BOON - PR cikk

2013.07.30. 11:07

Abaújváriak Augusztusban Abaújvárért Programsorozat

Az Abaújvári Református Egyházközség „Abaújváriak Augusztusban Abaújvárért" címmel tart rendezvénysorozatot augusztus 3-án és 4-én, valamint augusztus 23-án a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával.

Az Abaújvári Református Egyházközség „Abaújváriak Augusztusban Abaújvárért" címmel tart rendezvénysorozatot augusztus 3-án és 4-én, valamint augusztus 23-án a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával.

Az Abaújvári Református Egyházközség szeretettel meghívja Önt és kedves családját az „Abaújváriak Augusztusban Abaújvárért" című rendezvénysorozatára, amely 2013. augusztus 3-án kezdődik ünnepi istentisztelettel, majd Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgató-helyettese mond megnyitó beszédet. Az első napon a templomban és kertjében tartanak különféle kulturális programokat, míg a Perényi Borbála Gyülekezeti Otthonban Eperjesi Tamás és Budai Krisztina, Zöldutak Módszertani Egyesület elnöke tart fórumbeszélgetéseket. Másnap Mészáros János Elek tart jótékonysági koncertet a templom freskóinak megmentéséért, augusztus 23-án pedig a Magyar Continental Singers lép fel a templomban.

Célunk

Közép-Európa legértékesebb és legépebben maradt nagy részben feltáratlan freskórészleteivel borított műemlék templomunk teljes feltárása, restaurálása. Ez kb. 500 nm freskó, és kb. 100 millió Ft-ba kerül a munka.

100 fős a gyülekezetünk, önmagunkat tartjuk fenn az adományokból,- pályázat ilyenre nincsen.

Aug.3: egy összefogás a hasonló "cipőben" járó műemlék templom tulajdonos gyülekezetekkel, akik eljönnek, és egy sátorban bemutatkoznak, hogy kölcsönösen hívjuk fel egymásra a figyelmet: milyen értékeink vannak, amik közül több is megmentésre vár. Több gyülekezet állt mellénk ebben a "harcban" az első megszólításra határon innen és túl is.

Adománygyűjtő évet hirdetünk meg aug. 3-án

"Fogadj örökbe egy nm freskót!"- 1 nm freskó 200.000 Ft-ba kerül, amiben számítanánk a vállalkozókra, de a politikában elöljáróinkra is.

1 év múlva visszatérünk, és "beszámolunk" egy ilyen napnak a keretében, hogy mennyire volt sikeres az 1 év, amikor már lehetséges, hogy újabb freskókkal is találkozhatunk, amiket "elővarázsoltak" a restaurátorok abból az ajándék dobozból, ami a templomunk, és nagyon sok meglepetést tartogat mindenki számára.

Gyermekeknek rajzpályázatot is hirdettünk, ahol az egyik freskót- Szent Márton legendáját- kell befejezniük a saját elképzelésük alapján az előre kiadott vázlaton.

Aki már mellénk állt

Mészáros János Elek, jótékonysági koncertet ad aug. 4-én 17.00-tól a templomban.

Programsorozatunk aug. 23-án a Magyar Continental Singers koncertjével zárul a templomban.

Számlaszámunk:

10701403-66188087-51100005

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával valósult meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!