BOON - PR cikk

2013.01.25. 15:19

Az infrafűtés

Ismerkedjen meg a XXI. század fűtési rendszerével, mely gazdaságos, természetes és egészséges!

Ismerkedjen meg a XXI. század fűtési rendszerével, mely gazdaságos, természetes és egészséges!

Az infrafűtés az eddig bemutatottakhoz képest teljesen más elven működik, a hagyományos fűtési módokhoz képest, nem is nagyon lehet hasonlítani, hiszen megjelenése (infrapanel), kialakítása, a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai miatt is külön kategóriaként kell kezelni.  Jelentős eltérés mutatkozik a fűtési  technológiában is. A hagyományos rendszereknél  felmelegítjük a  kazánt azután a vizet,  a radiátort, a radiátor a levegőt és csak utána az embereket. Az infrafűtés ezzel szemben idő és hő veszteség nélkül és közvetlenül melegíti a kijelölt területet.

 Az úgynevezett infrafilmek, szerves anyagból készült fűtőtestek, carbon szálas és elektro-szmog mentes korszerű technológia. Elektromos árammal működtetve (230 V hálózati feszültség) képesek arra, hogy a hőérzetet adó infravörös hullámokat mesterségesen állítsák elő. Ez a hullámhosszúság szemünkkel nem érzékelhető tartományban van, ugyanakkor meleg érzetet kelt. A napenergia jelentős részét is ez teszi ki, ettől érezzük melegnek a napsütést is, és ez az, ami hozzájárul a  jó közérzetet megteremtéséhez, és pozitív hatással van az egész szervezetünkre. Az infrapanelek alacsony beruházási költsége mellett könnyű szerelhetőségével és esztétikus megjelenésével harmonikusan illeszthető a belső terekbe. 

Az infravörös hullám 80%-ban a környezetben lévő tárgyakat és 20%-ban a levegőt melegíti fel, így alacsonyabb hőmérsékleten is magasabb hőérzetet képes elérni. Nem használ közvetítő közeget, hanem a környezetben lévő tárgyakat és személyeket melegíti fel közvetlenül, mivel a panelből v. a fűtőfilmből egyenesen és egyenletesen áramlik a hagyományos fűtéssel szemben.

 

További információ:

Telefon: 70 / 43 47 550

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!