat mélyítik, hogy könnyebben el tudjon folyni a csapadékvíz. Akinek nincs munkahelye, azt a pár főt közhasznú munkásként foglalkoztatjuk. Nem azért csak ennyit, mert nem lenne munka, hanem azért, mert a többi keresőképes alsódobszainak mindig van munkája. A polgármester büszkén mutatja a főutcán a frissen elültetett rózsatöveket, amely nyárra majd virágba borítja a kis parkot.

– Ezekből nem tűnik el egy darab sem. A település kétharmadát térfigyelő kamera figyeli folyamatosan. Az átmenő forgalom miatt szükség volt erre. Amióta kiraktuk, azóta csak az áll meg a faluban, akinek tényleg itt van dolga. A sanda szándékkal érkezők a kamerákat látva már mennek is tovább és ez így van jól – mondja Bűdi Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!