BOON - Megyei kézilabda

2019.01.16. 12:40

Pályán a kézis utánpótlás Ózdon

Ózd - Januárban az Ózdi Kézilabda Club több hétvégén is utánpótlás-tornákkal indítja az évet.

Ózd - Januárban az Ózdi Kézilabda Club több hétvégén is utánpótlás-tornákkal indítja az évet.

A sorozat az U12-es korosztálynak megtartott eseménnyel kezdődött, amellyel a korábbi nevelőedzőjükről, a tragikusan fiatalon elhunyt Bencze Tamásról emlékeztek meg. Másnap az U10-esek léptek pályára az ÓAM-Kupán, múlt hét végén pedig már a Földi Ferenc emléktorna következett. Itt a 14 évesek pattogtatták a labdát kora reggeltől késő estig.

A tornára ugyanis nyolc gárda fogadta el az ózdiak meghívását. A PLER és az Eger két csapattal érkezett, rajtuk kívül a házigazdák, a Gyöngyös, a Kazincbarcika és a Salgótarján lépett pályára. A győzelmet végül a két fővárosi együttes egymás között döntötte el. A PLER I. lett az első, a PLER II. a második, a dobogó harmadik fokára pedig a Salgótarján állhatott fel. A házigazda ÓAM-Ózdi KC a hatodik, a Kazincbarcika pedig a nyolcadik helyen zárt.

Jól szolgálta

– Nagyon hasznos volt a torna, mert ebben az időszakban szünetel a Gyermekbajnokság, így lehetőségünk volt gyakorolni a közelgő tavaszi idényre – mondta Gaskó Réka, az ÓAM-Ózdi KC U14 edzője. – Ráadásul olyan csapatokkal találkoztunk, akikkel év közben nem, hiszen másik csoportban vagy osztályban szerepelnek az MKSZ által kiírt sorozatban.

Megyénk másik együttese ezúttal a csoport negyedik helyén fejezte be a Földi Ferenc emléktornát, de a Kazincbarcikai KSE-nél így is pozitív az összkép.

– Tudtuk, hogy jóval erősebb csapatok lesznek az ellenfeleink, de nekünk a tanulási folyamatba szépen illeszkedett ez a megmérettetés – fogalmazott Ölschléger József, a KKSE elnöke. – A fiúk lelkesek voltak, egyre ügyesebbek, de nyilván a többi gárda még előttünk áll. Köszönjük az ózdiaknak ezt a remek rendezést, bízom benne, hogy a közeljövőben mi is tudunk ilyen színvonalas kupákat rendezni az utánpótlás számára.

A serdülők jönnek

Január 19-én a serdülő korosztály érkezik a Marosi István Városi Sportcsarnokba. A Bellér László emléktornára az ÓAM-Ózdi KC mellett a Kazincbarcika, a Mezőkövesdi KC, a Dunakeszi, a DVTK-Eger valamint a Kecskeméti Sportiskola fogadta el a meghívást.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!